Odpověď na příspěvek uživatele anonymní z 08.11.2024, 14:17:33
K tomu jen malá poznámka, aby měl ježek na jaře asi tak 480 g, tak musí mít na podzim asi tak plácnu 700 g. Oni přes zimu tu váhu ztrácejí. Jestli teda za vámi na jaře přišel ježek stejné velikosti jako ten, kterého jste “vypustila” na podzim, nebyl to tentýž.
U nás dneska zima, kruci hnus👎 Já jsem odtud ráda utekla, když šla teplota na +1.5st. Tak zmrzlá už jsem dlouho nebyla🙄 No teď jdu kouknout po kočkách, co šly hrdinně ven a najdu v misce ježuru😲 Jenže tam byl jen zbytek pečeného krůtího masa, co zbylo z oběda - pro tuláka kocoura. Ježura mlátila miskou, jestli jsem se nepotento…takové jídlo? Takže honem šup jí kapsičku, granule, zbytek vepřového masa, co nedojedl kocour…Hlavně ať se ještě vykrmí😎
Môžem sa vyjadriť k tomu hounu - fotopasca u mňa potvrdila, že pôvodcom takejto značky je líška, nachádzala som totiž veľmi podobné darčeky na kameni pri miske, kam som jej dávala krmivo.
Celé mesiace som bola v tom, že mi chodí na žrádlo na pozemok kuna (mno, tá možno tiež, lebo som ju raz počula vyjadrovať nesúhlas, že som ešte tam), ale v skutočnosti takéto značky necháva líška, pekne na kameni, na vyvýšenom mieste, často na križovatke cestičiek, hranici územia, atď.
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 13.11.2024, 21:12:57
Dobre ranko😉,
i vy máte pravdu. Jednou v noci jsem i já vydělá od nás utíkat pod plotem lišku👍.
Je jedna pravda, že takové💩 mám tady hodně a hlavně v měkké půdě po krtkovy, tím to zase víc vypadá na kočku. Včera kolem baráku jsem toho po nacházela fakt hodně, to by ta liška tady musela bydlet, no možná, že i bydlí🦊
Liška je “pes”, má drápy, kočka ne (zatahuje). Liška má prostřední 2 prsty hodně vepředu a stočené vzájemně k sobě, stopa je protáhlá… kuna prstů 5 a přední tlapa je jak lidská, ale protáhlá dlaň a jsou tam drápy, na zadních i předních… vlčí hodně podobná liščí, ale větší.