Já bych spíš řekla, že dneska to jen umí líp dávkovat a uspávají člověka na kratší dobu, tak pak jsou ty negativní účinky menší.
Každopádně vím o jednom případu, kdy narkoza vedla k demenci, takže nějaký negativní účinek na mozek to určitě má.
Já bych spíš řekla, že dneska to jen umí líp dávkovat a uspávají člověka na kratší dobu, tak pak jsou ty negativní účinky menší.
Každopádně vím o jednom případu, kdy narkoza vedla k demenci, takže nějaký negativní účinek na mozek to určitě má.
assil:Já bych spíš řekla, že dneska to jen umí líp dávkovat a uspávají člověka na kratší dobu, tak pak jsou ty negativní účinky menší.
Dobré ránko,
i já znám několik případu , kdy po narkóze opravdu relativně zdraví človíček po probuzení najednou obrovská demence až tak, že nevěděli nic a to je průser.
Dája
p.s tak, že se narkóz bojím a hodně zvažují i u zvířat.
Moje babi taky. 4h operace mozku (cysta), od té doby demence, do té doby normální 😔
No mně přijde strašný, že se tyhle případy prostě odepíšou a jede se dál a ten mechanismus narkozy nikdo ani nezkoumá, aby se vědělo co a jak a jak těmto případům zabránit.
A jak víte, že se nezkoumá? O spoustě výzkumů se laická veřejnost vůbec nedozví, nebo až poté, co jsou známy výsledky.
Ano, sestřenice je árařka už asi 35 let. Když uspávala svého otce, dávala naprosto povrchní anestézii…prý, aby se “nezvencl”.
A ano, používají se lepší a modernější anestetika…
Jinak dám to sem:
Obdržela jsem plat. výměr. Plat stejný jako stávající (ale při výrazně nižším úvazku). Dále hned (???) OSO a zvláštní příplatek (???).👍👍 To lze hned ve zkušebce??? Neví někdo?
Přepokládám, že platy se uvádí vždy jako hrubá mzda (?).
Takže jediné negativum: Zatím se nejsem schopná domluvit na prac. době, mám poslat rozvrh, což opakovaně činím, a opakovaně je to zamítáno. Ale zcela jasné instrukce nemám…
Ono se toho spousty opravdu už ví, ale předpokládá se vícečetný MÚ, a ten jeden není detailně probádán.
Platový výměr - ano, lze to.
Všechny složky mzdy nebo platu se uvádějí v hrubém.
Jo, a u nás de fakto akademická svoboda skončila/končí. Tristní!
👍👍
Fikovnice:Jo, a u nás de fakto akademická svoboda skončila/končí. Tristní!
Tady k tomuto: 35 let po revoluci máme “složky” na každého zaměstnance… Opravdu “pěkné”, víc snad ani nemám sílu a chuť psát. 👎
Fikovnice:Jo, a u nás de fakto akademická svoboda skončila/končí. Tristní!
Nekončí jen ta akademická a nejen u vás.
A Nerudové už prý mají dost i na Mendelce. Studenti i kolegové.
https://www.youtube.com/watch?v=rUDbpkSTKH4
Nemusíte to poslouchat, jen koukněte na Nerudovou, zdá se mi to nebo je zvlášť ošklivá ?(Skočte si za půlku - až se začnou hádat ! ☹️)
Fikovnice:Tady k tomuto: 35 let po revoluci máme “složky” na každého zaměstnance… Opravdu “pěkné”, víc snad ani nemám sílu a chuť psát. 👎
Složka být musí. Jde o to, co v ní je !
Některé výkony se naopak prodlužují, jsou zákroky trvající klidně 48h a více. V tom to není.
Ostatně člověk v analgosedaci ("umělém spánku") může být týdny - měsíce (někdy i roky - to výjimečně - tam jde spíš o to, že je pak neprobuditelný).
No aby si osoba z HR oddělení vytáhla o daném člověku vše, se mi nelíbí…např. to, jak o něm smýšlí studenti atp. Více nechci specifikovat.
orionka-2:Nekončí jen ta akademická a nejen u vás.
A Nerudové už prý mají dost i na Mendelce. Studenti i kolegové.
https://www.youtube.com/watch?v=rUDbpkSTKH4
Nemusíte to poslouchat, jen koukněte na Nerudovou, zdá se mi to nebo je zvlášť ošklivá ?(Skočte si za půlku - až se začnou hádat ! ☹️)
Sem to nepatří, byla jsem vylákána. Pardon.
Btw, já tu osobu vůbec neznám… A ona je přítomna pohovorům, toto dříve nebylo.
Edit: A my platíme nejen jednu osobu, ale nové oddělení, bez nějž vše fungovalo OK.
Myslíte ošklivá vizuelně??? To se mi naopak líbila…
A že ji nemusí studenti, zcela chápu. Její vystupování je fakt až ostudné.
A tak je to Všeobecný pokec, myslím, že je to jedno, že to není v Politice. Ona je zároveň (Pořád ještě? Nesesadili ji? ;-)) i členkou akademické obce.