Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 26.01.2024, 06:44:36
Pro mě ne. Ani design, ani barva. Sice je na silnici dobře vidět, ale žlutá spolu s oranžovou jsou moje nejméně oblíbené barvy. Protože však barva nejezdí, tak při výběru ojetiny to pro mě není nejdůležitější hledisko.
Já mám na autech ráda červenou, protože je to dobře vidět. Spousta jiných barev se různě zamaskuje (hlavně šedošedí sebevrazi s vypnutými světly), ale červená je vidět furt 🙂 Nejlepší je samozřejmě rallye červená RAL 8180 !
Tak co se týče barvy…není žlutá jako žlutá…já obecně žlutý auto klidně…již jsem měla alfu romeo GTV. Teď mám šedou hondu CRV…člověk, když je socka, tak si nemůže v barvách moc vybírat, když narazí na slušnej kus za slušný prachy, tak barva jde stranou. Jako šedá na pohled za mě dobrá, ale prostě je to barva, co splývá se silnicí. Já jsem tedy na černý auta, ale s ohledem na nějakou bezpečnost, pokud bych měla na výběr, tak červená, žlutá a hezky oranžová by byla asi jasná volba…holt stárnu, tak preference barev, které se mi líbí vs. které jsou dobře vidět v provozu, se prostě přiklání k té bezpečnosti.
A co se typu, značky, modelu auta týče, tak tam je preference jasná…aby se mi tam vešli dva velký psi, aby to mělo podvozek výše nad zemí a aby to mělo 4x4…ne že bych to potřebovala na to moje popojíždění mezi prací, nákupy a mojí mámou, ale primár je vyjíždění k procházkovým lokalitám a ne u všech je asfaltový parkoviště…teda skorem nikde a tak člověk stojí defakto v terénu a někdy ten terén není v nějaké úplně ideální kvalitě…suchej a pevnej a více méně rovnej a tak. I ta hondu CRV, co teď mám není úplně podle mého vkusu..ale zase když jsem měla kiu sorento, tak moje malinkatá mamika do ní lezla jak já říkám “do tanku, v tank”, prostě to na ní bylo vysoko, takže byť je “starý” sorento auto přesně dle mého gusta, sedla mi jak poklice na hrnec a dokonce i s tím automatem jsem byla nadmíru spokojená, ale tak musela jsem udělat nějakej kompromis a koupit něco nižšího.
Jinak třeba moje kámoška má VW Tiguan, ne úplně nejnovější model, ale třeba oproti tý mojí stařičký hondě je to “voňavka”..ale…otevřela kufr a dámy a pánové, tam by se mi nevešel ani nákup, natož dva velký psy.
Byla tady debata, co se dá a nebo nedá koupit třeba do těch 300 tisíc…jakože nové nebo lehce jeté…no já bych měla za 300 tis bambilion let starýho teréňáka…
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 26.01.2024, 09:30:38
Jj, pokud člověk nekupuje novotu, tak prostě koupí kompromis a barva je to poslední, na co kouká. A občas prostě musí i uhnout z věcí, co by rád/nerad. Já takhle koupila ten svůj poslední tank, velmi velmi výhodná koupě (už jsem psala, v podstatě nové auto za půlku), ale bohužel je v tom automat, což jsem nikdy nechtěla. No ale za ty prachy… Zvykla jsem si a dokonce i se zapřaženým hengrem se ten automat chová naprosto dokonale, velmi mile překvapil. No a na zábavu mám holt jiný auta. Ale zase oproti tomu jsem dostala navrch výbavu, kterou bych ani nevěděla, že nutně potřebuju - vyhřívaný volant, LED Matrix atd. 😀
Koukala jsem se na toho Malucha. Fakt se ještě prodávají. Hezký červený za 90. Ale zaujal mě jiný, za 12. Ale nejlepší byl dodatek “nálezový stav”. Tak jsem si vzpomněla :Kousek od nás je víska Mařenice a jihozápadně od ní je v malebném údolí, v lese aut v “nálezovém stavu” asi 100. Majitel zřejmě čeká, až se z nich stanou veteráni. Kdybyste třeba chtěli točit horor - ideální scéna.
No já si před pár lety chtěla koupit na dojíždění do práce trabanta (nula kurvítek, žádné chlazení-žádná starost), a pod 50 jsem nenašla. A ty za 50 byly přesně v blíže nedefinovaném stavu k renovaci (některé i s papíry). Levnější už byly na špalcích nebo z nich byly kurníky.
Tak co se týče barvy…není žlutá jako žlutá…já obecně žlutý auto klidně…již jsem měla alfu romeo GTV. Teď mám šedou hondu CRV…člověk, když je socka, tak si nemůže v barvách moc vybírat, když narazí na slušnej kus za slušný prachy, tak barva jde stranou. Jako šedá na pohled za mě dobrá, ale prostě je to barva, co splývá se silnicí. Já jsem tedy na černý auta, ale s ohledem na nějakou bezpečnost, pokud bych měla na výběr, tak červená, žlutá a hezky oranžová by byla asi jasná volba…holt stárnu, tak preference barev, které se mi líbí vs. které jsou dobře vidět v provozu, se prostě přiklání k té bezpečnosti.
A co se typu, značky, modelu auta týče, tak tam je preference jasná…aby se mi tam vešli dva velký psi, aby to mělo podvozek výše nad zemí a aby to mělo 4x4…ne že bych to potřebovala na to moje popojíždění mezi prací, nákupy a mojí mámou, ale primár je vyjíždění k procházkovým lokalitám a ne u všech je asfaltový parkoviště…teda skorem nikde a tak člověk stojí defakto v terénu a někdy ten terén není v nějaké úplně ideální kvalitě…suchej a pevnej a více méně rovnej a tak. I ta hondu CRV, co teď mám není úplně podle mého vkusu..ale zase když jsem měla kiu sorento, tak moje malinkatá mamika do ní lezla jak já říkám “do tanku, v tank”, prostě to na ní bylo vysoko, takže byť je “starý” sorento auto přesně dle mého gusta, sedla mi jak poklice na hrnec a dokonce i s tím automatem jsem byla nadmíru spokojená, ale tak musela jsem udělat nějakej kompromis a koupit něco nižšího.
Jinak třeba moje kámoška má VW Tiguan, ne úplně nejnovější model, ale třeba oproti tý mojí stařičký hondě je to “voňavka”..ale…otevřela kufr a dámy a pánové, tam by se mi nevešel ani nákup, natož dva velký psy.
Byla tady debata, co se dá a nebo nedá koupit třeba do těch 300 tisíc…jakože nové nebo lehce jeté…no já bych měla za 300 tis bambilion let starýho teréňáka…
Jj, mě u Čeňka také překvapil kufr - že je malej!!! Fred 🙂 (= staré auto - Punto) má snad ten kufr větší!!!
Ale zas Čeněk je extrémně pohodlnej na svezení, psy přepravovat nemusím, takže zrovna toto je mi šumák!
Jj, pokud člověk nekupuje novotu, tak prostě koupí kompromis a barva je to poslední, na co kouká. A občas prostě musí i uhnout z věcí, co by rád/nerad. Já takhle koupila ten svůj poslední tank, velmi velmi výhodná koupě (už jsem psala, v podstatě nové auto za půlku), ale bohužel je v tom automat, což jsem nikdy nechtěla. No ale za ty prachy… Zvykla jsem si a dokonce i se zapřaženým hengrem se ten automat chová naprosto dokonale, velmi mile překvapil. No a na zábavu mám holt jiný auta. Ale zase oproti tomu jsem dostala navrch výbavu, kterou bych ani nevěděla, že nutně potřebuju - vyhřívaný volant, LED Matrix atd. 😀
Efe a co máš za autino neboli mazlíka? ;-) Teda já to tak s auty mám, mívám je i pojmenované, prostě magořím!😂
Maluch za 90?! Tvl… to je hukot. Já ho tenkrát kupovala za 8 a po půl roce prodala za 5 😀 A zas tak dááávno to neni, něco málo přes 20 let.
U těch Mařenic neni to skládka Macháčkových Saabů náhodou?
To nevím, je to čisto čistá hrůza. Je to zarostlé podle cesty v lese. Je u toho nějaká polorozpadlá samota, z komína se málo kouřilo, koukaly jsme zmizet, než vyleze stejná hrůza jak ta auta. Musí to být na jeho pozemku, že s tím úřad v chráněnce nic nedělá. Mám někde v PC fotky, ale ten odešel.
Tak samozřejmě, že barva je asi to poslední, co by člověka mělo zajímat, ale tak proč ne, černá je nuda. Líbí se mně zářivé barvy, i oranžová a červená nebo zelená, je to i dobře vidět na silnici. Tak sem hoďte fotky, co se líbí Vám, pro mě je to zajímavá debata a doma jaksi není s kým se pobavit, syna auta neberou vůbec.
Efe a co máš za autino neboli mazlíka? ;-) Teda já to tak s auty mám, mívám je i pojmenované, prostě magořím!😂
Jako, my máme Červeného draka, Caesara, Brumlu, Apache a Maličkou. Aby se vědělo. Měli jsme Skokana, Cvrčka, Francouze a Tygříka. A jak se jmenoval příbuzného Passat, to nevím. Jo a otec míval Pepu, to byla škodovka forman. Maluch se jmenoval Kašpárek 🙂 No a přívěs se jeden jmenuje Modrej a druhý se jmenuje Malý mezek (Little Mule) ;-)