- Příspěvek #143098
- Nahlásit
Kosovský kokrháč, jen chraptí bez použití hlasivek. Z dálky to zní jako vzdálené vrnění motoru.
Existuje nějaké plemeno slepice kde kohouti nekokrhají? Údajně prý snad ano. Perfektně by se hodilo do městské řadovky se zahradami.
NEVÍM O TAKOVÉM
Můžete chovat slépky i bez kohouta přece..
Kosovský kokrháč, jen chraptí bez použití hlasivek. Z dálky to zní jako vzdálené vrnění motoru.
A slepice kosovského kokrháče neohlašují snesení vejce, jen tiše slezou. A kdákání je spíše jemné krákorání.
https://kosovskyspevak.webnode.sk/
Na videu to může znít hlučně, ale v reálu to na 30m už vůbec nepostřehnete.
Jojo, to je dobrý !
Přinejmenším sousedí nepoznají, že jsou to slepice a nebudou vědět, na co si mají stěžovat 🤣.
To jako fakt? Takto to patří nebo je to nějaká vada? Dá se kokosový kokrháč sehnat i u nás?
Ano, to je takto vyšlechtěné plemeno, takže takto se opravdu zvukově projevují jedinci toho plemene. Jestli jde sehnat u nás, to nevím.
Našla jsem:
Zrovna plemeno s tmavými ušnicemi (snad se tomu tak říká) a bílými vejci 🙂
Na Slovensku ho právě maji. https://kosovskyspevak.webnode.sk/
Musí být 100% čistokrevný aby fungoval, a to není snadné najít. Lidi je bohužel často kříží:/
Anonymní:Kosovský kokrháč, jen chraptí bez použití hlasivek. Z dálky to zní jako vzdálené vrnění motoru.
Tohle je trošku lepší popis😉, z výše uvedených stránek: Spev je basový, melodický a jemný. V porovnaní s kikiríkaním je absolútne nerušivý. U neznalích návštevníkov väčšinou vylúdi úsmev na tvári a otázku "čo to jee ?". Príslovie (aj keď mierne upravené) : lepšie raz počuť, ako stokrát vidieť tu platí dokonale. Oveľa častejšie medzi sebou komunikujú. Majú bohatý hlasový prejav a ich tiché krákoranie z rôznou intonáciou vzdialene pripomína krákanie vrany.
Anonymní:Kosovský kokrháč, jen chraptí bez použití hlasivek. Z dálky to zní jako vzdálené vrnění motoru.
..a zblizka to je na špunty do uší 🤣🤣..ale libi se mi👍😀
ančovička:..a zblizka to je na špunty do uší 🤣🤣..ale libi se mi👍😀
A slyšela jste čistokrevné naživo?
Bohužel,ani neviděla,ani neslyšela..jen z videí..
V lednu-únoru 2011 byla do Česka dovezena násadová vejce kosovského kokrháče z Kosova a ze Srbska. Z nich čeští chovatelé odchovali kolem 80 kosovských kokrháčů. Nyní je v Česku početná populace kosovského kokrháče, a tak není problém sehnat dostatek nepříbuzných násadových vajec nebo kuřat.
Jen nevím jestli je takový křik úplně výhra, spíše ne, když trvá i déle než minutu. Jinak jsou to ale krasavci…
Anonyme, bylo by vhodné uvádět zdroje, když něco citujete.
Anonymní:V lednu-únoru 2011 byla do Česka dovezena násadová vejce kosovského kokrháče z Kosova a ze Srbska. Z nich čeští chovatelé odchovali kolem 80 kosovských kokrháčů. Nyní je v Česku početná populace kosovského kokrháče, a tak není problém sehnat dostatek nepříbuzných násadových vajec nebo kuřat.
Jen nevím jestli je takový křik úplně výhra, spíše ne, když trvá i déle než minutu. Jinak jsou to ale krasavci…
Dobrý den.
A kontakt by na chovatelé nebyl? Rád bych je na svém dvorku již delší dobu uvítal ale nedaří se mi sehnat .
Na této adrese v kolonce kontakt by se měli dát objednat násadová vejce, osobně jsem to ale nezkoušel:
Anonymní:Na Slovensku ho právě maji. https://kosovskyspevak.webnode.sk/
Musí být 100% čistokrevný aby fungoval, a to není snadné najít. Lidi je bohužel často kříží:/
Pěkné stránky👍
Anonymní:V lednu-únoru 2011 byla do Česka dovezena násadová vejce kosovského kokrháče z Kosova a ze Srbska. Z nich čeští chovatelé odchovali kolem 80 kosovských kokrháčů. Nyní je v Česku početná populace kosovského kokrháče, a tak není problém sehnat dostatek nepříbuzných násadových vajec nebo kuřat.
Výhra to je, protože křik se tomu opravdu říct nedá pane odborníku, nebo vykrádači?😉
Všimněte si, že ani toho krocana to nevzrušilo👌