Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 06.10.2024, 20:27:29
Ano, měly být co nejdřív, ale tak ráno je za pár hodin… 😉
Ještě edituji: Doron, já vím, že Ty do té problematiky hodně vidíš. Ale třeba se některé info bude někdy hodit někomu jinému. Pokud jsou příznaky bakteriální infekce, obzvl. u pac. s (bohatou) anamn. v tomto smyslu, může být zdržení nasazení ATB terapie nebezpečné. Chápu, že málokdo na první dobrou pozná, co mu vlastně je. Takže špitál, je-li to nutné.
Záložní varianta: Prodávají se CRP testy, byť jsou jen orientační, mám vyzkoušené, že fungují. Ukazují-li stovkové hodnoty, tak je to už na jasnou návštěvu urgentu, třeba ve 3h ráno. A na nasazení ATB. Dost je nesnáším, ale vím, že se jim teď nevyhnu a ani nechci.
Já při tom prvním Covidu dostal antibiotika kvůli zubu “moudrosti”.🙂 Podebral se mrška a jinak jsem Covid ani moc “necítil”,ale ten zub celkem pěkně. Jenže v tu dobu nic nefungovalo a všichni dělali jako kdyby už žádná jiná nemoc nebyla.😐 Nakonec na Kladně se mi věnovali a ani nechtěli úplatky.😀
Doron, teď si tu přemýšlím… Musím najít na současné situaci nějaké pozitivum…a našla jsem!!! Když nebudu počítat ten první naprosto otřesný COVID, tak já vlastně de fakto téměř netrpím na virózy. 😄 Je to malá útěcha, ale aspoň nějaká. A hlavně to nezakřiknout!😀😉
A druhé pozitivum: Fido si mě jednak už dlouho takto neužil a druhak já jeho…aby mi byl téměř pořád nablízku…kdykoli jsem se na něj podívala, upřeně mě pozoroval a pozoruje. Čemuž statečně sekundují i zbylí dva šášulové…🐈🐈
Tak už 14 dní jsem náplava u nás na dědině. Každé ráno venčím moje psy a každé ráno čumím na hvězdy pokud jsou vidět, je to taková nádhera , čumím kolik pak jich je.
Včera jsem už měla trochu klid po stěhováni, tak jsem zašla k našemu potůčky který má za normálních okolností tak 5 cm do hloubky a koryto zpevněné, upravené velkýma kamenem do výška asi 5m a šířka asi 5m . Dnes má potok hloubka tak při klidovém režimu 1m, koryto vymleté po velkých kamenech ani stopa ( někde odpluly a bylo jich mega) , šířka nového koryta asi 10m a stále upadá břeh.
Ty cesty , komunikace, břehy a celá ta infrastruktura je na houbelec a opravdu tak poničená příroda s novými břehy a okolím hmmm opravdu to se jen tak rychle neopraví. Stále v potoku vidím odplavené mosty😢. V Polsku Prudniku mají to samé, ale u nich vidím, že řeka hlavně se vylila do polí a tam si udělala nový břeh.
Tak má Íďa zhmožděnej krk a má tam otok. Týden má léky a 2x denně hodina magnetoterapie. Za týden uvidíme, snad to nebude plotýnka.....Nesmí ven a na zahradě jen na vodítku.
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 10.10.2024, 19:58:26
Dobré ránko😉,
já byla 8let chalupář jen víkendy a teď na důchod jsme tady. Předtím Havířov a teď Jindřichov. Rozdíl cesty je to 1,5- 2hod. podle toho jak jsou uzávěrky. A ano je to Jeseník😉.
Stále si zatím nemůžeme zvyknout , připadá nám to, že jsme jen na dovolené. Můj byl celoživotně Haviřovák a já taky Havířov 40let , ale dětství Karviná 25let.
No a jak se říká z lufťáku jsme se staly náplavy a to dokonce doslovně. V sobotu začaly záplavy , to jsme utíkaly a další sobotu jel kamion stěhovák👍.
Já myslím, že až my řekněme čtyřicátníci dojdeme do důchodového věku (min. 545 odpracovaných let, počítám s posunem), tak se dostavíme k utracení na nejbližší veterinární kliniku.😀