Aktuálně: 3 775 inzerátů209 072 diskuzních příspěvků18 233 uživatelů

Všeobecný pokec

Doron
Doron 30.10.2024, 22:29:25 xxx.xxx.166.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 30.10.2024, 22:14:12

Jj, po obvodu, ale často se to začíná učit  jen na malém vyšlapaném čtverci.

Původním účelem je začátek stopování, ale naším účelem by bylo zabavení a vytížení psů Efe, když nemá moc času a je unavená 🙂)). Protože prachové práce psa unaví a baví. 

To asi nebude ono ale🙂))

Efe, zapomeňte , blbost..

Zrzavci
Zrzavci 30.10.2024, 22:29:57 xxx.xxx.19.80

tady je to - v tom odkazu, co dala Hmn

Cyklická stopa není nic jiného než stopa, která vede pořád dokola a nemá žádný konec. Vysvětlíme si to na příkladu začátečnické cyklické stopy, která bude našlapaná do tvaru čtverce. Zatímco doteď jsme šlapali čtvereček, který jsme vyšlapali uvnitř, teď budeme šlapat stopu po obvodu čtverce. A budeme se snažit šlapat stejně jako ve čtverci, tedy malými krůčky vyšlapeme/vydupeme v podstatě tunel dvou šlápot vedle sebe, který povede po obvodu čtverce 10 x 10 metrů.

jen oni to šlapou ve čtverci, já v kruhu, páč to Pišišvorová dělala do kruhu  a cyklická stopa % cyklický je jako byčiglistický, tedy kruhový. 😀

Zrzavci
Zrzavci 30.10.2024, 22:31:49 xxx.xxx.19.80
»
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 30.10.2024, 22:29:25

Jo jo, jasně, začíná se v ploše, ty čtverečky co se prošlapou dokonale stopa vedle stopy, plně propamlskováné - to je pravda, já jen, že jste psala o cyklické stopě, tak jsem naskočila na toto. Ale je pravda, že pes už musí vědět, co stopa je.

Verun
Verun 30.10.2024, 22:34:34 xxx.xxx.220.12

A když vemete pár dobrot a hodíte je psovi do vyšší trávy, má taky o zábavu postaráno(karob , sušený banány, a zbytky, co mám po kapsách ze stáje) 

Zrzavci
Zrzavci 30.10.2024, 22:48:43 xxx.xxx.19.80
»
Odpověď na příspěvek uživatele Verun z 30.10.2024, 22:34:34

Ano - používám tohle i jako odměnu za dobře provedený cvik - že odměnu - dva tři kousky hodím do trávy, aby si ji dotyčný vyčmuchal. (kdeže jsou ty doby, kdy jsem přísahala, že psovi házet potravu na zem nikdy nebudu, abych v něm nepodporovala bufet. 😀 😀  S Tali jsem došla do stádia, že už je to jedno. A pro ni je to top odměna)

Leithian
Leithian 30.10.2024, 22:55:07 xxx.xxx.50.155

Já se přiznam ze mý dementíci jezevčí se nejvíc unaví asi večer v posteli. 🤣🤣🤣 lítání venku všecko možný jsou neutahatelný. Kort mrňous má režim jsem tryskomyš nebo stojim a zkoušim něco sežrat/ulovit/skáču do vody. Lehnu, zapnu film, nebo vemu knížku. Pod peřinu strčim zamilovanej pískací gumovej koblih, dvakrát písknu a následuje klidně i hodinovka zuřivého čmuchání, norování a vyhrabávání kdy je koblih nalezen asi tak 125x  nicméně objev je ignorován a je hledán znovu a jinde takže si nechtěně proputuje celou postel a obě peřiny. Velkej ho “hledá” malej na něj u toho útočí. Já mam klid a pak padnou totálně vyšťavený za vlast 🤣🤣🤣

Ph (neregistrovaný) 30.10.2024, 23:34:25 xxx.xxx.81.0

rozhazejte pamlsky/krmeni/veceri do travy.

vsechno ostatni -ctverecky, cyklicke kruhy, ctverce - uz jsou jen odnoz toho sameho zamestnani - a pro zabavu neni treba se tak extra snazit. Kor ted, kdyz je tak brzy tma …

Ph (neregistrovaný) 30.10.2024, 23:36:41 xxx.xxx.81.0

ucim psy sport stopy bez ctverecku i bez cyklickych stop -moji psi to nikdy nechapali a ja taky ne 😂

my se bavime takhle 🙂

Obrázek
bambule
bambule 31.10.2024, 06:39:55 xxx.xxx.73.177

Já začínám s rovnou stopou, pak postupně přidávám na obtížnosti, obloučky kolem stromů, křížení a tak. Ale s Bambulí stopujeme jen pro zábavu nic složitého jen pro radost. Ji to hodně baví, akorát teď musím hledat úseky poměrně rovné bez překážek, aby si slepátor nenabil nos. 

Ph (neregistrovaný) 31.10.2024, 07:07:32 xxx:xxx.c844:d841

jj. rovnou kratke stopicky, bud na pamlsky, nebo na vlecku. Jen tohle znamena uz cas a prostor. Ale jestli jsem dobre pochopila - tady jde prave o ten cas a ideal je doma zamestnat. A to to venkovni stopovani moc nesplnuje. 

bych asi vzala klikr - tim jde zamestnat psa docela spolehlive doma po vecerech 🙂

Zrzavci
Zrzavci 31.10.2024, 07:55:35 xxx.xxx.226.62
»
Odpověď na příspěvek uživatele bambule z 31.10.2024, 06:39:55

Jak slepoň? 😲

Zrzavci
Zrzavci 31.10.2024, 07:59:41 xxx.xxx.226.62
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 31.10.2024, 07:07:32

PH přemýšlím nad tím, co jste psala - že tyhle kombinace - cyklická, necyklická, taková maková stopa, že to je jakoby jedno. Že stejnou službu na zaměstnání psa udělá rozhození do trávy……. to je vlastně asi fakt 🙄 ? že pro domácí žvýkání si to člověk překombinuje?? zase na druhou stranu…. teď přemýšlím nahlas - viděla jsem na ohařích, že když jsem jim to prvně našlapala takhle do kruhu - mě totiž to video od Pišišvorový naprosto uchvátilo 😀 - tak že jim to dalo zabrat. Třeba stařenka Bubi ta to chápla hned a vesele si fordila kolečko, ale třeba Tali? Furt jí to nedocházelo odbíhala a vlastně genius Rumíček taky. To bylo překvapivý. 

bambule
bambule 31.10.2024, 08:09:25 xxx.xxx.73.177
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 31.10.2024, 07:55:35

Cukrovka ji vzala zrak.

Zrzavci
Zrzavci 31.10.2024, 08:23:13 xxx.xxx.226.62
»
Odpověď na příspěvek uživatele bambule z 31.10.2024, 08:09:25

Panebože ☹️  , takhle rychle, však to není tak dávno, co to bylo diagnostikováno, ne? Brouček malá. Já vím, že oni si poradí, ale i tak.  No a zvládá to? resp. zvládáte to?

Kilian
Kilian 31.10.2024, 08:37:44 xxx:xxx.d4af:a17c
»
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 30.10.2024, 18:55:45

..ja vás opravdu obdivuju, ušefovat tři problematické psy, do toho práce a další, opravdu klobouk dolů….držte se, ono to půjde….holky šikovný tady skvělé rádi…..pravdou je, že to čuchani je opravdu velký záruk pro ty jejich makovičky a spolehlivě unaví….

Zrzavci
Zrzavci 31.10.2024, 08:46:46 xxx.xxx.226.62
»
Odpověď na příspěvek uživatele Kilian z 31.10.2024, 08:37:44

Jo, na tohle používám to hledání po celém domě (hračka, bomba s pamlsky). dávám do výšek, schovávám do boty, za věci, pod něco. Ať se snažej smradi ohaří. 🙂 Jeden pracuje a druhej čeká v místnosti odkud se začíná pracovat.

Ph (neregistrovaný) 31.10.2024, 08:47:25 xxx.xxx.81.0
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 31.10.2024, 07:59:41

Tak da se se psem delat cokoliv - jako zabava. Verim, ze je to bavilo i unavilo. Jen jak pisu - je to mnoho usili v case kdy nemam cas - a kdyz je dokazu zabavit jinak, neni treba si delat nasili…

pokud to ale ma byt soucast systematicke pripravy na neco - tak tam uz je to uz je trosku jina kava… 

Moji psi maji stopu jako sledovani urciteho pachu, ktery konci u nejakeho cile.  jsou to molossove, jim musi prace davat smysl. Nebudou delat jen proto, aby neco delali.  A ten cil nenajdou, kdyz se budou motat v kruhu 😀 proto to nechapou. No a vovcacek je uz vlastne pocanik, tak ma stejny nazor…

Pamatuju si, jak jsem kdysi naslapala prvni ctverec uz zkusenne stoparce - vsude o tom pisi ze, tak proc to nezkusit, co se muze po…. vsak zadava…cubina ho prvne obesla a u naslapu se zastavila, zvedla hlavu a cumi na me - a co jako? tady, uz jsem jednou byla, na tohle ti kaslu. Zadne zradlo na svete by ji nedonutilo pokracovat  🙂 Uz jsem se nikdy neodvazila ji to zopakovat a udelat ze sebe super nechapaveho blbecka 😀 Tahle fena nikdy stopu nevzdala, radsi by tam vypustila dusi, nez by prestala cuchat. Pro takovehle stopare je pak cykl dost velka degradace 😀 

ale tim vubec nepisu, ze jsou psy u kterych je ta metoda cyklu vhodna a pouzije se. Protoze cest do Rima je mnoho…

Kdyz jim nahazim zradlo na zem -nestopuji - ale hledaji dobroty nosem 😀  

bambule
bambule 31.10.2024, 08:50:25 xxx.xxx.73.177
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 31.10.2024, 08:23:13

Vlastě to bylo velice rychlé, v řádu snad 14 dní. První dny byli hodně divoké, byla zmatená a panikařila. Rychle jsme začali učit pokyny jako dolů - hop, nahoru-hop ( to je jeden hop, většinou obrubník), schody ( více hop za sebou), pozor ( postupuj pomalu před tebou je možná překážka), stůj!( Zastav na místě a ani se nehni) pozor pes (upozornění že někde blízko vidím psa a budeme se zřejmě míjet) atd. Jinak se jí daří dobře, většina lidí mi nevěří, že nevidí. Ze začátku jsem si na procházkách broukala nebo jsem si potichu zpívala, aby přesně věděla kde jsem. Teď stačí když slyší mé kroky. Když ji potřebuji navést na určité místo nebo když například sedím tak luskam prsty aby mě našla. Ona je fakt šikovná a myslím, že to zvládla skvěle. Já měla opět pocit vlastního selhání ( proto tak chápu pocity efe) ale i to se srovnalo. Já totiž když už jsem se srovnala s cukrovkou a přestala jsem se trápit myšlenkami, že jsem za to zodpovědná, tak přišla slepota. To byla pro mě další velká rána. Ale člověk bere dny jak jdou a i to se prostě srovná. Spousta lidí mi radilo ji nechat uspat ale já vím, že tohle pro nás není žádná překážka a že i tohle spolu zvládneme.

Ph (neregistrovaný) 31.10.2024, 08:51:02 xxx.xxx.81.0

Efe, jedna z uzitecny zabav na dlouhe zimni vecery je rehabilitacni cviceni. Protahovani, prechazeni prekazek, balacni podlozky.

To je takove 2v1 - zvire zabavene, unavene a jeste udela clovek neco pro jejich zdravi. 

Verun
Verun 31.10.2024, 08:56:51 xxx.xxx.220.12
Ph:

Efe, jedna z uzitecny zabav na dlouhe zimni vecery je rehabilitacni cviceni. Protahovani, prechazeni prekazek, balacni podlozky.

To je takove 2v1 - zvire zabavene, unavene a jeste udela clovek neco pro jejich zdravi. 

jé, to je pravda…buli chodí přes takové ty kužely s tyčkou(kauflnd eshop)a je z toho vyřízená…

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.