Nedávno říkali v TV , že VĚDCI!! si mysleli, že tuleni loví sami od sebe,
rodiče je to nemusí učit. Teď zjstili, ti VĚDCI, že né😲, rodiče je to kupodivu učí.😲
Viděl jste to někdo?
(na ZOOM nebo ČT2, nějaký dokument “z moře”)
Trošku z jiného soudku, ale nenapadá mě, kam to jinam dát. Ten pán je “roztomilej” 😀, dva dny mluví o tom, jak jsou vlastně granule špatný, protože jsou mrtvý /v tom se s ním teda shodnu/ a jak vynalezl přelomový řešení a pak je prostě posype něčím dalším umělým 😀 . Já jsem to vydržela skorem do konce jen proto, že jsem doufala, že třebas řekne - dejte psu flákotu, dejte psu normální žrádlo, ale von to prostě jen “vopepřil a vosolil” ty bobky v misce.
Já to nevydržim, nejde to přetočit…
Jde o Canine Booster? Bylinky, bakterie, vitaminy.
Ale cenovku to má teda parádní. 😀
Mimochodem to čtou AI hlasy - myslím, že Vlasta a Toník.
Já vůbec nevím, jak se to jmenuje, páč jsem v úžasu koukala, jak cukruje ty bobky v misce, no. Ani cenovku jsem neviděla. Naprosto mě to odbouchlo. Jak se tam vynáší do nebes, cože von je zač a jak mu na těch psech záleží a pak pocukruje bobky. Tomu se říká věda a…….. továrna na prachy. Je mi líto psů, z kterých se v současným světě stala peněženka (stejně jako z koní, koček, papoušků…….) a nikdo neváhá na nich vydělávat tvrdý prachy a psi jsou to poslední , co dotyčnýho zajímá. A lidi přestávají používat mozek, věří úplně všemu /a budou věřit ještě větším hovadinám/, rvou do psů kde co, dělaj s nima taky kde co, aby je vychovali, protože to říkal ten zdělanej noname člověk na intronétu………… sou svatý ty čokle, svatý, že s náma vydržej.
Ale blbost, výrok soudu není změna zákona, původní zákon o kastraci pořád platí a bude platit dokud ho politici nezmění a změnit ho nemusí, je to jen čistě na nich.
A za druhé, kastrace není odstranění penisu, žejo, takže i ti všichni dneska tu jako ženy běhají s penisem a muži s vaginou, akorát to nikdo neřeší.
O penis nebo vaginu přijdou akorát ti, kteří chtějí změnit i fyzicky pohlaví a to není povinné a spousta jich to nedělá.
Sarah01:Před chvílí se mi narodila druhá vnučka 😍
Gratuluju a přeju hodně zdraví a štěstí do života.
Už to video na mě kdesi vykouklo asi před měsícem, moc dlouhý, nedala jsem to, pořád to hrozně moc okecávají. A teď v poslední době zase pořád někde vykukuje reklama na granule Ruf Ruf, prý fakt z čerstvýho masa a když jsem koukala na cenu, tak se mně protočily panenky.
Zrzavci:Trošku z jiného soudku, ale nenapadá mě, kam to jinam dát. Ten pán je “roztomilej” 😀, dva dny mluví o tom, jak jsou vlastně granule špatný, protože jsou mrtvý /v tom se s ním teda shodnu/ a jak vynalezl přelomový řešení a pak je prostě posype něčím dalším umělým 😀 . Já jsem to vydržela skorem do konce jen proto, že jsem doufala, že třebas řekne - dejte psu flákotu, dejte psu normální žrádlo, ale von to prostě jen “vopepřil a vosolil” ty bobky v misce.
Připomíná mi to klasický teleshoping… zázraky do tří dnů.
Ráda bych řekla, že na tohle nikdo nemůže skočit. Jd tam řečeno, že granule jsou fujky fujky a jaký vliv to má na psy, ale když na to nasypete zázrak, tak se najednou i ty marketovky změní na nejkvalitnější stravu. Ale myslím, že se najde spousta lidí, kteří to koupí a opravdu vám budou tvrdit, že to je to nej, co může člověk pro psa udělat.
Na druhou stranu, umím si představit, že když budete o chlebu a vodě a někdo vám šoupne ionťák a šumáky s vitamínama, tak pookřejete 🙂
Kurkuma + alfa-amyláza. Štěpí ty cukry z granulí.
Toto je pecka:
“Obsahuje Canine Booster alergeny? Canine Booster si mohou vychutnat všichni psi, s výjimkou těch, kteří byli diagnostikováni jako alergičtí na ryby nebo slávky (kvůli složení produktu).”
Složení: Sušená hovězí játra, slávka zelenoústá (Perna canaliculus), lněné semínko, směs koření, glukosamin z mořských plodů, Yucca schidigera, brusinkový extrakt, uhličitan vápenatý, sušené mořské řasy (Spirulina platensis, Ascophyllum nodosum), uhličitan hořečnatý
A k tomu dosypané ty stejné umělé vitaminky a st. prvky jako v těch nejlevnějších nejhnusnějších granulách.
Tak to nemá konkurenci toto. 😀 😀
Jen taková úvaha.Nedávno říkali jak šelmy odchované v zajetí se nejsou schopny po případném vypuštění samy uživit. Je to divné,protože spousta psů je schopna něco ulovit, aniž je to někdo učil.
Nedávno říkali v TV , že VĚDCI!! si mysleli, že tuleni loví sami od sebe,
rodiče je to nemusí učit. Teď zjstili, ti VĚDCI, že né😲, rodiče je to kupodivu učí.😲
Viděl jste to někdo?
(na ZOOM nebo ČT2, nějaký dokument “z moře”)
Příběh lvice Elsy jste neviděly?
Pošla by hlady .
Rapotačka:Příběh lvice Elsy jste neviděly?
Pošla by hlady .
Viděla i četla, ale ona se přece naučila lovit, našla si druha a porodila a odchovala mláďata.
Mi:Jen taková úvaha.Nedávno říkali jak šelmy odchované v zajetí se nejsou schopny po případném vypuštění samy uživit. Je to divné,protože spousta psů je schopna něco ulovit, aniž je to někdo učil.
Nevím, jestli by se moji psi sami uživili, ve smečce by asi lovili úspěšněji, ale není tady dost zvěře . Taky s tím nemají zkušenost, protože to nesmějí dělat.
Ale z náznaků člověk vidí, jak by si asi počínali a rozdělili si role.
Jenže když by byli pár dnů za sebou neúspěšní , než by tu zkušenost získali, mohli by hodně zeslábnout a umřít dřív, než se to naučí.
Představuju si, že u kočkovitých šelem je to podobně.
Navíc třeba lvi loví ve smečce , odrostlá lvíčata jen tak přicmrndávají…, koťata jiných šelem učí lovit matka..I kočka nosí koťatům takové ty zpola ochromené myši, pak už myši živější, v zajetí těžko něco obdobného dělat..
Jednorázově něco ulovit a lovením se živit jsou dvě různý věci. Myslím, že pro většinu psů by stačila první zima.
Elsu jsem četla, prožívala, probulela. Myslím, že ona to sice dala, ale že to bylo tím, že měla pořád, i když míň a míň ale přeci jen - “mámu a tátu” za zadkem, navíc to nebylo zvíře z klece.
Můj pes by jako první šel hledat člověka, lovil by myši, hledal člověka, pak by to nedal - nedal by zlý, vošklivý psy, nedal by zimu, nedal by samotu. Třeba se ale pletu, třeba by dal všechno na světě, hrdina můj malej.
je lov a lov.
Lov malé zvěře - zajíc -se pes/vlk učit nemusí, tam je to jednoduchá rovnice pohyb=akce, není tam nic moc co k řešení. Proto to příroda implantovala do softwéru rovnou. Není to složité
Lov velké kořisti už je o něčem jiném, musí se učit taktizovat, přibližovat, navíc pokud se loví ve smečce musí umět svou roli . To už je tak složité, že to příroda do softwéra nenahraje, proto to mládě musí učit rodiče.
To stejné kočkovité šelmy. Taktiku se musí naučit, nelze nakráčet za antilopout a sejmout ji.
Možná se vědci u tuleňů domnívali, že u tuleňů jde v podstatě také o lov malé kořisti, kde taktizování není moc zapotřebí a z toho vycházeli.
Můj rezatý ohař by to nedal, protože je to zdravotní bratřík, který mi jde nahlásit každé zvíře v nouzi. A lov je nepodporován.
Můj flekatý ohař také nemá lov podporován, ale jsem si jistá, že ten by si potravu obstaral natošup, kdyby mohl, stačilo by zapomenout, co má naučené a protože je to pes s nízkou kapacitou dlouhodobé paměti, trvalo by jí to cca 5 min.
Můj starý ohař by už neulovil nic a taky by se moc chudera nenajdel, neb musel býti převeden pro své stáří a zdravotní stav na vařenou stravu. Já po sto letech psovi vařím! A vařím jí ráda, páč vidět, s jakou radostí si zase pere pupek žrádlem je moc hezký pokoukání.
Tak můj je naučenej ulovenou myš odložit, jednou možná dvakrát za uherskej rok dělá, že to naučený nemá a jednu vdechne, tak jsem přesvědčená, že v případě hladu by myši hltal a nenechával v řadě. Že by mu to nestačilo je další věc.
Zrzavcí, to pesí stáří to je věc, to Vám povím. U mě je to poprvý a jo, taky bych klidně vařila, pekla, i “letadýlkem do tlamy lítala,” kdyby to bylo třeba nebo to dalo pesovi víc radosti.
Ať to paní Bubiškový pořád mlaská🙂.
Rapotačka:Příběh lvice Elsy jste neviděly?
Pošla by hlady .
Právě že viděla.A je mi to divné,jak to,že to nemají vrozené? I kotě,vychované v bytě a nikdo ho to nikdy neučil,dokáže chytit myš. Vím že jsou i kočky které to nedokážou a třeba se i myši boji,ale to jsou výjimky.