prach a chlupy jsou moje téma. A taky stelivo bentonitové od kočky, vyškubaný sisal z škrabadla, piliny, bahno a hnůj od koní, sem tam kus slámy nebo pšenice, chuchvalce vyškubaných chlupů z ovčích kožešin… všechno tenhle mikrovláknový mop sebere, když člověk umí vychytat mokrost a styl vytírání 🙂 Já už ani nezametám, všechno tímhle poberu, no problemo.
Všeobecný pokec
Prosím Vás, neznáte někdo osobně Maleu? Nevíte, co s ní je? Naposledy mi psala SZ 25.11.2023 dopo, že si jedou ten den pro štěně další čivavky k tomu jejich marodnýmu černýmu čívkovi. Od té doby se neozvala a ani se nepřihlásila….řekla bych, že by se jistě ráda pochlubila v SZ i tady…nemám z toho dobrý pocit….
Od té doby jsem jí SZ napsala, zkoušela jsem to, ale bez reakce 🤔
Mop - Xiaomi Deerma, mám ten nejtrapnější. Protože je hezký aj s košťátkem a stěrkou a tak. Ždíme se vytažením rukojeti. Má takovou záhadnou houbu, která sebere z podlahy vše, nikdo neví, kde se prodávají náhradní, ale ani po roce nepotřebuju… je tvrdá, změkne po vložení do vody. Kamínky a bahno od psa ji nepoškodily. Hlavice se nevejde do běžného kyblíku.
Ale mají dalších x modelů i s kyblíky a stříkátky a bla bla… koupila jsem jako pokus, jak je to pevné. Je. Jak sviňa, na tak nízkou částku.
Ta houba nenechává mokrou podlahu. Je to záhada. Akta X.
Problém je, že to je pro malý lidi. Že by jako mělo uklízet děcko, co je nižší než já, ale neuklízí, neuklízí vůbec.
Tu houbu jsem jinde neviděla, hned bych si to koupila.
Viděl někdo tu houbu?
Vahine, hodně se jí dotýkal ten konflikt Izrael vs. Palestina. Více nechci veřejně psát.
Pár SZ jsme si vyměnily, ale od té doby asi ne.
Viděl někdo tu houbu?
Teda Zrzavci, že zrovna Vy vzpomínáte na houbu…😉
Já o Vás měla tehdy strach, otrava houbami není žádná sranda.
Podle toho videa fakt to má krátkou tyčku, takže asi nic pro mě a ani jsem to nikde nenašla, pod Deerma mi to nabízí k prodeji jen ten sprejový mop.
Ale fakt nechci vytírat s ohnutýma zádama, tohle je asi fakt taky dělaný jen pro Číňany.
Pokud máte víc jak 170, není to nejlepší. Ale já chcu tu houbu. 😀
Fikovnice:Vahine, hodně se jí dotýkal ten konflikt Izrael vs. Palestina. Více nechci veřejně psát.
Pár SZ jsme si vyměnily, ale od té doby asi ne.
Fíkovnice, díky. Taky mi o tom psala, jj. My jsme si s Maleou vyměnily fakt spousty SZ, ale na to, jaké je tedy nové štěňátko už nereagovala a ani si to nepřečetla…ach jo, co s ní je…doufám, že se jim nic nestalo, když pro mrňouse jeli 🤔
Já léta používala tenhle… Vileda Úklidová sada Ultramax… a spokojenost, ale…nemám velké plochy k vytírání, neb mám všude koberce, ale zase když jsem pracovala v krámě s oblečením, tak jsem s tím každou šichtu večer vytírala celej krám a dobrý.
Mám také raději- můj uklízecí vnitřní autista, když při vytírání účinkuje plocha na plochu při určitém tlaku, což provázky nebo třásně nesplňují, na sebrání chlupů budiž.
Mopy měním podle akce v Kaufu, kupuji ten leifheit picobello i se zeleným oválným kýblem cca do 5kila?(při akci je cena i s kýblem stejná , jako jen za mop) , dal by se určitě koupit jen ten vytírací mopík, on ale časem nedrží na té násadě, mě se teda ten mechanismus nikdy nerozbil, spíš přestal držet mopík. jinak když jsem líná vysát a pak vytřít-chvátám, vemu Bisell crosswave pet pro, vysaje vytře, ale jen" po náměstí", do koutů se s tím nedostanete. Vyřazené, ale funkční mopy dávám na chatu, do buňky na rybníkách, na vytírání společných prostor u dcery nebo u nás v paneláku, i když už teď tam nevytíráme, máme na to službu. ale když ještě jo, měli jsme jen společný hadr a kýbl s koštětem a domácí mop bych si na to nevzala.
Já nevěřím u těch placatých vytíracích záležitostí, co se na ždímání lámou směrem nahoru, že ty okrajové části jsou schopné vyvíjet rovnoměrně nějaký tlak na podlahu. Máme tu věc na chatě a použila jsem ji dvakrát, no je možné, že s tím prostě neumím, ale pořádně vytřít se s tím nedalo, vytíráme verandu, kde se pohybují kuny a kočky, padá tam listí, jehličí… spár mezi dlaždičkama se to netklo, nevejde se mi to za lavici, moc velké. Nakonec stejně vytírám smetákem a hadrem, protože tam není ten provázkový/páskový mop. A za lavici se stejně nedostanu ani se smetákem (teda jo, ale musím vytírat jedním krajem…). 🙂
Já chci taky službu na úklid v paneláku!!! no, tady na vsi daleko od civilizace… asi nic. Až poplatím dluhy, najmu si konečně hospodyni a budu jako carevna. Tj. jako Megí!
😀 dvě carevny nemohou být. Jenom jedna. A poddaní. Rovnováha.
Houbový mop vyvíjí tlak rovnoměrně. V rovnováze. Jako carevna a poddaní.
Ten křáp zelený z 4home taky, vjede i pod nízký gauč a celý se točí, stojí asi 300 i se stěrkou na okna (ta je křáp zcela, to ta od Deerma qj100 je naprostá dokonalost), ale můj úklid vydržel asi tak…půl roku rok. Protože já pospíchám a bahno a chovám se k těm výrobkům prostě jako prase. Bahno, šutry, schody betonové a tam zaschlé bahno, se musí přitlačit, no.
Prej až poplatím dluhy… potkáme se tam v roce 6587459. 🙂
To jsou problémy, lavice… si představte, že myčka hlásí potopu… tak vymontovat z linky, u toho sundat troubu, konvici, polici, desku nad myčkou… naklonit myčku, vyteče voda, vyčistit filtry, složit kuchyňu zpět do použitelného stavu a jedeme dál… umyla jednu várku a zas hlásí… kráva… vymontovat z linky… a tak dále… převrátit myčku, otevřít dno… a tam, asi od myši, zámek postavený z polystyrenového plováku, tlumícího hadru a gumy, i s vodním příkopem a vířivkou, lesem a rozsáhlými polnostmi. Akorát nechápu, čím tam chtěla svítit, když překousala vedení vysokého napětí.
Megí, já si vezmu západní Evropu a vy si vemte východ a Rusko, Čínu, JV Asii, to dáme! Byli tři papežové, můžou být dvě carevny. A jeden americký prezident. To bude velmi rovno-vážné.
Houbový mop nepomlouvám, byv ždímán středem hore, zatímco ty mopy, co se ždímají tím sešlapáváním pedálu a rotací v košíku v kýbli, ty se lámou v těch křídlech směrem nahoru. Houbový mop vypadá účinně, no ale kuní houno ze spáry mezi dlaždičkama určitě bez ztráty integrity taky nedá 😀 No mně by ten placatý vytírák právě taky moc nevydržel, protože šutry, bahno, rohy, prahy…
Náhodou, úvěrák hlásí, že ten uklízečkový dluh (co mi zaplatí tu hospodyni, až se nebude platit dluh) se splatí někdy tenhle podzim! Takže já se chystám carevnovat celkem za nedávno.
Moje myčka nic nehlásí, potopu si udělá bez ohlašování. V lince ji zabudovanou nemám, protože v osmdesátém čtvrtém myčky do linek neplánovali. Takže mám vestavnou myčku volně stojící. Ale nechala jsem si z té předchozí (za tisíc) ten vrchní dekl, tak vypadá tahle (za pět set) celkem civilizovaně 🙂
Na co máte ty poddané, když neregulují myši?
Když si zabudujete myčku do linky, tak poddaní tam asi nemůžou, ne! Jeden má 5 kg, další 2 a vrchní poddaná, Megi, je prase. Jsem na houby carevna, měla bych jim zvýšit daně, moc žerou.
Spáry nejsou problém, problém je délka násady, až uklidím nános bahna, kamení (levného)… musím zjistit, co to je za houbu.
Zatím nám Zrzavci napíše, jak pěstuje houbu.
A proto (!) nemám myčku zabudovanou v lince.
Jsem právě zjistila.
Vidíte, jak jsem prozíravá, já měla tou carevnou být zvolena již dávno, nejpozději v předchozích volbách.
To by spíš měla napsat Tali, jak se u nás pěstuje houba! 😀 😀 😀
Hele, zase auta, jo?😉
Čeněk jezdí OK, ALE ukazuje mi venkovní teplotu v rozmezí 48 - 52 st. C!!!😄
Předpokládám vadu čidla…? Včera zas milión telefonátů. Čidlo je pod zpětným zrcátkem u spolujezdce - chvíli mi trvalo než jsem je našla. No a jeden mechanik mi do tel. tvrdil, že se bude muset vyměnit celé zrcátko. Víte k tomu někdo něco, plís?
Já bych se na čidlo víšco. To jako že ti to auto netopí, když čidlo hlásí, že je “přetopeno”? Nebo je jiný problém? Jestli auto topí, mávla bych rukou. Jestli netopí, tak bych čidlo odpojila, a zkusila, jestli pojede topení bez něj. Když se odpojí čidlo teploty na motoru, moje auto má přednastaveno chovat se jako by byl mráz, třeba je takhle nastavené i čidlo interiérové teploty, zkusit se to může, ničemu to neublíží.
Jana píše, že to ukazuje venkovní teplotu. To si myslím, že člověk potřebuje vědět, kvůli přizpůsobení se jízdy povětrnostním podmínkám.