Odpověď na příspěvek uživatele N z 09.02.2024, 14:18:42
Neverende, odpoledne jedu znovu k tomu mechanikovi. Vím, že jste se hodně o poruchu mého Čeňka zajímal… Přemýšlím, co říct automechanikovi. Asi si nafotím ty screenshoty, co sem dávala Irma. Něco psala i Megi…o dostupnosti náhr. dílů. On mi totiž tvrdil, že je potřeba objednat originál, že repliky se nedělají. Kdyby Vás (nebo kohokoli jiného) ještě něco napadlo, radu uvítám. Každopádně nejedu tam auto nechat. Chtěla bych si i ofotit tu diagnostiku, on si ji uložil. Teda pokud mi to dovolí, dělal mi dg. zdarma.
Jinak manžel sestřenice (taky cvok do aut) mi radí zajet do toho autoriz. servisu a říct, že poté, co u nich auto 3 týdny bylo, tak začalo blbnout. Nějak to zkusit hrát na reklamaci. Moc tomu teda nevěřím, ale asi to není od věci.
Je pravda, že někdy se neoriginál opravdu nedělá a pak je to za plnou palbu. A ke všemu ne vždy je moudré ten neoriginál kupovat. Jsem takhle vyměnil lambda sondu a ona ta nová “kreslila” hůř než ta stará vadná. 😄 Musel jsem koupit origoš a bylo po problému. Jestli zkusit reklamaci nevím, moc bych v to ale nedoufal. On při opravě nezodpovídá za části kterých se netýkal servis a určitě to snadno odkomentuje. Když budu upřímný, tak si myslím, že se problému zbaví jednoduše a to tím, že vás odkáže prostě jinam.
Odpověď na příspěvek uživatele balu z 10.02.2024, 15:06:02
Děkuji Balu. Za chvilku jedu k tomu známému…ale jak jsem psala, auto tam nenechám. Chci si ofotit tu diagnostiku…navíc já teď asi dva dny autem nejezdila. Snad mi zítra vyjde udělat nějakou delší trasu…a uvidí se. No a pak by přišel na řadu ten autoriz. servis a snaha o reklamaci.
Autorizované servisy jsou fajn, zvlášť když tam přijede ženská a není zrovna mladá. Cestou z Liberce do Podještědí upadla mému autu hadice od chlazení a vytekla voda. Zůstala jsem stát, zavolala pomocníka, hadici jsme nasadili, vodu dolili, dojeli. Nicméně, protože jsem pečlivá, chtěla jsem odbornou opravu a dolití té správné kapaliny. Dojela jsem přes Ještěd do Liberce do toho správného, krásného, nového servisu na japonská auta. Konečně se mě ujal přejímací technik a jal se mě přesvědčovat na výměnu motoru. Nekecám. Přesvědčoval mě, že když vytekla voda, je zadřený motor, zralý na výměnu! To už jsem byla trochu hlučnější, to vylákalo z kanceláře šéfa: “Kde to auto je? Už jsi ho viděl?” Odpovídala jsem za technika a ukázala “Támhle. Kdo vás přítah? Přijela jsem, přes Ještěd. A o co jde? Chci vyměnit hadici, vodní pásku a kapalinu. Nechci vyměnit celý motor. Proč motor? Tady podle vašeho technika je to potřeba. Vypadni !! ” Ne já, on. Nakonec opravili, co jsem požadovala - snad. Za nekřesťanské peníze. Od té doby už jezdím jen do servisu u nás, “za kopcem”, a jsem spokojená.
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 10.02.2024, 16:55:50
Nechci nijak odrazovat Fíkovnici, ale taky můj známý měl božskou zkušenost s autorizovaným servisem. 😄 Tam to dokonce došlo tak daleko, že když už nebyli schopni závadu jaksi rozlousknout a samozřejmě odstranit, náhodou narazil na člověka co dělá autoelektriku celý život a ten se nabídl ať auto přiveze. To bohužel nejezdilo a tak po dohodě zajeli do toho autorizovaného servisu a on že by na to tam mrknul. Kupodivu servis souhlasil a Olda byl za hodinu hotov i s tím, že ví co je třeba vyměnit. Společně to sdělili servisu a tam přijímací technik nabídl,že by to Olda(ten autolektrikář ) tam mohl i opravit, jim to nafaktůrovat a oni by to přefaktůrovali majiteli vozu.😄 Jak dobrotivá nabídka,že? Vy si seženete opraváře, dovezete si ho, on to opraví a my si naúčtujeme další půlku ceny.😄 Majitel vozu jim samozřejmě řekl,jestli jsou zdravý na hlavu a sebral auto i s opravářem a jeli k němu do dílny.😄
Nevím, ale mě osobě přijde nevhodné říkat někomu svůj plat. Ať to ve smlouvě mám nebo nemám.
Většinou tohle nedělá dobrotu, ale problémy.
Mám to podobně. Kdybych zjistila, že kolegyně má o 1000 víc, zbytečně bych se naštvala. Kdyby kolegyně zjistila, že mám o 1000 víc já….. totéž. A tak si nic nesdělujeme 😄 Jen se teď akorát hádáme o příplatkové soboty 😕
Odpověď na příspěvek uživatele N z 10.02.2024, 18:03:52
Tak jsem zpět…
Já mám ještě staré neprodejné auto, kde jsem v prosinci na cucky rozervala pneu. Od té doby to stálo na rezervě, nějak nebyly peníze. Tady ten opravář mi prodal dvě mírně jeté Barumky (nicméně dezén měl hloubku tuším 8mm) na přední nápravu, “vyhrál” si s tím…no, odhaduji 2.5 hodiny. Čistil od rzi disky, zkoumal, zda po nasazení pneu někde neuniká vzduch…a unikal! Takže znovu zout a vše nanovo. Takovou pečlivost jsem asi ještě nezažila, akorát, že mě bolí pekelně záda, ptž jsem tam celou dobu postávala a čuměla mu pod ruce. 😛 Pak vyvažoval, pak zkontroloval ostatní gumy (byly podhuštěné), nahustil je.
No a za ty dvě mírně ojeté pneu chtěl za každou 400,- Kč, což si myslím, že je solidní cena. Já se úplně styděla, že jsem měla na svých pneu vzorek už totálně sjetý. Za práci chtěl pětistovku. Vzhledem k tomu, že jsem byla milionkrát na výměně pneu a fakt jsem takovou pečlivost nezažila (navíc v sobotu až do večera), přijde mi ta cena fakt dobrá.
K Čeňkovi jsem mu dala přečíst to, co sem dávala Irma… Říkal, že u mě je ta závada sice trochu jiná, ale že - do budoucna - když to bude potřeba a budu to já chtít, by to zkusil opravit. Tedy ne kupovat celej ten novej pekelně drahej díl. No a dal mi ještě nějaké praktické rady…a celkově jsem spokojená.
Nevím, ale mě osobě přijde nevhodné říkat někomu svůj plat. Ať to ve smlouvě mám nebo nemám.
Většinou tohle nedělá dobrotu, ale problémy.
Ano, toto nedělá dobrotu, souhlasím.
Problém je, když se Vám kolega/kolegyně nějak prokecne (nebo to řekne schválně?). Já za celou dobu, co jsem na stejném pracovišti, nikdy aktivně platy druhých nezjišťovala. Už jsem psala, že by mě to akorát vydeptalo… A kdybych to náhodou vědět chtěla, není ani jak to zjistit. A vědět to nechci, obzvlášť v aktuální situaci.
Edit: Ale zaslechla jsem někdy v prosinci od kolegyně, že z důvodu větší transparence se SNAD budou platy zveřejňovat. Zda je to fáma, nevím. Nepátrám…
Autorizované servisy jsou fajn, zvlášť když tam přijede ženská a není zrovna mladá. Cestou z Liberce do Podještědí upadla mému autu hadice od chlazení a vytekla voda. Zůstala jsem stát, zavolala pomocníka, hadici jsme nasadili, vodu dolili, dojeli. Nicméně, protože jsem pečlivá, chtěla jsem odbornou opravu a dolití té správné kapaliny. Dojela jsem přes Ještěd do Liberce do toho správného, krásného, nového servisu na japonská auta. Konečně se mě ujal přejímací technik a jal se mě přesvědčovat na výměnu motoru. Nekecám. Přesvědčoval mě, že když vytekla voda, je zadřený motor, zralý na výměnu! To už jsem byla trochu hlučnější, to vylákalo z kanceláře šéfa: “Kde to auto je? Už jsi ho viděl?” Odpovídala jsem za technika a ukázala “Támhle. Kdo vás přítah? Přijela jsem, přes Ještěd. A o co jde? Chci vyměnit hadici, vodní pásku a kapalinu. Nechci vyměnit celý motor. Proč motor? Tady podle vašeho technika je to potřeba. Vypadni !! ” Ne já, on. Nakonec opravili, co jsem požadovala - snad. Za nekřesťanské peníze. Od té doby už jezdím jen do servisu u nás, “za kopcem”, a jsem spokojená.
Já mám ještě staré neprodejné auto, kde jsem v prosinci na cucky rozervala pneu. Od té doby to stálo na rezervě, nějak nebyly peníze. Tady ten opravář mi prodal dvě mírně jeté Barumky (nicméně dezén měl hloubku tuším 8mm) na přední nápravu, “vyhrál” si s tím…no, odhaduji 2.5 hodiny. Čistil od rzi disky, zkoumal, zda po nasazení pneu někde neuniká vzduch…a unikal! Takže znovu zout a vše nanovo. Takovou pečlivost jsem asi ještě nezažila, akorát, že mě bolí pekelně záda, ptž jsem tam celou dobu postávala a čuměla mu pod ruce. 😛 Pak vyvažoval, pak zkontroloval ostatní gumy (byly podhuštěné), nahustil je.
No a za ty dvě mírně ojeté pneu chtěl za každou 400,- Kč, což si myslím, že je solidní cena. Já se úplně styděla, že jsem měla na svých pneu vzorek už totálně sjetý. Za práci chtěl pětistovku. Vzhledem k tomu, že jsem byla milionkrát na výměně pneu a fakt jsem takovou pečlivost nezažila (navíc v sobotu až do večera), přijde mi ta cena fakt dobrá.
K Čeňkovi jsem mu dala přečíst to, co sem dávala Irma… Říkal, že u mě je ta závada sice trochu jiná, ale že - do budoucna - když to bude potřeba a budu to já chtít, by to zkusil opravit. Tedy ne kupovat celej ten novej pekelně drahej díl. No a dal mi ještě nějaké praktické rady…a celkově jsem spokojená.
Podle toho co píšete, se mu dá asi věřit.🙂 Holt autíčka už dnes neslouží majiteli, ale majitel jim.🙂 Rozsvítí si drze kontrolku a šup do servisu.🙂 Sám bych si novější auto ani nikdy nekoupil a že to není tím, že bych ne něj neměl, ale vím dobře, že v jednoduchosti je síla a moderní auta jsou akorát tak krásná díra na peníze. Bohužel teď u vás v EU se mírně zbláznili a chtějí autíčka na baterky a touží být zelení víc než je třeba. Naneštěstí pro EU jsou v tom sami. Což nevěští nic dobrého z hlediska ekonomiky.
Problém je, když se Vám kolega/kolegyně nějak prokecne (nebo to řekne schválně?). Já za celou dobu, co jsem na stejném pracovišti, nikdy aktivně platy druhých nezjišťovala. Už jsem psala, že by mě to akorát vydeptalo… A kdybych to náhodou vědět chtěla, není ani jak to zjistit. A vědět to nechci, obzvlášť v aktuální situaci.
Edit: Ale zaslechla jsem někdy v prosinci od kolegyně, že z důvodu větší transparence se SNAD budou platy zveřejňovat. Zda je to fáma, nevím. Nepátrám…
Ještě bych doplnil že ani fotit peníze lidem na diskuzi není dobrý nápad.😄😄 🌷
Jinak ale opravdu díky moc za různé tipy, co dělat s Čeňkem, za Váš zájem atd.
Holt někdy je v životě zataženo,no. Ale to jen proto, aby se potom mohlo opět rozjasnit. 🙂 Rádo se stalo a pokud bude třeba, rád pomohu i víc “hmatatelně”.🙂
používám při konverzaci s dětma stále(i když už jsou dospělé 30,25)
Já si pořád říkal co mi to jméno připomíná.😄😄 Nejlepší jsou ty pražáci: “Zasranej sníh a jak volá tomu šefovi že do práce dneska nepojede, přece se někde nerozseká”😄 A ten milimetrový“poprašek” jak ometá z toho auta.😄
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 11.02.2024, 11:38:36
Píši na přání Fikovnice. takže to s auty vůbec nesouvisí. Alébrž s Hospodským kvízem. Koho to úplně nezajímá, prosím, přeskočte.
Vědomostní soutěž, něco na způsob AZ kvízu, Na lovu a Kde domov můj. Otázky ze všech možných oborů, soutěží týmy v maximálním počtu osmi. Prvních pět otázek jsou vždycky aktuální události, druhá polovina třetího kola hudební ukázky. Jinak úplně cokoliv - sport, matematika, dějepis, slovní hříčky, obrázky, biologie, fyzika…
Chodíme tam v rámci boje proti Alzhaimeru a hlavně se pobavit.