Aktuálně: 3 730 inzerátů211 301 diskuzních příspěvků18 263 uživatelů

Všeobecný pokec

orionka-2
orionka-2 09.04.2024, 10:21:55 xxx.xxx.64.54
megi-the-pes:

😀 jsem popsala, no 😀 😀
Tady dolejc je jen jeden a to je to neštěstí. ČD chytám až dál. Dá se sehnat lístek, co uznají, ale musíte mít aplikaci… dnes ráno jsem kupovala pro dítě do školy, byl k tomu potřeba 1 telefon, 1 ntb, ISIC karta (500) a 256985 kilometrů trpělivosti, protože ač je apka aktuální a tel. není žádný chudák, při každém pokusu o zobrazení koupené jízdenky apka spadla… no je to tak, že děcku dávám i peníze, protože nikdy nevím, esi to bude fungovat. 😀 😀

Když vás čtu, ať žije digitalizace 😀

assil
assil 09.04.2024, 10:36:11 xxx.xxx.26.200
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 09.04.2024, 10:18:54

Se neděs, s CD já mám dobrý  zkušenosti, ale pravda necestuju zas nějak extra daleko.

Ale lidi tam mají v mobilu jízdenky často, tak ta CD apka asi funguje dobře a případně pořád mají paní v pokladně na nádraží a když není paní na nádraží, fugnuje průvodčí ve vlaku a nebo strojvůdce.  😀

biaca
biaca 09.04.2024, 10:42:24 xxx.xxx.3.57

U nás v Jablonci je to neštěstí že díky Covidu se zrušil Pražák. Nyní jezdí autobus z Roudnice ale v absolutně nevyhujicich časech. 

Jinak i u nás je doprava dráha. S peněženkou chtějí 18 Kč. A to nejde jet mezi městem to si člověk musí koupit další. A pokud chce tramvají do Lnc další. 

Buggyra
Buggyra 09.04.2024, 11:05:55 xxx.xxx.198.226

Tak u nás po městě dojdu všude pěšky a za auto musím zaplatit za parkování, takže to zas tak oproti busu výhodný není, nevim, bych řekla, že i auto vyjde dráž.
Aha, tak to já si pak ve městě hledám parkoviště, kde platit nemusím, umím to v Lbc i v Pze, tak zatím necítím potřebu. Je fakt, že v Pze kolikrát zaparkuju na periferii a pak jedu MHD do města, což taky stojí prachy navíc, ale ona v zásadě ta MHD pak vyjde levněji, než kdybych těch 10 km do centra jela autem různými těmi jednosměrkami a objížďkami a se stáním na semaforech… No a to nemluvím o těch čtyřech přestupech, kdybych chtěla jet do Phy od nás.
Já holt bydlím na vsi, tady se bez auta nehnete. Bus klidně 2 km od baráku z kopce do kopce, to chcete s nákupem. Já mám dost to vyšplhat do 4. patra od sedadla auta před domem, natož abych funěla k baráku někde po asfaltce třeba se stelivem pro kočku.

U nás mě stojí cesta do práce busem, což je 5,5 km a je to s jedním přestupem, 30 korun, takže denně tam i zpět 60. Lze s odiskou, přestup musí být do 30 minut od nástupu a to vyjde na cca 20 - 26, záleží na tom, kde přesně člověk přestoupí.
Já mám do práce taky tak 5-6 km. K busu mám z domu 0,5 km, od busu do práce 1 km, vlak ani nechtějte vědět. Autem jedu 10 min, na kole když šlapu jak kuna (credit: Matka čtyřech kousků) 20 min, kdybych měla jít pěšky plus bus, tak jdu 5 minut na bus, deset minut jedu busem a pak deset minut šlapu od busu, když pak chci na nákup, je to od busu zacházka, totéž pošta nebo lékárna, u kterých všech zastavím autem (max. přes ulici). U firmy taky parkování zadáčo a místa nekonečně, vedle je resort a v týdnu je na parkovišti jejich směrem věčně prázdno.

BTW náklady na auto nejsou jen benzín, ono když se to vypočítá správně, tak auto vychází dráž téměř ve všech případech.
Jo, jenže já auto mít musím, a tak bych ho živila stojící na parkovišti, no a samozřejmě dlouhé stání neprospívá ničemu. Pneumatiky třeba se svým nájezdem potřebuji měnit po 4-5 letech, kdybych nejezdila, měnila bych je třeba po 10, no to už bych měnit nemusela, to už by byly ztvrdlé na beton a vzorek by už neubýval - a toho benzinu co bych ušetřila, kdybych v zimě všechny kopce jela jak na saních 😀

No, Liberecká MHD je jinej vesmír, tam se nepokouším rozumět ničemu a jízdenky, pokud nezbytně musím, kupuju u paní v trafice, protože ta mi něco podá a já dám peníze a pak děj se vůle páně.

Liberec a Jablonec pilně pracují na různých rébusech i pro řidiče, aby nezakrněli. Jablonecká únikovka je již všeobecně známý zažitý pojem. A Liberec vrhnul zřejmě letos všechny síly do snahy to dohonit. Typické destinace jsou již pouzavírané, průtah ještě odolává, ale jak vykřikovali, že na mostě se bude jen pokládat nový povrch, tak už se jim to rozpadááá, takže čekám novostavbu z druhé strany, a to bychom mohli mít třeba na pět let, ať je sranda. Do toho občas zúží tunel, no a když se k tomu přichomýtne píchlá pneumatika nějakého chudáka, dopravní kolaps jak v Šanghaji (šéf byl v Číně…). Pak se vyplatí Liberec objíždět druhou stranou Ještědu.

Xerxova
Xerxova 09.04.2024, 11:16:28 xxx:xxx.ff0a:2eba

naštěstí libereckou MHD využívám minimálně - buď mám soukromého taxikáře (Pepa mě ráno do školy vozí), nebo chodím pěšky (cesta přes hezké parky krásnými kusy města max 30 minut). Venčit můžu v obřím lesoparku před barákem (2 minuty sídlištěm a jsme tam) a nebo raději popojedeme pár minut autem (asi 5) na kraj Jizerek… a pak už v lesích za humny můžeme nachodit spoustu kiláčků a nepotkat člověka.

Občas se mi nechce jít pěšky od maminy (bydlí u sestry asi 30 minut od nás) a pak dostanu papírovou jízdenku od maminky (abych neměla náklady 😊, prostě jinak nedá a jízdenky kupuje jen pro mě, ona už roky jezdí zadarmo). Jinak mám aplikaci v mobilu - ale projedu tak jednu jízdenku za měsíc…

Sarah01
Sarah01 09.04.2024, 11:39:04 xxx.xxx.11.197

Vlak je u nás naprostá katastrofa. Několikrát do roka bývá výluka (právě opět začala), vlak jede z OL jen do Berouna a pak až do Bruntálu autobusy. Nějak nevím, co tam každoročně SŽDC opravuje, naštvaní jsou jak cestující, tak ČD. Člověk si zaplatí komfort ve vlaku a nakonec se stejně mačká v buse, v létě většinou lidi vozí plno batohů a kufrů. 

Fikovnice
Fikovnice 09.04.2024, 11:51:49 xxx.xxx.60.53

Hmmm, z mého potenc. nového místa mi dnes přišlo asi 20 souborů na vyplnění - strašná byrokracie, ale je to asi nutné…

Bohužel pořád přetrvává jedno velké “ALE”, které teď nicméně stejně nerozseknu…

Buggyra
Buggyra 09.04.2024, 11:55:01 xxx.xxx.198.226

Když s tím budeš chtít večer pomoct, dej vědět 🙂

No a ozvala se ti vlastně ta paní z toho nového působiště, jak jsi psala, že během veliko ti neodpověděla? Možná jsem to někde přehlédla…

Fikovnice
Fikovnice 09.04.2024, 12:03:36 xxx.xxx.60.53
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 09.04.2024, 11:55:01

Ano ano, ta se ozvala… Předala vše personálnímu odd. A rady si nevím VUBEC, opravdu VUBEC, já jsem na tyto byrokratické věci tupec…

Bohužel je tam jeden dokument, který mě děsí…více osobně, respektive SZ…? 

Já mám v plánu vše kompletovat v týdnu od 22.4. Teď to budu nějak předchystávat. Právě jsem volala naší mzdové, je také úžasná…zda by mi s tím také nepomohla…

Buggyro, děkuji Ti!!!💓

Fikovnice
Fikovnice 09.04.2024, 12:06:21 xxx.xxx.60.53
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 09.04.2024, 11:55:01

Vlastně Buggyro, většinou jsou to wordovské dokumenty…prosím Tě, nenapsala bys mi svůj email? To asi zde nepůjde připojit…

Kdyby tam nebyl ten jeden dokument…tak jsem šťastná - je tam mj. i žádost o HO. O rozvržení prac. doby atd. atd.

orionka-2
orionka-2 09.04.2024, 13:57:35 xxx.xxx.64.54
Zrzavci:

Děsíte mě s tou dopravou!! Koncem května jedu autobusem a vlakem  na autogramiádu Ohařů. do nedalekých Lužek. Mám to od nás pouhopouhé přes tři hodiny a 4 přestupy 😀 😀 . chtěla jsem vzít Rumíčka, ale čím dál tím víc jsem si jistá, že mu tohle neudělám.

A proč my nic nevíme? Koukněte, jakými vlaky máte jet. V Trilexu je místa pro psy dost. Arriva je nejhorší - i co se nastupování týče.

Zrzavci
Zrzavci 09.04.2024, 14:08:33 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele orionka-2 z 09.04.2024, 13:57:35

Já se teprve rozhlížím, kudy pojedu, z tý naší džuzny to bude fakt dobrodrůžo a odvahu na to, udělat Élišku přes čtvrt republiky nemám - bohužel, což mě štve. Díky za radu  - co je to Trilex? Druh vagonu, nebo dopravce? 🙂 Je to 25. května

Zrzavci
Zrzavci 09.04.2024, 14:45:36 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele orionka-2 z 09.04.2024, 14:37:20

Díky moc.

orionka-2
orionka-2 09.04.2024, 15:24:51 xxx.xxx.64.54
Buggyra:

Lužky budou asi Lužické hory, ale nevidím, v jakém kontextu to bylo.

Taky mě to napadlo, jen je to široký pojem. Třeba to Zrzavá upřesní v pravý čas.

orionka-2
orionka-2 09.04.2024, 15:26:38 xxx.xxx.64.54
Xerxova:

naštěstí libereckou MHD využívám minimálně - buď mám soukromého taxikáře (Pepa mě ráno do školy vozí), nebo chodím pěšky (cesta přes hezké parky krásnými kusy města max 30 minut). Venčit můžu v obřím lesoparku před barákem (2 minuty sídlištěm a jsme tam) a nebo raději popojedeme pár minut autem (asi 5) na kraj Jizerek… a pak už v lesích za humny můžeme nachodit spoustu kiláčků a nepotkat člověka.

Občas se mi nechce jít pěšky od maminy (bydlí u sestry asi 30 minut od nás) a pak dostanu papírovou jízdenku od maminky (abych neměla náklady 😊, prostě jinak nedá a jízdenky kupuje jen pro mě, ona už roky jezdí zadarmo). Jinak mám aplikaci v mobilu - ale projedu tak jednu jízdenku za měsíc…

Liberec je vlastně moc hezké město 🙂

efe
efe 09.04.2024, 16:14:58 xxx.xxx.199.5

Pak se vyplatí Liberec objíždět druhou stranou Ještědu.

Tak to jsi na omylu… byly doby (velmi nedávné), kdy jsem se zpoza kopce neměla do LBC jak dostat, abych neskončila v nějaký zácpě. Protože most zúženej, tunel zúženej, Ještěd zavřenej (buď od Výpřeže k LBC nebo na druhou stranu k Pasekám) a dálnice od Turnova taky omezení… Takže jsem po zaměstnavateli požadovala helikoptéru!

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.