Aktuálně: 3 738 inzerátů211 441 diskuzních příspěvků18 264 uživatelů

Všeobecný pokec

Sarah01
Sarah01 31.01.2024, 06:53:22 xxx.xxx.11.197
Buggyra:

Jen teda Sarah, nepodávejte podnět na ČOI, oni k tomu nejsou příslušní, ale na ERÚ. Ten má na starosti spotřebitelské problémy vůči energeťákům.

https://www.dtest.cz/nejcastejsi-problemy/kdo-v-oblasti-ochrany-spotrebitele-vykonava-dozor-v-energetickych-odvetvich/75

Na odkazu je i vzor k podání podnětu.

Můžete juknout i na stránky ERÚ, jestli tam váš problém neřeší třeba v častých otázkách nebo na to nemají nějaké návody atd., možná tam mají i nějaký soupis stížností na dodavatele, pro inspiraci nebo vyděšení.

Kouknu na to, ale když jsem se dívala na stránky ČOI, tak tam mají napsáno, že ERÚ neřeší reklamace, tak teda nevím.

EDIT: Zběžně jsem to prolítla a vzhledem  tomu, že si myslím, že faktura je neoprávněná, cena nesouhlasí, odběr taky ne, tak to podám.

Sardullah
Sardullah 31.01.2024, 08:08:48 xxx.xxx.29.244
Sardullah:

Tak mě před pár lety s propadlou technickou chytili…začala jsem se pěkně rozčilovat, že tohle má na starosti manžel, že on taky očekává teplou večeři a že teda, když on neudělal technickou, tak já teda přestávám dělat večeře a dejte mi pořádnou pokutu, hned mu to dám k proplacení… taková ostuda… no to si za rámeček nedá, co mu řeknu…,, no asi se policajtům mého manžela zželelo a pustili mě bez pokuty.

Umím se i docela slušně rozplakat….za mlada jsem to řešila i rozvernějším způsobem, jako “tak mi pořádně vynadejte a slibuju, že už to víckrát neudělám”  ale v padesáti to už člověk musí začít hrát jiné divadlo.

A teda nechci to zakřiknout, ale pokutu jsem platila za svůj život jednou a to jsem byla ještě mladší ročník a neměla jsem zapnutá světla….  vyhodnotila jsem situaci na scénku “tak mě pořádně pokárejte…” a on mi na to řekl, že to by tady nemusel stát, kdyby měl každýmu vynadat a měla jsem to za tři sta.

Fakt teda je, že rychlost překračuju max do deseti kilometrů za hodinu, ale spíše dodržuju, vždycky jsem připoutaná a nikdy nemám alkohol.

Jednou jsem neměla povinnou výbavu … zrovna koupený auto…jediný co tam bylo byl trojúhelník a zrovna jo, zrovna kontrola a teď jako kde mám hever a klíč na kolo “Vypadám na to, že bych si uměla vyměnit kolo? Musela bych někomu zavolat a ten to mít bude” a lékárničku… “ Zbytečný, jak vidím krev, tak omdlim” …žárovky? … “ tak to už jsme probírali, neumím vyměnit, jezdím do servisu”…. No paní řidičko, tak vidím, že  povinnou výbavu nepotřebujete”

Buggyra
Buggyra 31.01.2024, 08:09:07 xxx.xxx.198.226

aneb, pozor na datum, kdy ten článek na ČOI vyšel, protože před rokem 22 to tak mohlo skutečně být, že část té agendy řešila ČOI a část ERÚ. Teď by mělo vše spadat pod ERÚ.

Buggyra
Buggyra 31.01.2024, 08:11:39 xxx.xxx.198.226

Příhody s příslušníky: dobrý 😀

Já na to jdu ještě jinak. Mívám vše v pořádku, tak aby chlapci neokouněli, zaúkoluji je ještě, aby mi v rámci “pomáhat a chránit” zkontrolovali, zda mi svítí brzdovky a zpátečky 😀 Páč to si sama kontroluju jen obtížně, žejo. To dá rozum.

Sarah01
Sarah01 31.01.2024, 08:21:25 xxx.xxx.11.197
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 31.01.2024, 08:08:48

No, paráda, to se musím taky naučit. I když už mě v tomto směru instruovala kamarádka v tom smyslu jako “Rezerva, a co to je?” I když teď jsem nově slyšela, že rezerva už bejt nemusí, že novější auta už ji stejně nemají.

Sarah01
Sarah01 31.01.2024, 08:56:57 xxx.xxx.11.197
efe:

Místo rezervy ale musíte mít sadu na opravu kola.

Právě. Takže já radši tu rezervu, ale stejně si v případě, že píchnu, zavolám asistenci. A že jsem v sobotu měla namále. Silnice tady na severu, vlastně už od Olomouce jsou totiž v příšerném stavu a v téhle díře už zničilo gumu více než 70 řidičů….lokalizace Dětřichov nad Bystřicí, ať víte. Na druhé fotce je ukázka, jak to jeden pán rozsekal. Měla jsem fakt štěstí.

Obrázek Obrázek
Fikovnice
Fikovnice 31.01.2024, 09:10:01 xxx.xxx.60.10
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 31.01.2024, 05:54:57

Podle mých zkušeností stačí jen napsat, že pokud nevyhoví, podáte stížnost a podnět k prošetření, na ten ERÚ.

Fikovnice
Fikovnice 31.01.2024, 09:11:08 xxx.xxx.60.10
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 31.01.2024, 06:53:22

Ano, Buggyra má pravdu, je to ten ERÚ.

Fikovnice
Fikovnice 31.01.2024, 09:12:39 xxx.xxx.60.10
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 31.01.2024, 08:56:57

Já rozflákanou pneu mám furt v kufru, jako že na hadry. A kolo stále na rezervě. Bohužel zatím nebyly peníze na dvě nové pneu, navíc se obávám, že je zdeformovaný i disk…😕

Buggyra
Buggyra 31.01.2024, 09:26:14 xxx.xxx.198.226

Já rozflákanou pneu na disku mám furt ve výběhu, zatěžuje plachtu, co je přes sekačku.

Koupila jsem si komplet novou rezervu (jakože disk s gumou). Beztak už jsem si ověřila, že na nějaké hraní mimo silnici potřebuji jednoznačně dvě, protože jedna vždycky padne…

Takže je jasné, že na offroad se podívám zase až budu mít na nákup dvou nových pneu (na předek, kde jsem škubla tu gumu) 😀

No, neva, teď kupuju novou plachtu na přívěs, a padla jsem z cenovky naznak, takže letos asi off oželím 😂

Fikovnice
Fikovnice 31.01.2024, 09:38:26 xxx.xxx.60.10

Třeba se to bude někdy někomu hodit. Dávám sem mail (bez soukr. údajů), jak jsem si psala s pánem z Kalkulatoru.cz. Fakt mi pomohl dosáhnout extrémně nízké ceny. Alence (Sarah) do SZ pošlu pak ještě přesnější info. Je pravda, že já měla jiného dodavatele než Alenka, ale to nevadí. “Kalkulator” pomáhá obecně všem proti energošmejdům!👍

Dobrý den, paní XY,

posílám vám číslo na Whatsapp: xxxx09476. Posílám vám vzor výpovědi smlouvy. Vyplňte tak, jak jsme si říkali v hovoru. Výpověď pošlete na info@centropol.cz, v mailu pro Centropol požádejte, aby vám na mail poslali Akceptaci Výpovědi, budeme ji potřebovat pro uzavření nové smlouvy. Pokud by s tím měli mít problém, neváhejte se zmínit o tom, že budete záležitost řešit u Energetického regulačního úřadu. Podle zákona máte právo výpověď zaslat 10 dní před koncem současného závazku podle podmínky zvýšení ceny nebo změny jiných smluvních podmínek. Poprosím o zaslání celého ročního vyúčtování za elektřinu od Centropolu. Předem děkuji. V případě potřeby se mi ozvěte na moje číslo. S pozdravem Martin N., Kalkulátor.cz

Orionka (neregistrovaný) 31.01.2024, 11:04:45 xxx.xxx.64.54
Repta-A-Repta:

Žítkovské bohyně jsou momentálně dostupné na stránkách rozhlasu jako četba na pokračování - zatím první díl ze včera, další bude zítra atd., celkem deset dílů bude.

Zkuste si poslechnout ten první díl - taky doporučuji, mám knihu i audio, stejně jako Bílou vodu.

https://www.mujrozhlas.cz/cetba-na-pokracovani/katerina-tuckova-zitkovske-bohyne-2717886

Vrátím se k “bohyním”. Jestli ta četba byla úplná, t.j. jestli nebyla zkrácená -upravená, tak mě to zklamalo. Po té propagaci, která tomu byla dělaná, jsem čekala daleko víc. Za mě tak 3-.

Se Šikmým kostelem je to nesrovnatelné. Ten je o 2, 3 třídy lepší.

Sarah01
Sarah01 31.01.2024, 11:23:44 xxx.xxx.11.197

Těším se na 3. díl Šikmého kostela, vyjde brzo.

Karin Lednická - spisovatelka před 4 dny: "Člověk ukřivděný, zmrzačený a odstrkovaný vždy rád přilne k silné autoritě, která mu dopřeje iluzi rovnocennosti, nebo snad dokonce přátelství. Spřízněnosti ve jménu společného cíle." Třetí díl Šikmého kostela, strana 341. Nebudu prozrazovat, kdo a komu tohle říká; namísto toho přidávám fotku domu, v němž se ona scéna odehrává. A proč? Protože mě dneska při korekturách znovu napadlo, že některé věty mají nadčasovou platnost. Termín vydání oznámím co nevidět.

kometa
kometa 31.01.2024, 13:15:48 xxx.xxx.224.101
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 31.01.2024, 11:23:44

Určitě dejte. Ať to neprošvihnu. 

Verun
Verun 31.01.2024, 22:27:37 xxx.xxx.220.12
N:

https://www.autozive.cz/ridici-budou-povinni-absolvovat-testy-zpusobilosti/

Nezlobte se na mě, ale nejdřív je okradou o valorizaci důchodu a teď jim ještě zkomplikují život tímhle nesmyslem? 😐

Hele já jsem jednou jela s dědkem čepičářem(sváteční řidič, co řídí v zásadně v klobouku) na kruháči ve dvou, normálně mi tam vjel, já se uhla až na kostky, objeli jsme společně čtvrt kruh a jako akvabely odbočily, na druhém kruháči to udělal zase….

Obvoďáci to taky moc neřeší, zdravotní způsobilost, můj děda by snad dostal potvrzení i v 93 letech, kdyby mu strejda nezabavil fáčko…

lupus4
lupus4 31.01.2024, 22:43:07 xxx.xxx.205.61
Verun:

Hele já jsem jednou jela s dědkem čepičářem(sváteční řidič, co řídí v zásadně v klobouku) na kruháči ve dvou, normálně mi tam vjel, já se uhla až na kostky, objeli jsme společně čtvrt kruh a jako akvabely odbočily, na druhém kruháči to udělal zase….

Obvoďáci to taky moc neřeší, zdravotní způsobilost, můj děda by snad dostal potvrzení i v 93 letech, kdyby mu strejda nezabavil fáčko…

No tak to bylo jednou a kolikrát vás riskantně předjížděli před horizontem nebo na plné čáře “mladíci ” ? Mě včera cestou na Šumavu a zpět (cca 120 km) min 5x a to jsem jel cca 95 na 90…

Na blba za volantem narazíte ve všech věkových kategoriích a statistika hovoří jasně - nejvíc nehod - 19 - 29 let

N (neregistrovaný) 31.01.2024, 23:02:59 xxx.xxx.242.38
lupus4:

No tak to bylo jednou a kolikrát vás riskantně předjížděli před horizontem nebo na plné čáře “mladíci ” ? Mě včera cestou na Šumavu a zpět (cca 120 km) min 5x a to jsem jel cca 95 na 90…

Na blba za volantem narazíte ve všech věkových kategoriích a statistika hovoří jasně - nejvíc nehod - 19 - 29 let

Musím souhlasit s Lupusem. Co jsem u vás pobýval, tak mnohem větší procento “idiotů” byli mladší řidiči nebo “kačenky” v autě vyřizující korespondenci na mobilu. Notabene tyhle nařízení a testy jsou víme asi všichni dobře k čemu..😐 Kamioňáci mají toto poviné už dlouho a pak vjede na červenou rovnou pod vlak. Nařízení za nařízením, zákaz za zákazem,dohled nad vším. Tomu se říká totalita. 

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.