Aktuálně: 3 734 inzerátů210 789 diskuzních příspěvků18 258 uživatelů

Všeobecný pokec

Sardullah
Sardullah 05.10.2023, 10:14:30 xxx.xxx.189.104
assil:

Volala jsem tam, do jara převedou všechny. Nemusí se dělat bankovnictví v mobilu, ale musí v mobilu být nainstalované, ruší George klíč a přístup v pc se bude potvrzzovat jen v bankovnictví v mobilu. Zpoplatněné sms jen na vyžádání, takže pak se tam musí zavolat, aby to nastavili, momentálně jedna sms 2,5 Kč, takže žádná tragédie, spíš ten princip, že člověk musí zaplatit, aby se dostal ke svým penězům, mě dost naštvala.

Dík všem, kouknu na tu Fio a Raifku, co mají za podmínky, zvažuju prostě, že si ten nejužívanější účet založím jinde a ty prachy si tam nechám přeposílat trvalým příkazem.

Jo, vyslechla jsem si samozřejmě, že brzo to budou mít všechny banky atd. a popravdě ani bych se nedivila, příprava na digitální měnu v plném proudu.

Já třeba mám velmi dobrou zkušenost s bankou Air bank. Neměla jsem tam teda běžný účet, ale brala jsem si od nich půjčku a vedli mi účet k této půjčce. Pro mě mají velmi uživatelsky příjemné internetové bankovnictví, do kterého jsem se přihlašovala pomocí sms, které mi poslali a hesla. Pobočku sice u nás nemají, takže když jsem od nich cokoliv potřebovala, tak komunikace elektronicky a nebo telefonem. A musím říct, že ta komunikace s nimi byla velmi příjemná, rychlá, bezproblémová. Jako běžný účet bych u nich měla taky zdarma, ale ty výběry z bankomatů zdarma ne. Trochu ironický je, že 90% výběrů z bankomatu realizuju z bankomatu air bank. 

Co jsem teda velmi oceňovala, že mi furt někdo nevolal a nenabízel produkty o které nemám zájem. Což teda RB banka dělá. Oni mi tu nabídku pošlou do mailu, mám to i v internetovém bankovnictví a stejně volají a otravují….tak pozor na to, pokud se rozhodnete k nim přejít.

assil
assil 05.10.2023, 11:02:40 xxx.xxx.121.3
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 05.10.2023, 10:14:30

RB a ČSOB, tam už mám špatný zkušenosti, tam nikdy.

Já potřebuju něco kde budou výběry ze všech bankomatů zdarma a účet ideálně taky zdarma, ještě jsem dostala tip na mbank a Monetu.

No musím to prozkoumat.

assil
assil 05.10.2023, 11:03:43 xxx.xxx.121.3
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 05.10.2023, 09:07:38

No to mě taky. Nedávno mi kleknul telefon s george klíčem a ještě mám v živý paměti ten hiphop s převodem do nového telefonu. 

Drvodělka fialová (neregistrovaný) 05.10.2023, 11:05:43 xxx.xxx.9.247

Já houby miluju, ale dokáží být pěkně zàkeřné. V Polsku byla pravidelně vlna několika úmrtí na selhání ledvin, po dlouhém výzkumu zjistli, že to způsobuje houba považovaná za jedlou. Problém se vždy objevil cca 6 měsíců po snědení houby.

Orionka (neregistrovaný) 05.10.2023, 11:14:17 xxx.xxx.168.16

Pro Buggyra: přejít kvůli zpoplatněné SMS na dobírku, není dobrý nápad. Dobírka je většinou zpoplatněna podstatně víc než 2.50.

Orionka (neregistrovaný) 05.10.2023, 11:20:22 xxx.xxx.168.16
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 05.10.2023, 11:02:40

Výběry že všech bankomatů a vedeni účtu zdarma má Moneta. Ale SMS na ověření platby má za 5,-. Nevím jestli vedeni účtu zdarma nemá vázané na obrat.

Buggyra
Buggyra 05.10.2023, 11:23:35 xxx.xxx.198.226

Orionka: To je sice pravda, ale já už teď docela často přecházím na dobírku i kvůli tomu, že častěji platím hotovostí, nějak jsem se ty bezhotovostní platby rozhodla zkrouhnout na minimum, no a to se spořce vlastně taky nelíbí, tam je i nějaká podmínka pro bezplatný účet, že musím platit něco kartou nebo tak nějak, tak to mi taky můžou 🙂 Jako zpoplatněné SMS jako takové mi nevadí, ale směřuje to prostě k tomu, že po mně budou chtít chytrý telefon, a já si ho nehodlám zařizovat, vůbec.

On u toho vstupu do bankovnictví bude asi rozdíl i pro zadání převodu versus platbu kartou na internetu, že jo. Nebo to bude chtít ověření přes aplikaci tak jako tak? To by mě švihlo. A ještě nej by bylo, kdyby to chtělo ověření přes aplikaci u pokladny v Penny 😀 Tak to snad nehrozí…

assil
assil 05.10.2023, 12:20:49 xxx.xxx.121.3
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 05.10.2023, 11:23:35

U pokladny asi ne 😀 ale při platbě kartou na netu to teď ověření v klíči chtělo, tak myslím, že to chtít bude.

assil
assil 05.10.2023, 12:21:40 xxx.xxx.121.3
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 05.10.2023, 11:20:22

Moneta má u nás dokonce i pobočku jsem zjistila, ale platit teda búra za každou platbu by se mi teda nechtělo.

assil
assil 05.10.2023, 12:22:36 xxx.xxx.121.3
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 05.10.2023, 11:23:35

Já mám u spořky účet zdarma bez podmínek, protože jsem tam tenkrát naběhla hned jak jsem si přečetla na netu, že zavádí účet zdarma a voni chudáci na pobočce ještě nevěděli a nastavili mi to takto. 😀

Thielli
Thielli 05.10.2023, 12:31:46 xxx.xxx.65.248

Buggyro, nebojte se těch placek 🙂 Já jsem věkovitá osoba, co si doma restauruje stará dřevěná křesla pod dohledem čalouníka (při vyvazování pružin mi to málem vystřelilo oko), mám i zrestaurovanou retro plechovou kuchyňskou linku, tu modrobílou, páč smalt a skleněné police… to přežije dalších 50 let na rozdíl od těch současných dřevotřísek… a dlouho jsem se té technice bránila a dnes už ani nevím pin ke kartě. Zamávám telefonem, zašklebím se do něj… peníze jsem neměla v ruce ani nepamatuji. Strašně rychle jsem si na to zvykla, nemusím na nic echt hnusného (tlačítka bankomatu) sahat… platby po netu také potvrdím v telefonu šklebem, do bankovnictví se dostanu šklebem… není to tak zlé 🙂

Buggyra
Buggyra 05.10.2023, 12:58:05 xxx.xxx.198.226

Já se toho nebojím 🙂

Já odmítám být připojená na internet, kudy chodím. A z podobné paranoiy (oká, možná je to “bojím”) teď přecházím i částečně na hotovost.

Buggyra
Buggyra 05.10.2023, 13:01:52 xxx.xxx.198.226

Ještě jsem přemýšlela, že bych si ten chytrý telefon pořídila s anonym simkou prostě jen tak jako místo peněženky. Že bych tam měla jen bankovnictví a internet a jinak nic, žádné kontakty, telefonování, kredit na simce dvě koruny a šmitec.

Tak to třeba až mě donutí okolnosti, on ten telefon stojí jako desetkrát ten můj aktuální. Teda když ho koupím z druhé ruky. Ten chytrý. 
(Taky mě na tom tankuje, že to vydrží nabitý tři dny, když to nevezmu mezitím do ruky, to abych s sebou tahala ještě powerbanku.)

Thielli
Thielli 05.10.2023, 13:07:05 xxx.xxx.65.248
Buggyra:

Já se toho nebojím 🙂

Já odmítám být připojená na internet, kudy chodím. A z podobné paranoiy (oká, možná je to “bojím”) teď přecházím i částečně na hotovost.

Já se utěšuji tím, jak strašně nezajímavá jsem pro jakéhokoli sledovatele. Mně nikdo nic neprodá, měla byste slyšet, když mi někdo zavolá s nabídkou 🤣 “

…odkud máte mé číslo? nikde jsem souhlas nedala” …"bylo náhodně vygenerováno"…. “ne-ne, lžete, jak když tiskne. že vám není hanba…!” tut tut tut….

jsem jedna bezvýznamná tečka v miliardách lidí, nejsem ve spojení s nikým a s ničím, co by někomu něco mohlo přinést. žiji ve městě = hraju ve všech filmech na kamerách na silnici, v obchodech, v metru… kašlu na to. na účtu, kterým platím, udržuji jen malý peníz, kdyby přeci jen někdo do něj boural, ať toho nevezme tolik. nejsem na fb ani v jiné síti a otvírám dveře jen rodině a staré sousedce 🙂

keriton
keriton 05.10.2023, 13:09:26 xxx.xxx.80.204

Taky na mě v ČSOB před pár lety koukali jak na mimozemšťana, když jsem vytáhla tlačítkovej mobil. Jelikož jsme mi chtěli zřídit přístup do účtu zaměstnavatele, byl to pro banku velkej povyk a po celý pobočce se sháněla ta paní, co to umí zařídit bez aplikace do telefonu. Musela jsem tam jít za pár dní znovu a podstoupit sáhodlouhý a složitý proces udělování nějaký elektronický potrzovací karty spolu s krabičkou, která se připojila k PC a dávala se do ní ta karta, pro přístup do bankovnictví. Zprovoznit to pak v kanceláři na PC trvalo už jen asi půl hodiny 😀 Jak by to bylo s platbami kartou, to nevím, to jsme nepotřebovali.

Chci tím říct, že možná v ČSOB by to uměli, ale zase by mě nepřekvapilo, kdyby to dnes už tak nebylo (a rozhodně to není uživatelsky příjemná banka).

hmn
hmn 05.10.2023, 13:23:33 xxx.xxx.33.9

“Taky na mě v ČSOB před pár lety koukali jak na mimozemšťana, když jsem vytáhla tlačítkovej mobil”

taky říkala paní v bance půjčte mi mobil, já vám tam nainstaluji tu oné aplikaci, tak jsem ho vytáhla….😄😎

keriton
keriton 05.10.2023, 13:26:21 xxx.xxx.80.204

Já měla totiž naprosto dokonalou tlačítkovou nokii, ta vydržela vše. A nesnáším změny 😀

Dnes už jedu na chytrým telefonu a je to fajn, užitečnej pomocník, bez něj už by ten život (hlavně pracovní) byl složitější. Ale bylo fajn být normální člověk, nezávislý na mobilu, takový soběstačnější …. 

eena
eena 05.10.2023, 13:33:10 xxx.xxx.231.241

Zrovna dnes som si zabudla mobil doma - ja teda mobil používam naozaj len na čo musím. A aj tak mi "chýba" - teda vlastne mi schybol len preto, že som potrebovala zavolať dcére (číslo samozrejme naspamäť neviem)… Tak som jej proste nezavolala, ale ráno rovno za ňou skočila ☺. A uvedomila som si ako sme na tých hračičkách za pár rokov “závislí”. A to teda ja ozaj používam mobil minimálne, čo to musí robiť s tými čo čumia doň stále? Podľa mňa reálne závislosť. Iste je to super pomocník, ale asi ako všetkého veľa škodí. 

kometa
kometa 05.10.2023, 13:34:14 xxx.xxx.224.101
hmn:

“Taky na mě v ČSOB před pár lety koukali jak na mimozemšťana, když jsem vytáhla tlačítkovej mobil”

taky říkala paní v bance půjčte mi mobil, já vám tam nainstaluji tu oné aplikaci, tak jsem ho vytáhla….😄😎

Jo jo, jako v lékárně, když si mobil s e-receptem přiložili ke čtečce a ono to nepíplo.🙂 Ano, vím, jsem stará konzerva. Jednou mě to dožene, ale zatím odolávám.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.