Fikovnice:Orionko, děkuji, ale na mém mobilu nee. Nepřipojí se na internet…😔
Však je v plánu oprava u Megi…👍
Na počítači? ( já vám ty bohyně vnutím 😄)
Pamatujete na slogan:
Citroën, auto pro život.
to nevymyslíš
Vím z vyprávění místní přívětivé osoby, že na vrchu Žitkové bývala škola (dnes hotel) a oni jako děti v ní přes týden bydleli a na víkend se rozcházeli domů. Hlavně v zimě když byla brzo tma a hodně sněhu byli rodiče rádi, že se nemusí o děti bát. Nikdy jsem neslyšela jsem nic o týrání a podobném.
Orionka:Jen dodám: Narozené v 90. letech z toho můžou mít oči navrch hlavy, protože 70.léta jsou pro ně historií. Ale buď to má být román a pak “podobnost s místem je čistě náhodná” a nebo je to dokument…..a nebo je to splácané, jak píše bambule.
Do románu si každej může napsat, co chce, takže jo, je to často splácané. Proto některé autory vůbec nečtu, třeba Vondrušku. Ten v historických románech klidně zaměňuje osoby a letopočty.
Teď na mě vyskočila reklama na Sandero, nevypadá špatně, ten předek je designově moc pěkný, akorát Dacia má teda dost špatnou pověst co se týká bezpečnosti a spolehlivosti, tak nevím…. https://1url.cz/huIYR
A pročpak pokukuješ po novém, když máš parádního citrónka? Nebo jakože do budoucna, za ty čtyři roky, jak jsi psala? Pokud až takhle, tak bych se teď asi nerozhlížela a počkala, kdo se s čím vytasí 🙂
To není nesplnitelný sen 😀
https://www.firmanazazitky.cz/legendarni-velorex
Jinak co máte furt s těma garančkama? Koupila jsem si nový auto před pár rokama, garančky mě stály asi tolik jako co jsem ušetřila na technický a 7 tisíc jsem platila až loni, když auto muselo prvně na technickou, tak jsem ho šoupla do sevisu a vrátili mi ho už s hotovou technickou.
Ono to bude záviset hodně na značce. Mě stála každá garančka kolem destíky.
efe:Ono to bude záviset hodně na značce. Mě stála každá garančka kolem destíky.
A nebo taky na příslušném servisu. Protože někteří si samozřejmě naúčtují i to, co by nemuseli.
Sarah01:😲Tak to jo, to by možná za víc nebylo prodejný. I když, třeba je to dnes už raritka, Rover prý od roku 2005 osobáky už nevyrábí.
No, pokud si dobře vzpomínám, táta jej koupil od kamaráda jako nového (i když byl mírňounce ojetý) asi za 600k, já s ním de fakto nejezdila, byl jen v garáži, najeto neměl skoro nic a prodala jsem jej za cca 150k. Děs!!! Přitom to bylo luxusní auto, vše v kůži, super výbava… Ale strašně nepraktické. No a osobáky Rovera pak šly fakt do píp.
Prodala jsem jej klukovi, kterej byl do Roverů blázen. Když přijel a viděl ho, byl v sedmém nebi!
Nepřihlášená Varaxi:Včera jsem viděla nějaké video s internetovým fenoménem Tedeášem Kuběnkou. Do toho památného dne jsem netušila, že takové individuum existuje. Ale mám dojem, že tu má dvojče.
Nevadí. Jsou horší věci. Třeba trojčata.
Nicméně - chtěla jsem se vrátit k autům. Vím, že tu platím za ingoranta, a to zcela oprávněně, ale musím nahlásit, že jsem našla auto, které se mi líbí, ráda bych se v něm projela a chtěla bych je: hadraplán.
To je tak ňuňavé autíčko - a nemá čtyři kola! Je jako jednorožec mezi koňmi, jednooký mezi slepými a tak dále.
A mívají srazy! A výstavy! Asi se na nějakou pojedu podívat.
Jééé, Ty neznáš influencery…?!!😂
Tadeáš Kuběnka je proslulý, a tito teď určují směr a jsou vzory mládeže!!!👎
Orionka:Pro Fíkovnici: ty “bohyně” se dají poslouchat i na mobilu (odkaz Repty). Akorát jen jeden díl denně. Zítra bude 4.
Orionko, děkuji, ale na mém mobilu nee. Nepřipojí se na internet…😔
Espiro:A pročpak pokukuješ po novém, když máš parádního citrónka? Nebo jakože do budoucna, za ty čtyři roky, jak jsi psala? Pokud až takhle, tak bych se teď asi nerozhlížela a počkala, kdo se s čím vytasí 🙂
Sarah ale nemá Citrónka, ne? Sarah má Škodověnku, nebo se pletu???
Espiro:A pročpak pokukuješ po novém, když máš parádního citrónka? Nebo jakože do budoucna, za ty čtyři roky, jak jsi psala? Pokud až takhle, tak bych se teď asi nerozhlížela a počkala, kdo se s čím vytasí 🙂
Jj, to já jen tak, že tady byla řeč o autech, nemám v úmyslu kupovat nové, moje autí mi zatím stačí. Za ty 4 roky může být všechno kdovíjak.
Sarah01:Teď na mě vyskočila reklama na Sandero, nevypadá špatně, ten předek je designově moc pěkný, akorát Dacia má teda dost špatnou pověst co se týká bezpečnosti a spolehlivosti, tak nevím…. https://1url.cz/huIYR
Já měla opakovaně Dacii jako Náhradní auto, když do mě dvakrát nebo třikrát nějakej pitomec napálil, a velká spokojenost. Měla jsem tuším Logana. Bylo to na mě hodně velké, ale výkon teda super.
efe:Ono to bude záviset hodně na značce. Mě stála každá garančka kolem destíky.
Přesně tak, garančka se musí dělat každoročně v autorizovaným servisu a stojí to tak od cca 8 tis. nahoru. Vím to od syna, kterýmu jsem dala Hyundaie po manželovi.
Fikovnice:Sarah ale nemá Citrónka, ne? Sarah má Škodověnku, nebo se pletu???
Espiro asi myslela tu barvu, Jani.
Na počítači? ( já vám ty bohyně vnutím 😄)
To si právě listopadovou bílou s černými detaily pořídil náš pan architektonix… dopodrobna jsem to prolezla, nechápu, co stvořili za ty peníze, ale že si i fakt dali záležet na každém detailu. Se podívám zpředu a říkám si - omg, to je vážně ten ubožák z Rumunska? (No není, uvnitř jsou díly Ren. a Nissan, Valeo atp., všecko jsme to u starého rozdělali.) Všici se té značce smějí, je to Renault, ale 4 - 4,5 l nafty, najeto 220 t. a akorát olej a náplň klimy - 10 let a není to ani zrezlé, pořizovací cena 185 t. Kvůli nájezdu právě máme vyměnit pár věci, proto přemýšlím… Viděla jsem to nové a říkám - strčim jim to protiúčtem, případně zahodím a jdu pro nové. Ale každý mechanik, kterému spravuji počítače, říká, ať si necháme to staré, protože režie a asi kvalitnější kovy nebo co. Naše klima je obyčejná náplň, nová auta mají pěkně hnusně drahou, dtto filtr p. č.
Jenže ono to nové fakt vypadá skvěle. A co je super, do starého ani nového se nemusím ohýbat, je to takové zvýšené… a toho místa uvnitř. I kufr, není jen o litrech, ale když porovnám s okt., co má známý, combi, tak tam má vražená kola z boku, to ubírá místo, u sandera to není ani v jednom.
No a teď mi přijde zajímavý plyn. Ale o tom si budu muset číst dva roky, než to vymyslím. 😀 Třeba zatím vyrobí nějakého normálního hybrida, ten současný se opravdu nepoved. Myslím toho, co vyrábí energii bržděním např.
Co mi připadá důležité - je to hrozně lehké (kvůli vozíku taky bacha), oproti té combi okt. to není přilepené k silnici. Pro některé (pro hodně) je to na houby.
Pro mě paráda. Aspoň jsme nespadli do řeky.
Mně kleknul počítač - sejdem se u Megí 😇.
Tak já na ty garančky chodit nebudu! 😀 Přijdu o tu záruku, že jo. Ale si tak říkám, když ta Kia/Hy si troufne na 7 let, tak to možná něco, něco málo značí? Nevím co, protože ani jedno blízce neznám.