Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 31.10.2024, 08:47:25
Díky! Za osvětlení i zábavu 😀
Pamatuju si, jak jsem kdysi naslapala prvni ctverec uz zkusenne stoparce - vsude o tom pisi ze, tak proc to nezkusit, co se muze po…. vsak zadava…cubina ho prvne obesla a u naslapu se zastavila, zvedla hlavu a cumi na me - a co jako? tady, uz jsem jednou byla, na tohle ti kaslu.
🙂 to je supr, prostě. Jak se to plemeno a jeho nastavení promítne i do týhle činnosti. Mně se hrozně líbí, že tohle je v jejich režii a vlastně jim do toho nemůžeme kecat.
Pro takovehle stopare je pak cykl dost velka degradace 😀
Takže je možný, že to naopak pro ty dva ohaříky bylo ne nepochopitelný, ale blbý. 😀
Odpověď na příspěvek uživatele bambule z 31.10.2024, 08:50:25
Ach jo. Ale jste obě šikovný. Moc děkuju za sdílení postupu. Jak jste s tím pracovala, to může být dobrý návod. Zvlášť, když je jasný, že se to osvědčilo a pomohlo to oběma se v nový situaci zorientovat, usadit. A já si tuhle Vaši radu zapíšu na hadrdisk, kdyby člověk někdy potřeboval.
Jak člověka může napadnout, že jste za to zodpovědná, nemoci si bohužel nevybírají. Jste naopak skvělá jak jste si s tím poradila, jak jste ji tím provedla a umožnila ji užívat si života dál.
Spousta lidí mi radilo ji nechat uspat ale já vím, že tohle pro nás není žádná překážka a že i tohle spolu zvládneme.
a víte to moc správně. Gratuluju. Taky jsem si kdysi u mýho prvního psa vyslechla, že ho mám dát radši utratit - měl velké kožní problémy - a problémy pak měl se mnou nějakou dobu právě i ten kamarád, který tohle vyslovil. Musel se hodně snažit, aby to spravil. Murphyho jsem z toho dostala a on si pak žil spokojeně do skoro šestnácti let. Víc jak jednou tolik života měl.
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 31.10.2024, 09:04:29
pro ty dva ohaříky bylo ne nepochopitelný, ale blbý
njn. mozne to klidne je 😄
jak roky pracuju s ne uplne zapalenym psem do sportu, mam jine rozlisovaci schopnosti na to, co psovi stoji za namahu a co uz ne. Muzu si machat mickem nebo pulkou kravy -a kdyz to tem psum nestoji za to, vykaslou se na me. To treba majitelum pracaku, co pro micek vrazdi vzdy a vsude = vzdycky chteji delat - nevysvetlim 🙂
ta fena, co odmitla cykl treba delavala to, ze cestou na svoji stopu videla naslap stopy po mlade - se zbytky zradla, podupane. Dobehla tam, ocuchala, ale nepolkla nic. Az kdyz si odesla svoji stopu, odpracovala si svoje - sla si pro svuj extra bonus navic = dozrat stopu po mlade. Nikdo ji to nikdy neucil, sama se tak rozhodla 😀zabava az po praci 🙂
jsem se vzdycky smala, ze ji to bubu muset slapat i zavodech stejne 🙂
Teeeda tady se to rozjelo, moc moc všem děkuju!! Dneska zkusim ty pamlsky do trávy, to bude fajn, to je bude bavit. Musim sice zase každýho zvlášť, ale to neva, to se dá i za tmy.
Jinak s klikrem jsem běžně cvičila, ale zjistila jsem, že Eliška se ho bojí - bojí se prostě toho zvuku, i když jsem se jí snažila prokrmovat. Možná to zkusím nějak z dálky, opatrně kliknu a hodím pamlsek a postupně se budu přibližovat, aby zjistila, že klik je fajn.
Jinak ráno dostali čmuchací ručník a blízací podložky a jsou o dost klidnější, fakt i těch blbých pět minut je aspoň trošku vyšťaví. Dneska pracuju z domova, takže stihneme prochajdu za světla a pak se vrhnem na to čmuchání v trávě - na to se docela těším 🙂
Odpověď na příspěvek uživatele bambule z 31.10.2024, 08:50:25
Je dobře, že to čubís zvládá tak v pohodě a že se od vás nechá krásně vést. Mně když kdysi oslepla první mopsle Ašinka, tak to psychicky strašně špatně nesla. A já si vždycky myslela, že pes se řídí hlavně čichem a že ztráta zraku pro ně není taková tragédie. Ona to ale fakt nedávala…
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 31.10.2024, 09:25:20
ty jo! Tohle miluju, když si pes něco takhle neobvyklýho vymyslí sám. že si uvědomila, že přesně jak píšet- nejdřív práce, zábava až pak. Výýborná. A musela jste? 😀 vím, nemusela, ale bylo by to vtipný, by se asi divili 😀
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 31.10.2024, 10:23:16
Taky u nás na sídláku byla pejsková - malá bílá, kde to bylo blbý. Nejhorší pochopitelně psi - neměla vůbec jistotu. Panička nešťastná, že fena je nešťastná. Tak jsme s Ešátorem dělali trenažér. Dala jsem mu lehni a ona si ho mohla postupně očmuchat, “osahat” a už to bylo o něčem jiným, bylo vidět to uvolnění.
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 31.10.2024, 10:35:23
nikdo normalni nedela s takovymi psy, co mam to, co delam ja 🙂 opravdu si je nikdo nikdo pujcit nechtel 🤣 ani mezi caniky nemam caniky nejvhodnejsi jedince na sport, natoz kdyz se musi pomerovat se vsemi plemeny 🤣 ale porad rikam, ze cesta je cil a jak tomu dam jednou jmeno, ja uz je pryc nedam jen protoze nejsou na sport vhodni 🤣a radsi pohnu horou 🙂
zase mi ted nejde cviceni s pracakem. nerozumime si. ja bych mu vsechno porad od adama vysvetlovala, opakovala, po drobnych kruccich postupovala, chvalila a premlouvala - a vovcacek ? ten na me kouka -co blbnes -proste rekni a ja to udelam. kde vidis problem? 🙂
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 31.10.2024, 10:45:16
a radsi pohnu horou
a tak myslím, že jste už tou horou i pohnula,ne? Však nejste bez výsledků. Věřím, že rozdíl caník vs. ovčák je velkej. Já jak jsem čistě vižlí, tak s tou německou povahou jsem někde úplně jinde, než u tý vižly.
něco pro zasmání… Každé ráno po návratu z první procházky vezmu hrst piškotů (tak osm) a schovám je v obýváku. Položím mezi chapadla šustící chobotnice, na područku křesla, na míč, na stoličku, pod polštářek… a vypustím Yodislava hledat. A on poctivě obhlídne místa, kde piškoty bývají. Pokud leží piškot na místě novém, mine. Nos nepoužívá. A když je vrácen a naveden…tak hlasitě funí a fakt čenichá, nadře se u toho jak u tuny přeházeného kamení…
Ratanové křesílko má prošitý podsedák do čtyř důlků (se čtyřmi knoflíky). Dávám piškot často na místo jednoho knoflíku. Umí je najít. Ondá jsem piškot položila ne na knoflík, ale doprostřed sedáku - nenašel ho… Chápete to??
Stejně marný je v terénu - řídí se zrakem, nos má trvalé prázdniny. Když to porovnám s Nightem… je to neskutečný rozdíl.
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 31.10.2024, 11:06:18
nekdy se hory pohnuly, nekdy ne 😄 pesani maji zabavu - nedonutila bych se s nimi delat tolik bez nejakeho cile. Asi jsem taky moloss a nedelam jen tak, pro nic za nic 😀 musim videt smysl. Proto s nimi jezdim na akce. Kontrola, zda mi trenink funguje 🙂
a naopak - ty treninky mi strasne otevrely oci v komunikaci se psy. Takze vyhravaji i ti psi 😀
to, co jsem driv ucila pokus -omyl - ted myslim bezny zivot a pozadavky - ted najednou dostalo jasne obrysy a smysl, jak to naucit. Uz se nedomyslim, netapu - vetsinou vim, co je spatne. Naucila jsem se filtrovat a overovat info o vychove psu. Vycviku. Umim -aspon si to myslim -oddelit zrno od plev 🙂 a kdyz ne? vim, koho se zeptat 🙂
najednou moji psi nemaji pubertu, neprebiraji vedeni, neresi psy, lidi, kone, kocky, osetreni na veterine atd. cokoliv z bezneho zivota se vlastne nauci uplne sami 🙂 vubec treba nevim, kdo posledni dva roky vychovaval vovcaka 🙂 ja urcite ne, ja s nim jenom zila 😀
Odpověď na příspěvek uživatele Kilian z 31.10.2024, 11:36:28
diky 🙂 treninkova parta a traveni volneho casu mezi fajn lidmi za tim stoji. Ze prokazatelne opravdu umi i cvicit psy je velmi prijemny bonus navic
Jestli Venca zkousne FH-cka, bude to naš treti canik ze trech, co dal nejvyssi zkousky z obou zkusebaku 🙂 makame na tom - pocasi i tereny na to jsou idealni 🙂 Eliška to stihla v 8 letech, Kacena v 7mi a Venovi je 5,5 🙂
Dneska je to 9 let, co ke mě přijela lidožravá Bess ze Slovenského hnojiště. Stárne mi holka jedna, sice se pořád bojí všeho a všech, ale třeba letos ještě nikoho nekousla…..