Chci požádat o radu, mám alexandra malého a na nožičce má pevný kroužek, který se mi zdá, že je na něj malý. Chci se zeptat: jak bych mu ho moch odstranit? Problém je v tom, že je tak těsný, že se steží něčím dá přestřihnout, jelikož je málo místa. Jediná možnost mně napadá, nějak mu ho přepilovat. Nemá někdo podobné zkušenosti? Děkuji.
Zdravím, ano tohle je celkem velký problém. Já jsem jednou muset sundávat 2 citesové kroužky amazónkům černotemenným a trvalo mi to přepilovat jeden kroužek 1h s pilníčkem na nehty - takový větší!
Byla to fuška a raději bych šel kopat kanál, ale zvládli jsme to obě strany bez větších následků a po týdnu ošetřování heřmánkem byli fit…
Odpověď na příspěvek uživatele Bodlinka z 12.08.2023, 10:12:07
Zdravím,popište blíže postup řezání tím malým kotoučem ,aby to nedopadlo uříznutím nohy,podobně jak v té říkance."Šel dědeček na kopeček uříznout si šnytlík a když se mu kudla smekla,uříznul si pytlik".Děkuji.
Je to úkon na několik minut ne-li desítek minut. Důležité je papouška pořádně zafixovat aby nedošlo k úrazu a v zápalu boje ho moc nemačkat. Sám jeden člověk to nezvládne, jeden musí držet a druhý pilovat.