Že prostě podřezat, ono to zvíře ztratí vědomí a zabijete ho tak jako tak ne? Tam už jsou vteřiny jedno.
Já myslím,že to jedno není..Než to vědomí ztratí😲tak ho to bolí a trápí se..Králík se taky migne v zátylku,a pokud nezačne téct krev,tak ho zapíchnu pod krkem..Kapr se taky musí omráčit a pak teprve….Prase,kráva…všechny se omračují..Byla jsem kdysi v Xaverově…Zážitek na celý život..(myslím,že se to tak jmenovalo-bylo to v rámci praxe na zemědělce v roce 1976-exkurze do drůbežářských závodů)Zabíjecí linka…a vůbec zpracování toho kuřete,než jde na stůl..jely zavěšené za pařáty do"tunelu"s elektrikou…a dál jeden člověk zařezával….atd atd…
Já teda jen pro upřesnění. U ptáků a tuším i plazů se užívá pro označení pohlavních chromozomů i jiných písmen - ZW. Kdy samci jsou ZZ a samice ZW. 😉
Ne, ono to nemůže být jednoduché.🙂 Nás učili typ Abraxas a Drosophila a vystačili jsme si s chromozómy X a Y. Stejně tak mi přejmenovali původce vozhřivky z Pseudomonas na Burkholderia, na kterém si můžu polámat jazyk.
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 28.08.2023, 10:50:00
Jj, to je. Ale u sekání hlavy se občas slepice hne a už je to týrání. Proto mě okouzlilo to ustřihnutí, je to stejně rychlé jako sekyra a minimalizuje to možnost chyb.
Jj, to je. Ale u sekání hlavy se občas slepice hne a už je to týrání. Proto mě okouzlilo to ustřihnutí, je to stejně rychlé jako sekyra a minimalizuje to možnost chyb.
Přestřihnout hlavu v linii oka nad zobákem. To je jako kdyby mě někdo sťal v úrovni uší. Myslím, že je to ještě příjemnější než přeseknout krk.
Kdyby vám někdo sťal hlavu v úrovni uší? Proč by to mělo být příjemnější? Tam by se akorát narazilo na skalní kost, která je nejtvrdší (proto se tak jmenuje). A vlastně celá lebka je dost odolná. Zkušenosti dětí z pitevny, které mockrát vzdaly potřebu podívat se na mozek. Zvířecí.
Morbidní téma - ale za mě je nejhumánnější (když už) poprava gilotinou. Nebo stětí mečem (sekerou). To věděli už ve starověku.
Kdyby vám někdo sťal hlavu v úrovni uší? Proč by to mělo být příjemnější? Tam by se akorát narazilo na skalní kost, která je nejtvrdší (proto se tak jmenuje). A vlastně celá lebka je dost odolná. Zkušenosti dětí z pitevny, které mockrát vzdaly potřebu podívat se na mozek. Zvířecí.
Morbidní téma - ale za mě je nejhumánnější (když už) poprava gilotinou. Nebo stětí mečem (sekerou). To věděli už ve starověku.
Jenže nůžky u slepice tu kost přerazí v mžiku. A kdyby mi stejnou rychlostí něco přepůlilo hlavu, tak je to lepsí než ušmiknout krk…
Odpověď na příspěvek uživatele Havel z 28.08.2023, 13:51:46
To ano, ale stejně jako všechno se to musí umět. Střihnout nůžkama za krkem mezi obratly je rychlé vlastně stejně jako rozrazit lebku a zdevastovat mozek, s minimálním rizikem trápení.
Jak to chodí na pitevně asi nemáte moc tucha, tak to nekomentujte.
To ano, ale stejně jako všechno se to musí umět. Střihnout nůžkama za krkem mezi obratly je rychlé vlastně stejně jako rozrazit lebku a zdevastovat mozek, s minimálním rizikem trápení.
Jak to chodí na pitevně asi nemáte moc tucha, tak to nekomentujte.
Nejsem zase takový patolog, ale vím, že lidi přežili i dost velká poranění mozku. Za mě to není ten nejspolehlivější způsob.
Né oni se ale nebaví o zařezávacích kleští. Tady se vede diskuze jestli jsou vhodné nůžky na kuře nebo zahradní na větve.
Hele chromozome, jedinej a poslední kdo tady psal vo zahradních nůžkách sem byl já o dvě stránky nazpět.. Buď seš úplnej mimoň a nebo se snažíš si do mě kopnout.. Dokážeš mi to rozumně vysvětlit nebo zas bude zbabělý ticho po pěšině?
Odpověď na příspěvek uživatele JardaPecival z 28.08.2023, 16:06:44
Jestli máte osobní problém tak opravdu vězte že je jen váš. Jak z problémem naložíte je také pouze vaše věc.
A opravdu z hlářem a tluchubou si musím psát a reagovat na jeho každý výlev? Určitě tomu není třeba aspoň za mě. A klidně za mě si pište co chcete mě nějak vaše slova neuráží ( protože už za ten čas jsem si obrázek udělal).
PS : Nevím co máte s tím o 2 stránky zpět protože v té kvante příspěvků je 100 nejlepší takže je to stále 1. stana.
Hele chromozome, jedinej a poslední kdo tady psal vo zahradních nůžkách sem byl já o dvě stránky nazpět.. Buď seš úplnej mimoň a nebo se snažíš si do mě kopnout.. Dokážeš mi to rozumně vysvětlit nebo zas bude zbabělý ticho po pěšině?
Klíííd! S “chromozómem” je zbytečné se dohadovat. Jeho příspěvky nemají hlavu ani patu, češtině taky moc nedá a vy si budete akorát ničit karmu.😉