Já vidím čumák špičatej a dost vysoký nohy, to mi na kočku nepřijde. Proporčně ani na lišku, ta je taky spíš nižší a delší. Co šakal? Ty tmavý po ponožky by ale na lišku ukazovaly, třeba je jen tělo zkráceno úhlem focení..
Kdo chodí na vejce?
https://www.novinky.cz/clanek/koktejl-skodna-mu-chodila-na-slepice-tak-nastrazil-past-do-ni-se-chytil-myval-severni-40497394#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=5&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
Jj, skúsim nejak nastaviť menšie foto,mávala som lepšie fotky na tej fotopasci.
Tak hlásím, že díky sněhu vím, že liška chodí, ráno stopy kolem baráku. Mě teda ani na vejce, ani na slepice😉 Jen dojídat misku, co dávám toulavému kocourovi a ježkovi.
No a já hlásím, že ze stop pouze kočky.
Já viděla teď na chalupě v krkonoších stopy lišky, ve sněhu bohužel hned roztály😕.
No já právě covid, tak mi to snad ještě ani nemyslí🙄 Jdu nahoru zahradou do zahradního domku pro zeleninu a vůbec mě nanapdlo se po nějakách stopách dívat, protože po 4 dnech nemoci jsem ráda, že konečně vůbec jdu. Cestou zpátky koukám, že kolem baráku jsou psí stopy. Chvíli mi trvalo, než mi došlo, že našeho psa už být nemůžou, už nemáme😔 Kouknu zpětně, odkud jdou a vidím, že kolem misek za barákem a kolem baráku někam dopředu. V podstatě po stejné trase, jak chodí naše kočky. Teprve mi docvaknulo, že to liška, o kterou jsem se bála, že snad už ani nechodí…
Tiež mám covid…hnus…
Ja som okrem líšky videla aj tchora, večer, naživo 👌
Prajem skoré uzdravenie!
Tak občas napište, jak se máte. 🙂
Kdo se Vám stará o zvířectvo?
A tak už mi je dobre, relatívne.
Starám sa ja, baví ma to a teraz už to je tak, že mám veľké napájačky a voda im vydrží tak, že mi stačí chodiť každý druhý deň, aj to tak vyšlo, že keď som bola úplne mimo provoz, tak som tam deň predtým bola do večera a tak im voda vydržala.
Ja keď mám covid, tak keď to prepukne naplno, tak to trvá 24, max 48 hodín a najhoršia je na tom únava, kedy proste nevládzem nič, ani napísať sms…Horúčky už nemávam, iba tá únava je paralyzujúca.
Ešte rozmýšľam o nejakej závesnej napájačke, brojlery pijú ako dúhy.
A sliepky začali znášať, teraz už 2 vajíčka za deň, sú už iba dve.
Musela som selektovať, lebo mučili ostatných, musela som zvyšok osadentva stále zabedňovať a prepelice boli na prášky, do debnenia furt klovali a robili strašne zle aj tak, lietali ako jebnuté, stále sa ľakali aj mňa, akoby ma videli prvý krát v živote, takže jedného dňa mi rupli nervy a už som ich nepustila dnu, nech si s nimi planina poradí, zbúchala som im vonku búdu a dala na stojato palety, aby mali šancu a odišla domov. V hydinárni sa okamžite rozhostil taký pokoj a mier, že to sa nedá opísať.
Za prvú noc zmizli dve sliepky, ostali tri, jedna s ranou na zobáku. Pustila som ich dnu a hneď začali klovať do brojlerov, no, reku, von!
Tesne pred tým, než som hydináreň zavrela sa dnu prikradla jedna sliepka, tá s tou ranou. Prišla tichúčko, ignorucúj ostatných si sadla k prepeliciam do slamy a že teda ona by si ako oddýchla doma. Tak ostala dnu.
Druhú noc zmizli ďalšie dve sliepky a jedna ostala! Tak reku, ty budeš extra odolný a vynaliezavý hybrid, tak som ju pustila dnu.
A odvtedy je v hydinárni mier a pokoj nebeský, nosnice zobkajú s brojleríkmi z jedného kŕmidla a prestali ostatných ďobať, naháňať a mučiť. Na starej chladničke si urobili hniezdo a začali znášať a sú také pokorné, ako ovečky.
Možno to znie kruto, ale aj ja mám nejaké pravidlá. Teda, jedno pravidlo. Kto je chuj a nevie koexistovať s ostatnými, planina si s ním už poradí.
Někdo by řekl, že ty slepice zpytovaly svědomí a uvědomily si, že venku byly za trest 😀 Jsem si vzpomněla na vedle probíraného trenéra psů…
No, ja som zistila, že to nie sú hlúpe zvieratá, práve naopak a hoci asi svedomie nespytovali, dokázali zrejme porovnať noc vonku a vo vnútri.
A že odrazu žijú so všetkými, vrátane slepých prepelíc v harmónii - nuž…neviem,. asi prehodnotili viacero vecí 😀
Alebo Mr. Fox z vďaky za príkrm vyselektoval tie najjebnutejšie kusy 😀
Tyvole. 😂
Nuž, popravde, stale ma kvoli tomu hryzie svedomie, ale to sa fakt nedalo s nimi.
A teraz - iba mier a laska 😁