Krysu z kontrolovaného chovu bych ráda ochutnala. A kdyby mi chutnala, tak bych ji klidně zařadila do jídelníčku natrvalo.
Všeobecný pokec
Jenže Ty máš teď divné chutě… 😉🙂
Já bych ji taky klidně ochutnala. Však nutrii jsem taky jedla. To už není takový rozdíl.
Varaxi:Krysu z kontrolovaného chovu bych ráda ochutnala. A kdyby mi chutnala, tak bych ji klidně zařadila do jídelníčku natrvalo.
Kdysi se domlouvala na teraporadně setkání, kde krom odborných přednášek bylo na programu i ochutnávka všeho možného na večerní “grilovačce” , včetně potkánků, hadů, hmyzu apod
No, možná, i když mi to ani nepřipadá. Spíš je mi jedno, co jím, hlavně když je toho dost. 😀
Ochutnávat nové pokrmy mě bavilo vždycky. A nutrie, klokany nebo pštrosy jsem jedla vždycky ráda, když jsem se k nim dostala. 🙂
No, hadi prý smrdí. Ale taky bych jim dala šanci.
Akorát šneky a pavouky bych nepapala. Nebo takové chuťovky, jako kachní embrya a shnilé ryby a tak. Jinak si myslím, že jsem ochotná zkusit všelicos.
přijeďte si nachytat k nám na rybníky vodní myši-něco mezi ondatrou a potkanem, já z nich mám vždycky málem smrt….
Skeeve:Já vím, ale opravdu existoval i projekt, že by se chovaly na maso, prostě jako naši králíci - dospějí nebo spíš dosáhnou určité váhy mnohem rychleji než tradiční zvířata chovaná na maso, a s nižšími náklady.
To věřím,lidi sežerou všechno.Navíc,takovou krysu bude jednodužší vykrmit. Ale díky…radši si dám salát.😃
já to asi vzdám 🙄 … Plánujeme jarní dovolenou. Chceme do Chorvatska na výletění po horách i plážích i městech… Yoda pochopitelně pojede taky. A lákají mě mimo jiné vodopády Kravica jen kousek za hranicemi Chorvatska - v Bosně. A zkoumám, jestli lze překročit hranice (hlavně zpátky do Chorvatska) bez stanoveného titru protilátek na vzteklinu.
Navíc vztahy mezi těmito dvěma státy nejsou ideální. Podle mě je Bosna a Hercegovina ve vyjmenovaných třetích zemích, kde se titr nevyžaduje (narozdíl třeba od Albánie či Černé Hory). Ale Chorvati na svých stránkách pro turisty mluví jen o třetích zemích obecně.
I napsala jsem dotaz na chorvatské velvyslanectví v Praze. Mají na stránkách dva emaily. Ten první už evidentně neplatí… email se vrátil. Na druhý pokus došla odpověď. Prefabrikovaná - že s pejsky z EU nemají problém, pokud mají čip a pas a očkování… a pokud to nejsou bull plemena bez PP FCI… To vím… Ale já mám psa sice z EU, ale pojede ze země mimo EU… Dole v emailu byl odkaz na stránky chorvatské veterinární správy… a na první čtení (zlatý překladač) mám pocit, že si Kravici odpustím…
tak jsem poděkovala za snahu, ale poprosila jsem o odpověď na můj zcela konkrétní dotaz. A uvidíme. Čas ještě je (i ten titr by se stihnul), dám jim ještě šanci…
Prosím, nevíte někdo, co je s Doron?? Bývala tu snad každý den a hlavně večer a v noci…a já ji tu už pár dní nezachytila (i když i já jsem tu teď dost nebyla). Ale mám o Doron obavy…nepsala něco, že se o ni pokouší nějaká nemoc??
Byla naposledy 24.2., jestli se nepletu. Nevím, jestli psala o nemoci. Doufám, že je zdravá ona i psi 🍀 a všichni blízcí taky…samo
Co Fidoušek? Měl nějakou nízkou hodnotu posledně, viď? Co na vetka?
Vahine, vetku jsem nekontaktovala…
Fidík je teda tlustý jak zákon káže, že už se i lidi nad tím pozastavují - zrovna dnes ráno jedna sousedka. Takže to je taková plus mínus zpráva. Že se mu daří dobře, ale samozřejmě pro jeho cukrovku to dobré není. No a hodně pije, ale to i ostatní dva.
O Doron mám obavu…
Lidi, potřebovala bych vymyslet originál aport do soutěže. Bohužel takové ty obvyklé věci, které každého napadnou, už byly použity jinými soutěžícími…flaška rumu, pecen chleba a tisícovka. Napadl mě věnec špekáčků, ale kdo by to potom jedl. 😄
vrchol jemného aportu je syrové vejce, to byl “špek” od mého táty a NO Aidy z Heřmanské bašty (60.léta min století ),…no a kdyby to nešlo , jestli to musíte hodit - tak vejce natvrdo nebo podkladek 😉
PS. vedle této čubinky jsem vyrůstal a způsobila mi první obrovský žal, když odešla R.I.P. , bylo jí 14 😢
hrající plyšová hračka - takové ty mluvící nebo zpívající… Spousta psů se toho bojí 😄 V nějaké sekáči by je mohli mít za levno…
Asi nějaký sranda závod, účelem je se pobavit a psa nezmrvit? Co část oblečení páníčka/paničky? Jakože fuska, rukavice, bota, klíče? a s tím, že si člověk musí něco sám aktuálně sundat, odebrat a hodit do určité vzdálenosti navíc. Nebo třeba PET flaška vyplněná pamlsky? Budou Velikonoce, tak kvalitní pomlázka s mnoha stuhami a imitacemi vajec na tom. Plus udělat cestičku k aportu složitou, zpestřit to psím závodníkům. Viz nezapomenutelné video, tam šlo jen o přivolání.
Má to být domácí aport, máme udělat video, házet se nemusí. Musím říct, že to vejce je výzva, tak to zkusím. 😊 Oblečení, různé domácí potřeby i veškeré hračky jsou pro Dráčka moc snadné, ale necháme si to v záloze, kdyby se to vejce nedařilo. To bychom mohli udělat rovnou i dohledávku.
…kreditní karta, zapalovač, cigareta, ovladač TV, špekáček, piškot, řetízek, prstýnek, hodinky, brýle, sklenička na vino….
Kilian:…kreditní karta, zapalovač, cigareta, ovladač TV, špekáček, piškot, řetízek, prstýnek, hodinky, brýle, sklenička na vino….
Jé, děkuju, vy máte tolik nápadů 👍Jen nevím, jak s těmi malinkatými věcmi, to jsem ještě nezkoušela, jestli to ta velká tlamka zvládne. Jestli nevyjde to vejce, tak zkusím špekáček nebo ty brýle, snad nějaké ještě najdu.