Odpověď na příspěvek uživatele assil z 15.10.2024, 13:10:55
Zalezi na zemi puvodu, ktere plemeno “patri” - napr. v roce 2025 konci vyjimka a prechodne obdobi pro cane corso a dobrmany (tam patrily usi i ocas ). uz jen plne nekupirovaní musi byt
Tohle napsal Karel Klostermann před nějakými 140 lety. Jak nadčasové!!! Světák z podlesí, str. 107 … Řekněme česká země, bylo tu všeho dost, ale vod nepaměti to shrábli páni a co neshrábli, do ciziny odteklo a my abychom to tam šli hledat. Lopotíme se tady a nic nám to není platno: práce neživí a půda dyby nevím co vydala, pod rukama nám to uteče. A proč? – protože vyvandrovala vod nás spravedlnost. Ta tam je, tady ji nenajdeš, a honit se musíš za ní a pachtit v cizině zrovna tak jako za výdělkem. Kdo tu něco vyzískal a něco má není z našich, a je li přeci, puntuje se s tou cizinou a pomáhá jí dřít vlastního. A lid mlčí, dře se a trpí nebo utíká, a to proto, že je hloupej…
Odpověď na příspěvek uživatele rapotačka z 17.10.2024, 17:45:02
Mám to po 20 kg. 2 pytle. Ecoogrod(Allegro). Objednávala jsem to v pondělí, hned napsali, že 17.doručí. Platila jsem kartou, protože jsem šetřílek (doufám, že nedojde k vyluxovani účtu). Za poplatek 78,-- Kč lze zaplatit kurýrovi dobírku. Jsem jen na telefonu, tak nezkopiruju odkaz, ale když jsem si dala do vyhledávače “slunečnice krmení ptáci” vybaflo to na mě.
Dnes už je kilo za 26. Dovezou zadarmo vše (nákup nad 299 na pobočku, nad 499 na adresu), stačí se zaregistrovat a máte tam 8 nákupů/doručení zdarma (nabídky s označením Smart). Za dvacku mají nějakou směs. O peníze se bát nemusíte, takový servis, co má tohle tržiště, ste tady eště neviděli.
No a až se zaregistrujete, počkejte chvilku, nahoře pod zvoneček naskáčou slevové kupony. A někdo mi vysvětlete, jak se dá za 75 korun vypěstovat kilo česneku.