Aktuálně: 3 720 inzerátů210 622 diskuzních příspěvků18 255 uživatelů

Všeobecný pokec

Drvodělka fialová (neregistrovaný) 02.10.2023, 02:26:02 xxx.xxx.171.14

Vzorek dětí je malý. Zmiňují tam i děvčátko, které ta léčba dostala na úroveň zdravého dítěte. Ta šance je a věk i  angažovanost rodiny hraje pro něj. Budu optimista dál👍😘.

Irma19
Irma19 02.10.2023, 03:17:30 xxx.xxx.239.133
Odpověď na příspěvek uživatele Drvodělka fialová z 02.10.2023, 02:26:02

Také bych to chlapečkovi přála.

Uvádím to jako úhel pohledu zdravotní pojišťovny. Jde o velké peníze a pojšťovna musí zohlednit i  poměr cena/výkon.

Anonymní (neregistrovaný) 02.10.2023, 06:23:55 xxx.xxx.171.14
Irma19:

Také bych to chlapečkovi přála.

Uvádím to jako úhel pohledu zdravotní pojišťovny. Jde o velké peníze a pojšťovna musí zohlednit i  poměr cena/výkon.

Jasně, já taky tu pojišťovnau a její pohled chápu. 

Ale s touhle metodou léčby se otevírá možnost vyléčit nejen tohle děcko, ale spoustu genetických chorob . Namátkou třeba nemoc motýlích křídel nebo i diabetes  A vyléčit, ne jen tlumit příznaky. To zachrání nejen ty děti, ale neuvěřitelně pomůže také jejich rodinám, které ničí péče o v podstatě umírající děti.

Když to budu brát čistě ekonomicky, pojišťovna a celá společnost ušetří mnohem větší částky.

assil
assil 02.10.2023, 08:52:10 xxx.xxx.206.172
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 02.10.2023, 06:23:55

V tomhle případě ta léčba s největší pravděpodobností neuleví ani rodině, ani pojišťovně, cynicky řečeno, spíš naopak.

Ono je to těžký, rodinu chápu,  ale obecně by se z toho neměl dělat standard jen na základě kvílení veřejnosti.

Zrzavci
Zrzavci 02.10.2023, 10:42:35 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele Thielli z 01.10.2023, 08:49:08

Thielli - děkuju za pochvalu. Ono musím poctivě ale přiznat,  to vždycky taky tak nebylo -  s tím, že bych po někom nešlehla . Hlavně proto, že jsem po otci sdělila silnou averzi na lidskou blbost, takže pokud moje splašilá povaha narazí na idiota - musela jsem se učit /a ne že by mi to i dneska nějak vyloženě šlo/, hodit brzdu. Je ale pravda, že se to taky svým způsobem třeba na diskuzi na Ifauně tak nějak po určitým čase odbrzdilo, protože z doby, kdy na Ifauně a i na čézetu byly diskuze opravdu k věci se to překlopilo často do blábolů, které přišly posléze, kdy člověk nevěděl, zda je to snaha rozproudit debatu, nebo opravdu idiot, který je schopný takhle se zvířetem fungovat.

Přijde mi - v dnešní době, kdy kdejakej hejhula s prvním psem, otvírá různý webmináře a nechá si platit za radu jak psa odměnit piškotem - o to víc důležitější, podělit se o to málo, co mě psi naučili. A na just 😀. Pamatuju si, jak jsem si vynalezla svou krabičkovou metodu, která mi pomáhala při tom, jak učit štěně být doma v klidu samotný. Je to tak jednoduchý a funkční, že jsem se o to vždycky při dotazu, jak učit štěně doma být v klidu, ráda podělila. Mno a pak jsem zjistila, že to jako profi radu v rámci svých placených lekcí radí jedna tehdy začínající (dneska dost známá) výcvikářka na svých právě vzniklých kurzech (mimochodem výcvikářka, která se mi kdysi vysmívala za používání klikru a dneska ?? 😀 ) Celkem mi to zvedlo žaludek. Protože to byla, je, a má být, rada veřejná. Nikdy jsem to lidem neradila proto, aby si za to pak nechali platit od jiných, kteří to potřebují.  Zažila jsem doby, kdy si lidi radili a předávali zkušenosti proto, aby ostatním pomohli a ne, aby na tom vydělali. Pamatuju si na čézetu, když tam přišla paní co cvičila lovečáky a měla tam psa na výcvik, zasekli se a ona se přišla normálně zeptat, jestli někoho  něco nenapadne, spustil se geniální brainstorming, byla to úžasná debata a nakonec se psí zásek taky vyřešil. Tohle mi přijde normální, ne že si nechám za pomoc pro druhý platit, zvlášť, když jsem ty zkušenosti nasbíral zase i díky jiným lidem, o to horší. . Mám to nějak divně hozený, já vím. A děkuju. Aspoň jsem si takhle jako reakci mohla dovolit vypsat to, co mi přijde v dnešním psím světě prostě podivný a někdy nehezký. Díky i za to.

hmn
hmn 02.10.2023, 10:54:05 xxx.xxx.33.9

“Thielli - děkuju za pochvalu. Ono musím poctivě ale přiznat, to vždycky taky tak nebylo - s tím, že bych po někom nešlehla”

můžu být upřímná, jo?
tak tohle mě teda fakt překvapilo….to vyjádření Thielli 😄😎

“Zažila jsem doby, kdy si lidi radili a předávali zkušenosti proto, aby ostatním pomohli a ne, aby na tom vydělali”

TAK, kua, dvakrát tak!
……a pak, že nebylo líp!😟

orionka
orionka 02.10.2023, 10:59:04 xxx.xxx.82.160
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 02.10.2023, 10:42:35

Moc hezké povídání. Potěší, že jsou ještě na světě normální lidi. Bohužel, společnost opustila desatero, kde na místo prvního přikázání, dosadila si zlaté tele. 

A co houba ?

Thielli
Thielli 02.10.2023, 11:06:48 xxx.xxx.65.248
Odpověď na příspěvek uživatele hmn z 02.10.2023, 10:54:05

můžu být upřímná, jo? tak tohle mě teda fakt překvapilo….to vyjádření Thielli 😄😎

Thielli nechápe. Proč překvapilo? Už dvakrát jsem si poposedla a nic… 🙄 Jsem nějak úplně mimo mísu? 😲

Zrzavci
Zrzavci 02.10.2023, 11:07:44 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele hmn z 02.10.2023, 10:54:05

No ona mne Thielli asi nezažila v plné mé kráse, proto jsem to musela poctivě zmínit a taky ale, z čeho to vycházelo, páč lidská blbost mě prostě zvedá ze židle a na ifauně ji jednu dobu bylo už nezdravě moc,  ale - řekla jsem si, že když jsme se tak hezky přesunuli, že bych mohla zkusit ulovit bobřika ovladatelnosti a zkusit se - když je tady k dispozici čistý stůl - vrátit ke kořenům normálních diskuzí a vykašlat se na idioty, protože idioti jsou ztrátou času. Otázkou je, zda se mi lov skutečně podaří 😀

TAK, kua, dvakrát tak! ……a pak, že nebylo líp

no ale protože jak říká můj muž jsem bojovník, co furt proti něčemu bojuje, tak já si takhle vedu svůj boj proti webminářům a těm, co si řekli, že nebudou chodit do práce, ale budou dojit kynologii 😀

Zrzavci
Zrzavci 02.10.2023, 11:09:13 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele Thielli z 02.10.2023, 11:06:48

Protože já se dokážu moc pěkně vzteknout, Thielli, a když mě někdo vytočí, tak si ho umím taky pěkně podat. Nemám ráda lidskou blbost a zlobu, takže pak vyrážím do boje.

assil
assil 02.10.2023, 11:15:05 xxx.xxx.206.172
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 02.10.2023, 11:09:13

Já místo Thielli pořád čtu Tali a sedí to na takový rozhovor taky, zarazilo mě to až po chvíli. (Thielli promine). 😀

Thielli
Thielli 02.10.2023, 11:17:09 xxx.xxx.65.248
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 02.10.2023, 11:09:13

Aha, já jsem si totiž do třídy přisedla až sem, takže komentuji jen novověk 🙂

Setkání s lidskou hloupostí tedy stojí nervy, to ano, ale stále se s ní někdy dá alespoň trošku pracovat. Já považuji za mnohem horší lidi, kteří jsou velmi inteligentní a zároveň jsou zákeřní. V běžném životě proti nim máte malé šance, takže z hlediska přežití je lépe volit útěk než útok. Ale problém je, když jsou na rozhodujících státních postech. To se těžko utíká od následků jejich konání.

Mi
Mi 02.10.2023, 11:30:46 xxx.xxx.174.253
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 02.10.2023, 10:42:35

Souhlasím,taky by mě taková “loupež” naštvala.Stalo se i mi. Ono se to děje všude,rady,recepty,návody všeho možného jsou na denním pořádku. 

Zrzavci
Zrzavci 02.10.2023, 11:37:36 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 02.10.2023, 11:15:05

čtu Tali

🤣

chudera Theilli - nasadila bys jí flekatej kožuch. 

Zrovna včera jsem si říkala, když jsem na ni koukala, poté, co jsem před jejími zraky odešla asi deset kroků za meziplůtek v zahradě a tam “schovala” před jejími zraky hračku, kterou jsem ji pak poslala hledat a ona běžela a běžela…..někam úplně jinam hledat😀 , že tady pánbůh s tím rozoumkem opravdu šetřil 😀 Pak ji napadlo zapnout jeji megavynikající čenich a pak už to šlo. jak byl zapnutej mozek, tak prt.  😀

Zrzavci
Zrzavci 02.10.2023, 11:40:57 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele Thielli z 02.10.2023, 11:17:09

Máte štěstí, že jsem se rozhodla se polepšovat 😀 a vrátit se tam, kde jsem kdysi byla. Rozpad ifauny mne zachránil 😀

Měla jsem tu smutnou čest poznat ještě další variantu - blbej ve smyslu opravdu tupej, dutá nádoba a zlej, zákeřnej člověk, to je podle mě hodně masakr. 

Zrzavci
Zrzavci 02.10.2023, 11:43:09 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele Mi z 02.10.2023, 11:30:46

No mně by nevadilo, kdyby si to ta osoba přivlastnila, to je mi fučík, nemám to signovaný, ale to, že to zpeněžila, to mi vadí. Ne kvůli mě, ale protože ona si tu radu sebrala zdarma a teď ji ostatním zpeněží. Nenechá jim ji sebrat zdarma, tak jako to kdysi udělala ona sama.

Thielli
Thielli 02.10.2023, 11:44:27 xxx.xxx.65.248

A já teď odbočím. 🙂 Začala jsem nacvičovat jemnou motoriku, abych - až budu sedět v důchoďáku, nebyla vedle těch bab úplně levá. 😂 Koupila jsem si po čtyřiceti letech modelovací hmotu a že jsem fanda vybraných sběratelských figurek (mám doma tedy jen čtyři, zoufale mě nebaví stírat prach z "blbostí na poličce), vyrobila jsem si figurku.

Figurku jsem si hrdě odnesla do práce, čumí na mě zpod monitoru ale zvažuji, že ji zase odnesu domů, protože mi ruší soustředění… tak nějak jak jsem naučená z domova, pořád bych jí házela balonek… 

(přiloženo foto předlohy a výsledku)

Obrázek Obrázek
Zrzavci
Zrzavci 02.10.2023, 11:50:08 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele Thielli z 02.10.2023, 11:44:27

Jéééééééé, Thielli - Vy máte ale výbornou motoriku!  šikovná! Si můžete přivydělávat.

Buggyra
Buggyra 02.10.2023, 11:52:25 xxx.xxx.198.226

Jééé, figura jak živá! Šikovná jste, já bych vytvořila tak hroudu podlouhlého tvaru, možná by to vydalo na imitaci exkrementu…

Zrzavci
Zrzavci 02.10.2023, 11:54:23 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele orionka z 02.10.2023, 10:59:04

Jo, zlatý tele, to mi vadí hodně moc. Ne, že bych byla nepřející, je mi fučik, jak si kdo a kolik vydělá, ale ta podstata věci, to dojení to mi vadí hodně.

Houba už skorem gůt. I jsem měla kafe! Po tejdnu! Jsem se bála mocinky moc včera, ale od tý otravy mě pořád bolí přední plíny mozkový, nebo co to tam vpředu mám a už mě to nebavilo, tak jsem to prubla a! Vijolá - přestala bolet nejen hlava, ale i ty velký klouby v kyčlích a záda.

zachránila mě převelice coca-cola, v životě a to ani v dobách největší mejdanový slávy, kdy jsme pili mičudu /víno s colou/ po hektolitrech, jsem v tak krátkým časovým úseku nevypila tolik ledový coly, jako tenhle týden. Byla jsem horší než kdejakej Emeričan.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.