Manžel říkal každýmu auto Sršeň, lidský jména nepoužíval. Já ještě pořád přemejšlím, jak to moje autí pojmenovat. 🙂
Všeobecný pokec
Fikovnice:Efe a co máš za autino neboli mazlíka? ;-) Teda já to tak s auty mám, mívám je i pojmenované, prostě magořím!😂
Taky si je pojmenováváme. Já mám Droběnu (Insignia Country Tourer), na dýlku má 5 metrů, proto Droběna 😀, pak máme na zábavu Mini Cooper S John Cooper Works (19 let starý “veterán”) - to je Modrák a manžel má na běžný ježdění Mini Clubman S John Cooper Works - to je Šedivák.
Sarah01:No ten teda musel být krásnej, nemáte fotku?
Bohužel nemám, tenkrát ještě nebyly mobily s foťákem a normálním foťákem mě nějak nenapadlo ho zvěčnit… Byl ftipnej, koupila jsem ho v květnu a celý léto jsem s ním jezdila do práce. Mělo to ještě takový ty dvě páčky na podlaze mezi předníma sedačkama - jedna byl sytič a druhá startér. Na podzim jsem ho musela prodat, protože jak klesla teplota ráno pod deset stupňů, tak nestartoval 😀 Zažila jsem s ním i hodně zábavný situace, třeba imrvére zamlžený přední okno a tak jsem jezdila s hlavou vystrčenou z bočního okýnka… pak mu občas vyplivnul jeden válec ze dvou a to se nedal vyjet ani pidikopeček… jednou mě předběhly zadní kola, který prostě upadly… a tak 😀
Sarah01:Tak samozřejmě, že barva je asi to poslední, co by člověka mělo zajímat, ale tak proč ne, černá je nuda. Líbí se mně zářivé barvy, i oranžová a červená nebo zelená, je to i dobře vidět na silnici. Tak sem hoďte fotky, co se líbí Vám, pro mě je to zajímavá debata a doma jaksi není s kým se pobavit, syna auta neberou vůbec.
Pro mě černá rozhodně nuda nee, nejvíc se mi líbí právě černá, tm. modrá a stříbrná. Doma mám tm. modrý a do práce malinký stříbrný. Před 10 lety jsme měli královská modrá, ta byla nejkrásnější. Pro Sarah, když se líbí IM, myslím, že se bude líbit i toto. Já to miluju, můžu slyšet 10x za den
Taky se mi moc líbí černý auta, ale na údržbu je to to nejhoší, co můžete mít, je na tom vidět každý smítko prachu.
efe:Taky se mi moc líbí černý auta, ale na údržbu je to to nejhoší, co můžete mít, je na tom vidět každý smítko prachu.
JJ,můžu potvrdit z tm.modrýho, to samé, jak černé, na stříbrným není vidět nic
Moje současné přibližovadlo je na fotce. Auta si nepojmenovávám. Barva je moje oblíbená, miluji modrou, ale auto jsem podle ní nevybírala. Předtím jsem měla první auto červené a druhé se stříbrnošedou metlou.
efe:Bohužel nemám, tenkrát ještě nebyly mobily s foťákem a normálním foťákem mě nějak nenapadlo ho zvěčnit… Byl ftipnej, koupila jsem ho v květnu a celý léto jsem s ním jezdila do práce. Mělo to ještě takový ty dvě páčky na podlaze mezi předníma sedačkama - jedna byl sytič a druhá startér. Na podzim jsem ho musela prodat, protože jak klesla teplota ráno pod deset stupňů, tak nestartoval 😀 Zažila jsem s ním i hodně zábavný situace, třeba imrvére zamlžený přední okno a tak jsem jezdila s hlavou vystrčenou z bočního okýnka… pak mu občas vyplivnul jeden válec ze dvou a to se nedal vyjet ani pidikopeček… jednou mě předběhly zadní kola, který prostě upadly… a tak 😀
Molucha měla babča (Pepova mamina) a občas vezla mě a vzadu Aronu (první naše doga) - a ta jak funěla, bylo zamžené přední sklo. A když Aruša štěkla (neměla ráda traktory a motorky), bylo přední sklo navíc zaflusaný… To byly jízdy 😄
Ale s babčou se jezdilo skvěle, jezdila od svých osmnáctin - i na motorce, první dítko vozila v sajdkáře… řidičák odložila loni (dobrovolně) - v devadesáti letech. Do té doby jezdila - na stará kolena (tj. po pětaosmdesátce 😄 ) měla nové maličké Aigo v automatu…
balu:Moje současné přibližovadlo je na fotce. Auta si nepojmenovávám. Barva je moje oblíbená, miluji modrou, ale auto jsem podle ní nevybírala. Předtím jsem měla první auto červené a druhé se stříbrnošedou metlou.
Moc hezký 👍
Já původně tu Fabii chtěla modrou, ale neměla automatickou klimu a bez ní si to v létě se psy nedokážu představit. Tak jsem vzala tu žlutou.
Buggyra:Jako, my máme Červeného draka, Caesara, Brumlu, Apache a Maličkou. Aby se vědělo. Měli jsme Skokana, Cvrčka, Francouze a Tygříka. A jak se jmenoval příbuzného Passat, to nevím. Jo a otec míval Pepu, to byla škodovka forman. Maluch se jmenoval Kašpárek 🙂 No a přívěs se jeden jmenuje Modrej a druhý se jmenuje Malý mezek (Little Mule) ;-)
Já prozatím Freda a Čeňka…🤣
Ale kámošce, ona je hrozně hogo fogo, jsem její novou Toyotu pojmenovala Chris. A od té doby fakt nepoužije pro své auto jiné pojmenování než Chris!😄
efe:Taky si je pojmenováváme. Já mám Droběnu (Insignia Country Tourer), na dýlku má 5 metrů, proto Droběna 😀, pak máme na zábavu Mini Cooper S John Cooper Works (19 let starý “veterán”) - to je Modrák a manžel má na běžný ježdění Mini Clubman S John Cooper Works - to je Šedivák.
Jééé, můj oblíbenej Coopřík!👍
Sarah01:Manžel říkal každýmu auto Sršeň, lidský jména nepoužíval. Já ještě pořád přemejšlím, jak to moje autí pojmenovat. 🙂
Ali, a co mu říkat Citrónek? Hodně hodně podobnou žlutou měl ten tátův Chrysler. Ale taťka kupodivu své mazlíky nepojmenovával. Před Chryslerem měl Simcu, a to jsem byla ještě ouplně malý děcko…tu si pamatuju jen mlhavě.
Moje starý auto je černý…ale já Ti mám pocit, že horší je teda bílá. Jako na údržbu a stran toho, že je na ní vše vidět.
Krásný!!!👍
Fikovnice:Já prozatím Freda a Čeňka…🤣
Ale kámošce, ona je hrozně hogo fogo, jsem její novou Toyotu pojmenovala Chris. A od té doby fakt nepoužije pro své auto jiné pojmenování než Chris!😄
naše toyota se jemnuje Chrudoš, tedy celým jménem Chrudoš druhý. Jak jinak pojmenovat C-HR…
Anet10:Pro mě černá rozhodně nuda nee, nejvíc se mi líbí právě černá, tm. modrá a stříbrná. Doma mám tm. modrý a do práce malinký stříbrný. Před 10 lety jsme měli královská modrá, ta byla nejkrásnější. Pro Sarah, když se líbí IM, myslím, že se bude líbit i toto. Já to miluju, můžu slyšet 10x za den
Jj, já vím, černá je barva metalu 🤘
Mám ráda rychlejší, třeba toto https://www.youtube.com/watch?v=425O1wKFgAA 😉👍 Ten zpěvák je můj vzdálený příbuzný.
A jinak momentálně se mi moc líbí covery od Tommy Johanssona (jak by řekl můj syn To je ten týpek ze Sabatonů), hlavně od ABBY (od dětství taktéž moje srdeční záležitost), třeba toto je boží https://www.youtube.com/watch?v=wIWbsqGVAxI . Daleko lepší jak ty písničky ve filmech Mamma Mia atd., to mě vůbec neoslovilo.
Fikovnice:Moje starý auto je černý…ale já Ti mám pocit, že horší je teda bílá. Jako na údržbu a stran toho, že je na ní vše vidět.
Hodně brzy je na ní vidět koroze, manžel bílou nikdy nechtěl, viděl firemní auta, která bývala ve většině právě bílá.
Jéé, kámoška má také C-HR, a holt ptž si ráda hraje na “něco víc”, tak si zaplatila spešl RZ. A má tam (mj.) CHROLU. Tak nevím…kdybych chtěla platit deset tisíc za RZ na přání, asi bych si vymyslela něco jiného, než ten její podivně chrčící název.😛
Já teď čučela na Bony a klid, po sto letech. Někdo to dal na YT. Jj, to byly vzpomínky na mládí…a ve filmu prostě permanentně FGTH (Relax, relax, don´t do it!😂)…
https://www.youtube.com/watch?v=rg2w5uE-814
Mmch. on to byl trezorovej film (jak jsem se dočetla), jen nějak utekl na VHS.🤭 A od Radka Johna a Víta Olmera to byl na tehdejší dobu poměrně odvážný počin!
Fikovnice:Já teď čučela na Bony a klid, po sto letech. Někdo to dal na YT. Jj, to byly vzpomínky na mládí…a ve filmu prostě permanentně FGTH (Relax, relax, don´t do it!😂)…
https://www.youtube.com/watch?v=rg2w5uE-814
Mmch. on to byl trezorovej film (jak jsem se dočetla), jen nějak utekl na VHS.🤭 A od Radka Johna a Víta Olmera to byl na tehdejší dobu poměrně odvážný počin!
“Evičkoooo, víno je mléko starců. Opražil jsem mandličky. Aspoň šáhnout…” 🤣😂
A jak já tehdy byla zamilovaná do Richarda (Josef Nedorost)!💘