Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 30.01.2024, 06:35:46
To už jsme tu, Ali, diskutovali.
Je to špatně, že je to volně dostupné. Mmch. děti se relativně snadno dostávají i ke kratomu… Já jsem HHC zkoušela na tu moji páteř kvůli mírnění bolestí…a nic, prakticky nula efekt.😢
Zaobíralo se tím MZd a Válek z nepochopitelných důvodů ten prodej nezakázal, resp. nepřidal třeba ten kratom (což je mimo jiné i opioid!) na seznam zakázaných látek. Mám na mysli alespoň dětem, mládeži atp. Jenže situace je taková, že oni složitě legislativně zakážou třeba to HHC a malou obměnou chem. struktury přijde na trh zase jiný kanabinoid. A opět bude muset začít kolečko legislativy a následného zákazu. Tedy HHC je legální…ale je samozřejmě nesmyslné, aby bylo dostupné dětem. Já bych to regulovala tak, že by prodej byl na OP a třeba až od 18 let. Totální restrikce kanabinoidů by byla spíše na škodu, na trh by přišly tvrdší a škodlivější drogy.
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 30.01.2024, 07:06:04
Já si jen myslím, že by to nemělo být volně dostupný k prodeji v automatech, kde se k tomu ta děcka snadno dostanou. Jinak zakazovat to asi nemá smysl, alkohol a cigarety se taky běžně prodávají a obětí mají nejspíš daleko víc.
A vůbec ta forma želé, to je přece krávovina, to je jasné, že to přímo cílí na děcka. Není vystavování dětí látkám měnícím vědomí nějaká kategorie? Jakože nesmíš nezletilému podat omamnou látku. My máme přesně definovaný seznam omamných látek?
Nejsem Jani, ale na psovi jsem nic nepozorovala a na sebe nemám odvahu, abych náhodou se nemusela kroutit před policajtama, že nehulím, jen si kapu CBD.
Nejsem Jani, ale na psovi jsem nic nepozorovala a na sebe nemám odvahu, abych náhodou se nemusela kroutit před policajtama, že nehulím, jen si kapu CBD.
To si pletete s THC, CBD na řízení žádný vliv nemá.
Já jsem si patlala rozšmelcovanou marjánu na opařeninu od čaje a hojilo se to fantasticky. Sušenou kytku jsem rozemlela na prach a nasypala pod tylový polštářek, ať se snaží 😀 Ovšem nevím, jak by se to hojilo bez toho, nedělala jsem si slepý vzorek.
Nevím jak CBD, ale na mast z trávy nedám dopustit, mě se od malá vše špatně hojí a po této masti je to o podstatně lepší, dávala jsem to i dětem na opruzeniny, mnohem lepší efekt než mastí k tomu určené, naštěstí na ně děti moc netrpěly. Táta se nemohl zbavit loupání rukou, šlo mu to až do krve, běhal od čerta k ďáblů, patlal vše možné a nic, nakonec pomohla mast a už několik let má klid
Nepletu, i CBD může obsahovat stopy THC a citlivost na kanabinoidy což i CBD je u testů může projít pozitivně.
Stopy ano, ale to nejdřív musíte zkusit, abyste věděla, jak moc jste na to citlivá a jak rychle se u vás ty stopy budou vylučovat a pak se podle toho zařídit. To máte stejný i s léky. Někdo je musí brát dlouhodobě a řídit taky musí, ale už ví dopředu, jak na to reaguje a jestli si je tedy vezme před řízením nebo až po. I obyčejnej Ibalgin nemůže vzít každej řidič.
Já si jen myslím, že by to nemělo být volně dostupný k prodeji v automatech, kde se k tomu ta děcka snadno dostanou. Jinak zakazovat to asi nemá smysl, alkohol a cigarety se taky běžně prodávají a obětí mají nejspíš daleko víc.
Jak lehko dostanou? Děcka? Dívala jste se na cenu?
Ano, je seznam omamných látek, dokonce je těch seznamů více…😉
Jinak ony jsou jednak omamné a pak psychotropní látky. Ty jsou definovány v tzv. lékopisu.
A pak jsou vyhlášky o omamných a psychotropních látkách, kde jsou kategorizovány do několika podskupin. Vyhláška specifikuje i nakládání s těmito látkami. Řada z nich je třeba v lécích, takže je takto legislativně upraveno jejich skladování, výdej v lékárnách atp.