Dobrý den, věříte na pověry s černou kočkou? Říká se, že jsou to služky ďábla. Když přeběhne černá kočka přes cestu, budete mít smůlu. Vím že to je nejspíš hloupost ale prostě v sobě mám ten spašný pocit zarytý. Když byste měli několik barev koček na výběr, schválně byste tu černou nevzali ? 🐈
Emmo, nebuďte jako malé dítě ! Když Vám přeběhne černá kočka přes cestu, musíte si přece třikrát odplivnout přes levé rameno a je všechno v pořádku 🤣🤣🤣.
Je to ovšem trochu zapeklité, když zrovna řídíte auto 😅.
Ale promiňte, já se Vám neposmívám, když člověku vštípí už v dětství magické myšlení, obtížně se toho zbavuje. Taky se vždycky leknu, když rozsypu sůl nebo rozbiju zrcadlo 😅 i když už dávno racionálně chápu, že je to blbost.
Černé kočky jsme měli a nosily nám jen radost.
Filipína, její syn Lucifer a teď má dcerka prostě Černou..😊
Dobrý den, věříte na pověry s černou kočkou? Říká se, že jsou to služky ďábla. Když přeběhne černá kočka přes cestu, budete mít smůlu. Vím že to je nejspíš hloupost ale prostě v sobě mám ten spašný pocit zarytý. Když byste měli několik barev koček na výběr, schválně byste tu černou nevzali ? 🐈
Nikdy jsem nevybírala kočku podle barvy. Všichni mí kocouři ke mně tak nějak přišli. Aktuálně mám černého a zrzavobílého.
Miluju černé kočky a kdybych si vybírala z různých barev, černé bych dala přednost. Prostě se mi líbí nejvíc. Je to jako mít doma malého ďáblíka (i když toho máte s každou kočkou 😄). Černou kočku mám teď a měli jsme vždy především černé kočky, i když jsem byla dítě. Ne, že by jsme si takové cíleně vybírali, ale prostě to tak nějak vždy vyšlo. 🐈⬛🐈⬛🐈⬛
No, když člověk různě čte, čemu všemu jsou lidi schopní věřit, tak ta blbost s černou kočkou je jen slabý odvar. Ne nevěřím na černé kočky, na duchy, osud ani v žádná božstva. Věřím v sebe, že ,,jaký si to udělám, takový to mám" 😉
Nemám ráda černé kočky, ani černé psy. Prostě je jim špatně ,,vidět do obličeje" a fakt nevypadají přívětivě. Nemám ráda kakabuse, mám ráda milé ksichty, u lidí, i u zvířat😀
Osobně bych neměla problém s černou kočkou. První kocour zbyl, ale jelikož byl jedináček byl vychován k mému obrazu, a druhý kocour už byl vybraný podle povahy. A podle tohoto klíče bych postupovala znovu.
Ps. některé pověry jsou pěkné. Například jako malá si vzpomínám, jak jsem vyhlížela, až z práce půjde soused kominík, jen abych mu mohla sáhnout na knoflík. Škoda, že už dneska takto oblečení kominicí nechodí a o své štěstí se tedy musím postarat sama. 😀
Odpověď na příspěvek uživatele Emma z 11.08.2023, 18:27:37
….vím, že třeba na zooterapii vždy klienti sáhli po světlem zvířeti, ať už pes nebo kočka, králík, morče, prostě tmavou barvu měli spojenou s agresí, divokostí nebo pověrou….je fakt, že já úplně černou kočku také ne, ale proto, že se mi to úplně nelíbí, ne ohledně pověry, ale když má bílé tlapky a náprsenku, tak beru okamžitě….
Moje dcera má Thora-černého.krásně se leskne…Je to starší fotka-čerstvou nemám,ale prý je pořád takový🐈..a tu druhou jsem dala,bo se mi strašně líbí…jen tak na podívání..😊
Odpověď na příspěvek uživatele Bodlinka z 12.08.2023, 12:00:22
Jelikož chováme černé králíky,mimo jiných,vím,jaký je problém ho pěkně vyfoti na inzerát,do časopisu.Třeba ale černí tříslíci,asi tím,že jsou jestě s pálením,se fotí daleko lépe.