Aktuálně: 3 780 inzerátů209 112 diskuzních příspěvků18 233 uživatelů

Všeobecný pokec

Orionka (neregistrovaný) 26.10.2024, 19:01:30 xxx:xxx.9c7e:2b00
Irma19:

Já vidím šedivky (muchomůrka šedivka), ale určování z fotek je vždycky poněkud “o hubu”

I ty by to mohly být. Pod “slupkou” je klobouk šedivý. Možná i růžovky - jedná má nabouraný klobouk a nohu pod ním růžovou. Asi budou jedlé, pochvu neměly určitě - a tu snad všechny jedovaté muchomůrky mají. Ale asi by mi při těch pochybnostech ta bílá houbová nechutnala.

Sardullah
Sardullah 26.10.2024, 20:00:52 xxx.xxx.221.216
Sarah01:

Takže jsem tady, abych vám to tedy vysvětlila. Není to vůbec kvůli dohadování ohledně nějakého bílého jogurtu, to jste si možná nevšimli, že jsem poslední 4 dny řešila úplně jiné věci.

Odcházím kvůli osobě, které vadí, co jsem napsala nebo co jsem nenapsala a taky co jsem olajkovala nebo neolajkovala. A ještě je tady taková dobrá duše, která jí posílá prinscreeny. Myslím, že jsme dospělí lidi a toto je pod naši úroveň, připadám si jak v Minority Report. A myslím si, že mám ve svým životě na řešení důležitější věci.

Jinak Dajo, jestli se Vám fakt “nelibý”, že bych sem měla třeba jen nakukovat, jak někteří jiní, kteří se odhlásili, tak OK, nastavím si na PC blokaci CHZ, no problem.

😵…. jsem v šoku, že je mezi námi někdo takový… prďte na něj, pošlete ho ke mně a Gina ho kousne do zadele😜

Nejsem chovatel, ale přesto si ráda přečtu vaše příspěvky a když se narodí štěkanátka, tak to je i pro mě radost. 
Kdo tady zbude, když se ty slušné a znalé seberou a odejdou.

A zrovínka vás by po stránce zkušeností byla škoda, vaše příspěvky jsou asi milionkrát užitečnější než já, ukrafaná Sardullah.

Verun
Verun 26.10.2024, 20:05:23 xxx.xxx.220.12
Orionka:

Chtěla bych otevřít houbařskou poradnu, či anketu :

Jsou tlustonohé houby na obr. růžovky ?

Obrázek Obrázek

Já bych se k masákovi přikláněla, nevím proč by neměl mít tlustou nohu, i takové masáky vídám, chybí ovšem fotka velkého , kloboukem k objektivu. Masák na rozdíl od jedovatých muchomůrek má pod kloboukem tu sukýnku rýhovanou i šedivka a i ta  je jedlá…ale i já docela zkušený houbař, pokud si nejsem jistá, masák  je divně zbarvený, nesbírám i když vím, že je to masák. Jistota je jistota(manžel by řek, že jistota je samopal😂)

Xerxova
Xerxova 26.10.2024, 20:07:55 xxx:xxx.9971:c6be

souhlasím s Verun - pokud je suknička rýhovaná a houba má alespoň někde růžové tóny - je to růžovka. Klidně i s tlustou nohou. Ale jakmile jsou pochybnosti… nejíst.

Doron
Doron 26.10.2024, 20:24:43 xxx.xxx.166.104
Sarah01:

Takže jsem tady, abych vám to tedy vysvětlila. Není to vůbec kvůli dohadování ohledně nějakého bílého jogurtu, to jste si možná nevšimli, že jsem poslední 4 dny řešila úplně jiné věci.

Odcházím kvůli osobě, které vadí, co jsem napsala nebo co jsem nenapsala a taky co jsem olajkovala nebo neolajkovala. A ještě je tady taková dobrá duše, která jí posílá prinscreeny. Myslím, že jsme dospělí lidi a toto je pod naši úroveň, připadám si jak v Minority Report. A myslím si, že mám ve svým životě na řešení důležitější věci.

Jinak Dajo, jestli se Vám fakt “nelibý”, že bych sem měla třeba jen nakukovat, jak někteří jiní, kteří se odhlásili, tak OK, nastavím si na PC blokaci CHZ, no problem.

Já to nechápu. Kvůli jaké osobě?

Moc by mne mrzelo,  kdybyste odešla, navíc by to byla ztráta pro celou komunitu;(.

Jste zkušená chovatelka..a ještě navíc sympaťačka ;)!

Zvažte to ještě prosím. 

vahine (neregistrovaný) 26.10.2024, 21:11:35 xxx.xxx.179.9
Sarah01:

Milá Sarah, to mě fakt mrzí, že jste tomuto musela čelit. To je nefér! Ty SZ by měly tady být volitelné a když dojde k něčemu takovému nepřijatelnému, měla by tu být možnost SZ vypnout, abyste žádné zprávy nedostávala. Taky mi pár “zvláštních” SZ v minulosti přišlo, není to příjemné se v tom babrat a vymotávat se z toho. I to byl menší hřebíček. Ale o mne tu nejde. Jde o Vás a hodně lidem tady…zvažte to prosím až Vám bude lépěji 🌷

Když by to někdo tady, ZBYŇKU PLÍÍÍS, ošéfoval, aby šly SZ vypnout a třeba zase zapnout??, nemusela byste snad odcházet... Ale možná je to třeba jinak, nejsem vševědoucí. 🤷‍♀️ Páč, jestli máte s dotyčným jiné kanály komunikace, tak se to už těžko šéfuje…

Lidi Vás tady mají moc rádi, včetně mě 🌷 a hodně lidí tady, na tom FB nejsou a tím, když přijdeme o Vás, přijdeme o diamant. JO! Až Vám bude zase dobře, rozmyslete si to prosím ještě, co je lepší!!! 🙏 pište jako neregistrovaná, kdyby to nevyšlo, protože vsadím boty, že Dája to tak, domnívám se, nemyslela, že ne Dájo??

Hlavně se ale brzo uzdravte a doufám, že lékaři brzy přijdou na to, co Vám je a dají Vám zdravíčko do pořádku! Držím Vám palce! Máme Vás rády! 🍀🍀🍀

Plaka
Plaka 26.10.2024, 22:36:38 xxx:xxx.1987:cd34

SZ jsou už změněné, člověk si nemusí číst od člověka, který mu je nepříjemný, který je “jedovatý” až natolik, že člověka otráví od psaní. 
S houbama je to jednodušší. Neznám, nevím, neseberu, nežeru to. 🙂

Daja
Daja 27.10.2024, 04:19:48 xxx:xxx.32a9:342d
»
Odpověď na příspěvek uživatele vahine z 26.10.2024, 21:11:35

Dobré ránko Vahami😉,

určitě a na 200%, že ne😜. Já vím, že píšu kolikrát jak tatar ( už mi to několikrát řekl manžel a proto to vím) proto se snažím každou větu nebo odstavec vkládat smajlíky.

Už několikrát sem byla špatně pochopena a osočena zdejší komunitou, ale já se  s tím vždycky po několikátí dnech smířím pač proč? Protože mám hrubou kůži a jsem vycvičená mezi havířama🤣.

No a jsem zase tatar, když jsem si to přečetla👍.

Dája

Vahine (neregistrovaný) 27.10.2024, 06:45:15 xxx.xxx.179.9
»
Odpověď na příspěvek uživatele Daja z 27.10.2024, 04:19:48

Dobré ráno, Dájo, děkuju za reakci. No však já vím, že je to v pořádku. Pohlazení kulíškům! 

Bobca
Bobca 28.10.2024, 09:27:35 xxx.xxx.20.192
Ronja s motejlem:

Sakra a teď jsem udělala Bobce to samý, co vadilo mně🙈. Omlouvám se.

Ronjo,nemáte se vůbec zač omlouvat🙏..Nebyla jsem tu moře dlouho(myslím v tomhle vlákně-je tu až kolem 120 příspěvků)a že dnes jsem si početla na "MÝCH"(4-5,psala jsem to na veselém okénku) ,tak jsem  sem čučla,a dostala se k tomu vašemu “tématu” .Dál jsem nečetla,přeskočila jsem hned na odpověď..😊

Kašlete na to Ronjo..nevím,co bylo napsáno,a nebudu po tom pátrat,ale hoďte to za hlavu😇..A nic špatného jste o mě nenapsala-chodím sem ráda,pomáhá mi to v samotě..Nikdy bych třeba nevlezla na politiku,nedívám se na zprávy,nečtu nic,co by mě mohlo rozhodit..Buďte vpohodě💛

Bobca
Bobca 28.10.2024, 10:45:07 xxx.xxx.20.192

Tak jsem dočetla celý zbytek…a je mi z toho trochu smutno..Nejsou tohle náhodou "štěkanátka" od Sarah?.Měla jsem je dlóóóuho na ploše🐕🥰Někdo myslel,že se loučí i Kometka,ale ta se loučila se Sarah,co jsem pochopila😇.Je to fakt škoda..Nevím,co se stalo,..Ale chápu,že někdy něco nelze zkousnout..Já bych asi toho člověka ignorovala..nečetla jeho příspěvky..Já třeba nevím ani,co se psalo ve vlákně “bílí jogurt”---nezajímá mě to..ani tam nepůjdu..

Sarah,povzneste se nad to..choďte jen tam,kde se vám líbí..Miluju “jak se vám venčí”..krásné fotky,klidné téma.."veselé okénko"

Vysvětlení “třetího víčka”.(chápu,že ne každého může zajímat).Kdysi,před 6 lety začlo opravdu řešením  třetího víčka u kocoura Canky-ještě na iFauně..Po vyřešení problému to bylo jako pokec 3 bab z různých koutů republiky..Sledovaly nás z povzdálí holky,že se nic neřešilo-jen jsme si prostě povídaly-prostě pohodovka..Postupně se nabalovaly další holky..+jeden chlap-Kouťák..Dnes už to je úplně o něčem jiném..Chápu,neřeší se tam nic moc-…ale kdo má čas,písne…Něco jako tady “všeobecný pokec”…Není sice pořád o čem psát..Ale já jsem ráda,že existují i lehká vlákna,kam se dá jít a počíst si..Doufám,že jsem se nikoho nedotkla..to bych nerada..😎🌷

Obrázek
Buggyra
Buggyra 29.10.2024, 07:57:30 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 26.10.2024, 00:21:24

Sardullah, opět jste mi vzala každé své slovo rovnou z úst, napsala jste to lépe, než bych to napsala já. Velký souhlas, cítím to úplně stejně!!! Je mi z toho smutno.

To Sarah: prosím neodcházejte. Zkuste to udělat nějak, aby se Vám tu dobře žilo. I já se raduji z Vašich příspěvků!

--- (neregistrovaný) 29.10.2024, 09:21:54 xxx:xxx.6dcc:aed3
Ronja s motejlem:

No, asi Vám to navazovat nebude.  Asi to vzniklo někde támhle ve Víčku, když jsem Zrzavci POPROSILA, aby - JESTLI  se MÍNĚJÍ dohadovat půl dne s Leithian, aby si taky už založili nějaký hádací vlákno.

To jsem za zlý nepovažovala, myslím, že jsem to napsala slušně a už se takhle přede mnou vyjadřovaly jiný přispěvatelky v jiných vláknech - ve smyslu, prosím, nechte těch dohadů atd. Tečka konec, pro mě.

A najednou se dozvím (když se jdu zeptat na fosfor), že jsem asi nějakej podporovatel zla, hrubosti nebo já prostě nevím, co…nerozumím, proč je moje jméno zmiňovaný v nějaký hádce, do který jsem vůbec nepřispívala. Mikdo z fóra se mnou nežije, tak jak ví, co mám jak nastavený. Tak se zeptám tady - ve Všeobecným pokecu, protože nechci plevelit vlákna, kde konkrétně o něco jde a dozvím se od člověka, který včera plevelil jak tajfun, že nemá cenu psát v tomhle vlákně, že na to mám kašlat, že Zrzavci před hrubostí neustoupí, ale pořád jsem se nedozvěděla, jakou roli v tom mám já. 

No, takže se vymezím proti  překrucování (tak to vnímám) a na to konto se dozvím, že když nebudu na Zrzavci reagovat tak logicky nebude odpovídat. To jako chápu, ale o tom jsem vůbec nepsala.

Cítím jistou neférovost v jednání s lidmi. Pokud jsou hrubí, nepříjemní nebo dokonce ponižují oblíbení přispěvatelé, jsou asi zrovna zavřený oči, nebo nevím. Pokud je hrubý člověk, který je nesympatický je třeba namazat si ho na chleba -  se vším všudy, takže je třeba taky ponižován, je mu opravovaná čeština… 

Pokud poprosí člověk, který je sympatický o ukončení hádky nebo přesun do jinýho vlákna, je to v pořádku. Pokud člověk, který není…

Pokud plevelí člověk sympatický nebo dokonce sám pozdější kritik kritik plevelení, je to v pořádku. A tadadááá.

Nojo, ono to taky někdy musí ven i u jiných lidí než jen těch “vyvolených”, prosím, nemějte mi to za zlý. Myšleno všicí ne jen Buggyra, i když je to odpověď na ní.

A slunce duši🙂. Taky všem. Pa🌷

A proč tohle píšete jako anonym?

megi-the-pes
megi-the-pes 29.10.2024, 09:52:03 xxx.xxx.124.4
»
Odpověď na příspěvek uživatele --- z 29.10.2024, 09:21:54

Co to plácáš, Ronja je Ronja, nech ji bejt, neumíš číst, ty trojspojovníku?

Bobca
Bobca 29.10.2024, 13:14:15 xxx.xxx.20.192
»
Odpověď na příspěvek uživatele Verun z 24.10.2024, 00:10:37

je to odpověď i pro Alušku…

Děvčata,nic ve zlém😇nechtěla jsem už reagovat,ale nedalo mi to....…Jen to chci uvést na pravou míru☝️.."ohodnotily" jste “víčka”,jak jste ohodnotily🤔budiž..Pro někoho ale to plkání “o ničem”může být dost důležité-a mají ty dotyčné na to času dost sedět u diskuse😇..A těch pár příspěvků,o kterých je řeč, se tam ocitlo víceméně omylem.(nikdy se tam nikdo nehádal),proto bylo upozorněno na to,jestli si děvčata nechtějí založit vlastní hádací vlákno…NIC VÍC !🥰…a takhle se to blbě rozmázlo..těžko to dohledat(asi 3-4 příspěvky)..je to hodně rychlé vlákno…Tolik na vysvětlenou..🌼💐

Zrzavci
Zrzavci 30.10.2024, 10:47:44 xxx.xxx.19.80
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 30.10.2024, 10:35:53

Hmmmm zajímavý dík - nestihnu to teď dokoukat, ale díky.

efe
efe 30.10.2024, 11:17:15 xxx.xxx.199.5

Otázka pro všechny: co vám spolehlivě unaví psa psychicky? Je to čmuchání, výcvik, hlavolamy….?

Xerxova
Xerxova 30.10.2024, 11:25:44 xxx:xxx.c4a9:fde
efe:

Otázka pro všechny: co vám spolehlivě unaví psa psychicky? Je to čmuchání, výcvik, hlavolamy….?

rodinné návštěvy 😄  U všeho musí být (a někdo je na zahradě a někdo v kuchyni a jiný hraje pinec…), přitom se musí ovládat (neskákat, nechytat lidi za ruce), všude jsou pochutiny (a děti jsou schopni odložit kus nakousané buchty i na místa neobvyklá), všude je binec, který nesmí nosit (hračky, sluchátka, cizí boty)… a když všichni vypadnou… je pes zcela a úplně mrtev

a pak ještě pobyt v civilizaci. Náš lesní pes po procházce centrem města je taky unavenější - a to se přitom tváří, že mu ruch nevadí. Ale unaví ho to výrazně víc, než lítání terénem

bambule
bambule 30.10.2024, 11:36:51 xxx.xxx.73.177
»
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 30.10.2024, 11:17:15

Hlavolamy, Bambule je miluje vždycky po jejich vyluštění vypadá naprosto spokojená a také unavená😉

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.