Ne, nemyslím si, že to bylo na objednávku a ani, že to byl justiční omyl. Jen ty důkazy jsou podle mě dost pofiderní. Nevím no, ale toto není jediný případ, kdy mám pochybnosti, a popravdě fakt bych se nechtěla přichomýtnout k něčemu podobnýmu. Člověk fakt nikdy neví a ačkoliv nejsem věřící, tak Pánbůh s náma a zlý pryč.
I když si myslíme, že to není možné, i my bychom se mohli ocitnout v podobné situaci. I když ne tak fatální, ale v situaci, kdy bychom se nemohli spolehnout na náš soudní systém a domoci se práva.
Veřejnosti ne, ale jsou v našem demokratickém státě instituce-jedinci, kterým se dostalo právo soudní spisy studovat a věnovali tomu mnoho hodin práce. A ti došli k tolika rozporům ve výpovědích, posudcích atd., že vina nebyla prokázaná jednoznačně a pokud jsou s rozsudkem pochybnosti, neměl by odsouzený setrvávat ve vězení. Možná sedí jen proto, že soudci nejsou ochotni přiznat pochybení a drží při sobě. Dnes já tobě, zítra ty mně.
Navrhovala jsem k přečtení pí Formáčkovou, zkuste to.
Takže se mě tehdy i ptali, jestli nemám v anamnéze kontakt s někým s TBC a pak po TBC pátrali…a nic.
Tak aspoň jednu mrchu vyloučili. Ono se jí taky dřív říkalo kostižer. Napadlo mě to s tím vaším zhroucením páteře. Je o tom i v knize Ilony Borské o zakladateli léčebny v Košumberku.
A mně se líbí, že tak balu věří v ten systém. Dnes, kdy snad všici mají nějaké pochybnosti (není se čemu divit, po době covidové a proto, že Simpsonovi to předpověděli), má takovou pevnou víru málokdo. Bez ironie.
Tak aspoň jednu mrchu vyloučili. Ono se jí taky dřív říkalo kostižer. Napadlo mě to s tím vaším zhroucením páteře. Je o tom i v knize Ilony Borské o zakladateli léčebny v Košumberku.
Kdo zachránil jeden život….se ta knížka jmenuje. Možná se mi to jen zdá…..je Ilona Borská mezi novými autory nedoceněná:
Doktorka z domu Trubačů - o statečné doktorce Kálalové, Osud jednoho Čecha - věrná učebnice dějin české kotliny…
A mně se líbí, že tak balu věří v ten systém. Dnes, kdy snad všici mají nějaké pochybnosti (není se čemu divit, po době covidové a proto, že Simpsonovi to předpověděli), má takovou pevnou víru málokdo. Bez ironie.
Věří systému, který řídí, nechci napsat slabí duchem, tak napíšu blázny. Prý Blázny živí bůh - někdo napsal. Ale kdo bude živit nás ?
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 02.08.2024, 22:24:25
Vy si to nemyslíte, ale já mám stejnou vlastní zkušenost jako Fíkovnice. Jak zdravotníci věří, že máte titul, chovají se jinak než k člověku bez titulu.
Vy si to nemyslíte, ale já mám stejnou vlastní zkušenost jako Fíkovnice. Jak zdravotníci věří, že máte titul, chovají se jinak než k člověku bez titulu.
Tak nevím. Znám brňáka, titul před jménem i za ním a v Brně nesehnal zubaře. Jezdí k zubaři do Prahy.
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 03.08.2024, 00:06:50
Tak jestli usuzujete z tohoto hodně podivného případu… Neznám okolnosti, ale je to podivné.
Já mám zcela vlastní zkušenost, ne zprostředkovanou, ne jedna paní povídala.
A stejná situace s rozdílným přístupem k lidem s titulem a bez titulu panuje i v Akademii věd. Tak nějak obecně, což nevylučuje, že ty rozdíly nedělají úplně všichni.
Za titul si nic nekoupíte.🙂 Prachy musíte mít a tak to bylo je a bude. Vím že i na Mělníku byla ( nevím jestli i teď) zubní klinika velmi dobré pověsti. Samozřejmě ale ceny pro běžné lidi poněkud vyšší.
Jinak mamču dali na soukromé klinice tak dohromady,že nyní už chodí, bolesti mnohem mírnější nebo žádné a na toho zlatého stafylokoka museli připravit vakcínu. A ten přístup.. Ochota, chování a nakonec ani ta cena nebyla tolik přehnaná. Bohužel můj názor na veřejné zdravotnictví je asi takový, že jak to není “udělejte ááá” a nezaberou antibiotika, tak jsou v koncích. Praktická doktorka řekla mamče, že pokud nedělá ten stafylokok potíže, tak se neléčí.😀 Naproti tomu lékař na té soukromé se pousmál a zeptal se, jak paní doktorka zjistila, že nedělá potíže? 🙂 Bohužel dělal a mamče nohy otékaly ne kvůli tomu stavu po operaci, ale z velké části kvůli tomu “prevítovi”.
Kdo zachránil jeden život….se ta knížka jmenuje. Možná se mi to jen zdá…..je Ilona Borská mezi novými autory nedoceněná:
Doktorka z domu Trubačů - o statečné doktorce Kálalové, Osud jednoho Čecha - věrná učebnice dějin české kotliny…
Nádherné čtení (teda nádherné ve smyslu, že se to četlo snad samo): Mám na mysli Doktorka z domu Trubačů. Četla jsem to jako teenager, přesně si to už nepamatuji, ale určité pasáže ano.