Neprovokujte.😀 Mám co se držet nad odbornou diskuzí zdejších odbornic na auta a vy mě ještě provokujete.😀 Auto jako investice leda tak veterán a o tom které auto je lepší bych se nebavil nikdy s majitelem,ale s člověkem co má servis. Jsou tam totiž kolikrát mocná překvápka. Jako třeba cena za opravu “ťuklého” nárazníku. Může to lehce dosahovat hodnotu celého vozu. Znám pár lidí z branže a ti vyprávějí jak lidi kňučí potom při vystavení faktůry. Přitom do té doby možná psal kdesi na netu o tom, jak je s autem spokojený a doporučoval by všem jeho koupi. Jednoduše proto, že tomu prd rozumí a v životě ani pod autem nikdy nebyl. 🙂 To byste koukala co je tam věcí.
Všeobecný pokec
Přesně tak. Už mohl být pokoj, kdyby to někdo nekrmil.
Ale tak když chci auto, jakože mít auto…
Půl roku staré auto není auto z áček ale. 🙂 Takové tam v životě neviděli. 🙂
A pokud chci saab, volvo, no tak to si nové fakt nekoupím, to je pravda a pláču. 🙂
Ale kolik nasypu do starého? Člověk, co je chudý, koupí něco starého… a pak nemá na to, aby to dal dohromady. Hlavně koukám na to, že si někdo půjčí 200 na staré, to moc nechápu, splácím a ještě do toho rvu, co se musí vyměnit…
Dyť si tu Hilux budu muset taky koupit starou! 😀
No, Sarah01, něco za něco. 🙂
Teď trochu kecáte, aut z roku 2023 mají 281, pravda, nevím, kolik je jich starých půl roku - https://www.aaaauto.cz/ojete-vozy/2023.html
Mně by třeba bylo trochu podezřelé, proč majitel prodává auto po půl roce, leda by bylo předváděcí.
Asi nerozumím, proč je psané v reakci na mě. Neb nikde nepíšu, že půl roku staré auto je z Áček.
A taky nevím, čemu říkáte “staré” auto. My do těch našich 3-4 letých sypeme pouze spotřebák, stejně jako se musí sypat do těch nových (provozní kapaliny, filtry, brzdy, stěrače, podvozkový díly po adekvátním nájezdu atd…). Takže co se týká ekonomiky, já prostě ty výhody novýho auta nevidim. Víte, kolik dnes stojí taková garančka a za kolik vám při ní naúčtujou třeba obyč olej? Děkuji, nechci.
Majitel toho “mýho” auta ho prodával proto, že ho dealer nahecoval do toho samýho, ale GSI verzi. A jelikož pán neřešil peníze a chtěl se auta zbavit rychle, tak ho prostě prodával za půlku. Uznávám, že k tomuhle se člověk často nenachomítne, bylo to štěstí.
To jste měli štěstí. Určitě jsou lidé, kteří auta točí jak spotřební zboží co půl roku, rok, ale běžné to není.
protože ty maj půl roku staré leda tak po povodni, pardon, nebudu je pomlouvat, oni to zvládnou sami 🙂balu
vím, vím, je to v ceníku, ty garančky… 3 4 roky není staré - pro mě, to je fakt!
No pro mé krásné oči to nebude. 😀 Tak třeba elektronika v autě. Dá se ošálit třeba vadný airbag aby se nehlásil jako závada na diagnostice ani v compu. V podstatě jednoduchý odpor. Nový majitel spokojený a že je tam půlka věcí takhle upravena, protože oprava drahá, tak to se dozví až v servisu. Dokažte že jste to takhle koupila? 😀 Auta jsou dnes moc moc složitá zařízení a běžný řidič nemá ani šajnu jak a co funguje. Sám jsem takhle “upravil” s autoelektrikářem své vozidlo. Technickou prošel bez problémů. 🙂 Jinak si připravte tak padesát. Ovšem nejsem takový šmejd, abych ho někomu “nadělil”. Tedy teď ho má brácha, ale ten o tom ví.
megi-the-pes:Ale tak když chci auto, jakože mít auto…
Půl roku staré auto není auto z áček ale. 🙂 Takové tam v životě neviděli. 🙂
A pokud chci saab, volvo, no tak to si nové fakt nekoupím, to je pravda a pláču. 🙂
Ale kolik nasypu do starého? Člověk, co je chudý, koupí něco starého… a pak nemá na to, aby to dal dohromady. Hlavně koukám na to, že si někdo půjčí 200 na staré, to moc nechápu, splácím a ještě do toho rvu, co se musí vyměnit…
Dyť si tu Hilux budu muset taky koupit starou! 😀No, Sarah01, něco za něco. 🙂
200 tis. bych si na auto nepůjčovala, to za 4 roky snad našetřím, než budu chtít změnu. To už třeba ty autíčka budou vypadat líp. 😊Nebo si zvyknu.
Z SUV se mně eště líbí toto https://www.autoibuy.com/audi-q3/audi-q3-40-tdi-quattro-s-tronic-s-line-oranzova-pulse/ 😄
Tak si jdu naleštit svýho ušmudlanýho čmeláčka, dnes je to na silnicích zase samá břečka a večer to nejspíš zase zmrzne.
Espiro:Jó, Áčka, to je matroš 🙂 Prodávala jsem auto, dala inzerát a do minuty mi přišla reakce, jakože od fyzické osoby. Ukázalo se, že je to výkupák od Áček (první vroubek, vydávat se za soukromou osobu). No a on, že moji cenu respektuje a auto ode mě vykoupí. Dobrá, povidám, tak se můžeme domluvit. A prý mám přijet na prodejnu, na technickou prohlídku a bla bla bla (druhý vroubek). Tak jsem ho upozornila, že on je kupující a pokud o auto stojí, tak prosímpěkně, ať si přijede. No to nééé, takhle to nefunguje prý, musím přijet já (a strávit tam půl dne, to známe, třetí vroubek). Tak jsem mu poděkovala za zájem a utnula hovor. Následovalo asi šest dalších telefonátů v následujících dnech, že kdy jako přijedu. Pokaždé jsem reagovala stejně - přijeďte si. A pak už byli velmi nepříjemní, ale velmi… A to už se nezmiňuju o tom, jak výkupy u nich probíhají, zkušenost v rodině. Výsledná cena, kterou jsou ochotni vám dát, se velmi vzdaluje vašim požadavkům. A jako při koupi, i tady spoléhají na to, že když vás budou na prodejně zdržovat x hodin, vyměknete, abyste to už měli za sebou (že, Fíkovnice?).
To, že v nabídce mají auta, která prostě k prodeji nemají, je klasika. Vám se na netu zalíbí, oni ho bohužel “právě” prodali, ale mají tu podobné a jedeme… Podstatné je dostat vás na prodejnu a pak už následuje ono vyšťavení v podobě několika hodin čekání, viz výše. Prostě ne, nesnáším jejich metody, na mě nefungují a nehodlám je nikdy podstoupit.
No hele, já na ně byla naserkaná fest…ale zároveň jsem fest chtěla to auto, a fakt je už nutně potřebovala. Takže jsem to hulvátství a protahování nějakou dobu vydržela. Pak jsem šla za tím jakože hlavním manažerem a řekla mu, že kdybych se ve svém zaměstnání chovala tak, jako on ke mně, tak budu mít vyhazov. Posměšně se zeptal, co dělám. A ač to lidem takto na první dobrou neříkám, tak jsem mu holt sdělila, že jsem lékařka (bez další specifikace). Pak se trochu zklidnil a choval se úslužněji, což je vlastně ještě víc k:🤮!
balu:Výkup - před necelým rokem jsem se synem pomáhala prodat auto svému otci, Škodu Felicia s nájezdem cca 30 tisíc, vše původní, jen nebyla garážovaná, takže drobné oděrky a lak už taky po těch letech nebyl v top stavu. Dali jsme inzerát, ozvali se nějací lidé, mimo jiné i z áček a z Auto Esa. Ze zajímavosti jsme začali jednat s oběma bazary. Nám teda bylo jasné, že pokud chceme zjistit výkupní cenu, budeme muset zajet na jejich provozovnu, protože je potřeba auto posoudit i na zvedáku (nenapadlo by mě něco jiného). Nabídnutá cena byla samozřejmě v obou bazarech směšná. Ale přijeli jsme, chvíli počkali, pak prohlídka velkého techničáku, prohlídka auta, chvíle čekání, ocenění a rozloučení. Žádný nátlak ani v jednom z bazarů. Auto jsme prodali soukromé osobě pak sami.
Esům jsem nabídla staré autino. Prošli, projeli…a sdělili, že o ně nemají zájem!😄
Sarah01:Megi, kde se dá koupit nový auto pod 300 tis. s automatickou převodovkou a asistentama? C3 je asi Citroen a teda designově se mi nelíbí ani jeden.
Jé, a viděla jsi novou C3?? Ta je fakt moc povedená!!!👍
Sarah01:Ošklivý, strašně moc. Ale jo, cena je OK.
Mně se líbí toto 🙂 https://skladovevozy.volkswagen.cz/car/V-2021-0642095-CZ/technical-information
A mně toto!!!😄😉
efe:Mno ono nové auto za, dejme tomu, 350 a třeba 3-4 roky staré za 350 je ale naprosto neporovnatelné výbavou, motorizací, prostě vším. Pomíjím teď šméčka.
My vždy kupujeme takto “stará” auta. Poslední dvě koupě se, vzhledem k době, opravdu vyplatily. Jedno auto jsme kupovali jako půl roku staré, za poloviční cenu auta nového. Teď je pětileté a pokud bych ho teď chtěla prodat, tratím oproti pořizovací ceně pouze nějakých sto tisíc.
Druhé auto jsme koupili v DE od soukromého majitele, jako tříleté, teď po čtyřech letech bychom ho prodali dokonce dráž, než za co jsme ho koupili. Ale to je taková speciální designovka.
U nového auta tratíte nemalou část hodnoty okamžitě po opuštění autosalonu. A také přiznávám, že na standart, na který jsme v autech zvyklí, bychom v podobě nového neměli. Respektive nejsme ochotni za to ty peníze dát.
Jj, souhlasím.👍
Koupila jsem de fakto “zajeté auto” s nájezdem asi 30k.
Pravdou je, že i tou polovinou prodejní ceny ZÁKLADNÍHO modelu jsem dostala samu sebe do finančních těžkostí. Holt člověk občas udělá hloupost. Jenže já nějak sdělila po otci zálibu v autech. S Fiatem by mě hnal bičem. Ale mně se líbí, je pro mě úžasně pohodlný (nastupuji a vystupuji v podstatě ze stoje) a navíc ujíždím na rychlosti!!!😔 Takže už přišly i pokutky, ale já chtěla opravdu silnější auto.
Na druhou stranu jsem úplně stupidně po smrti táty zcela pod cenou prodala tátova Rovera, kterej byl nabušenej ještě mnohem víc…
Ali, to je Tvoje autino?
Moc pěknej mazlík!👌
Tak já měla teď autino na garančce, respektive kvůli zápisu do Servisní knížky. Ale hlavně dolití provozních tekutin, a nesvítilo jedno parkovací světlo - žárovka + vadná i patice. No, jen jsem čučela - 10k…a už opět dlužím…😔
Fikovnice:Ali, to je Tvoje autino?
Moc pěknej mazlík!👌
Ano, Jani, to je můj prcek. Jinak toho Rovera sis měla nechat.
Jenže to nebyl třeba Land Rover. To byl taťkův miláček, ale sedan. Měl 200 koníků pod kapotou a žral víc než Čeněk…
😲Tak to jo, to by možná za víc nebylo prodejný. I když, třeba je to dnes už raritka, Rover prý od roku 2005 osobáky už nevyrábí.