Aktuálně: 3 718 inzerátů209 801 diskuzních příspěvků18 242 uživatelů

prosba

Leithian
Leithian 25.08.2023, 14:05:23 xxx.xxx.114.226

A nejvetsi psina byla kdyz se vás v rozestupu par tydnu dva chovatele pp dlouhosrstejch klobásek nezavisle na sobe ptaji z jake chovky mate toho svyho jezevce, a jestli s nim pripoustite nebo budete ze ma luxusni figuru a barvu a na jejich jednobarevky by byl super. To jejich zklamani kdyz reknu ze pp nema a oni meli feny uz zbonitovany…

Jako je to vtipny a cekala bych ze ten bez pp teda ma bejt i vzhledove horsi nez papiraci ne? 🙂

By me zajimalo kdyby se udelala vystava kde by byli pp smichany v kategoriich s bez pp jaky by byli prekvapka… Nerikam ze u kazdyho ale leckdy by se clovek mozna divil jak by i znalec ohodnotil povedene dle nekterych zde vorechy. Kolikrat dokud se to nerekne vidite jen psa da eho plemene kepsiho horsiho bidneho nebo top a vite velke nic jestli to pp ma nebo ne.

assil
assil 25.08.2023, 14:29:33 xxx.xxx.121.3
Odpověď na příspěvek uživatele Leithian z 25.08.2023, 14:05:23

Už jsem vám to psala několikrát, v chovu jde o geny a z tohoto hlediska jsou bezpapíráci bezccenní, ať vypadají sebelíp. Protože to že pes vypadá super neznamená, že to bude předávat dál.

assil
assil 25.08.2023, 14:32:42 xxx.xxx.121.3
hmn:

založí ale ne pod FCI

když se pohybujeme ve střední Evropě a 21. století…..

Ale prosím vás, když jste správnej člověk, založíte FCI klub ze dne na den a ještě klidně necháte zrušit klub původní.

assil
assil 25.08.2023, 14:36:31 xxx.xxx.121.3
hmn:

výstava je šou (dva tři á dva tři)
jenom šou

a je opět na klubu, aby zavedl smysluplnou bonitaci a nestavěl čistě na výstavách (a třeba vůbec )

To nic neřeší, protože lidi jezdí na výstavy i když nemusí a i když bonitací proleze třeba 100 psů a jen 10 z nich je úspěšných na výstavách, tak těch 10 bude mít několikanásobně vyšší počet potomků než všech těch 90 dohromady, protože prostě lidi chtěj krýt šampionama a protože třeba u psů se většina těch zbonitovaných nikdy v chovu ani neškrtne.

Kluby prostě toto nijak neovlivní, to by musel být striktně řízený chov, kdy se kryje jen určeným psem, ale to si myslím většina plemen nemá.

hmn
hmn 25.08.2023, 14:37:50 xxx.xxx.41.158
assil:

Ale prosím vás, když jste správnej člověk, založíte FCI klub ze dne na den a ještě klidně necháte zrušit klub původní.

aby toto tvrzení bylo argumentačně silné, musel by k tomu být dodán kontext…..

assil
assil 25.08.2023, 14:59:55 xxx.xxx.121.3
Odpověď na příspěvek uživatele hmn z 25.08.2023, 14:37:50

Kontext veřejně vypisovat nebudu, ale pro základní představu hledejte si v zápisech ČMKU z doby covidové, co se dělo u špiců. A nebýt toho, že se tenkrát už jako bývalí členové zrušeného klubu složili na právníka, tak by dneska byli bez původního klubu. To jen tak na okraj. Protože jsem byla léta členem a spolupracovníkem, tak mě to samozřejmě taky zajímalo co se děje a byl to hnus.

Leithian
Leithian 25.08.2023, 14:59:56 xxx.xxx.52.123
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 25.08.2023, 14:29:33

To ani u papiraku🤣

assil
assil 25.08.2023, 15:01:49 xxx.xxx.121.3
Odpověď na příspěvek uživatele Leithian z 25.08.2023, 14:59:56

Ale ne, papíráci už mají geny víceméně homogenní a odchylky u potomků jsou jen malé.

kometa
kometa 25.08.2023, 15:57:33 xxx.xxx.147.163
megi-the-pes:

Někdo mi vysvětlete, když mám doma dva pudly, papírové, budou mít děti, ale bez klubu, tak ty děti jsou najednou vzhledově a povahově jiné než rodiče?

Jistě že na další množení budu potřebovat to stejné, ale nepříbuzné. A furt to budou příslušníci plemene, ale nikde nezapsaní.

To teda pardon, ale je to nesmysl.
Jako by si tím, že mi nedali rodný list, změnila DNA. 
To snad nemyslíme vážně. 🙂

Upřesním: ten chov je v mé režii a mého bratra třeba, já mám psy, značím je např. tetováním, on má psy, dtto, množíme psy, žádnému zájmovému spolku to nehlásíme. 
Štěňátka pudlů se tím změní ve vlčáky? 🙂

Já teda nevím, ale pro mě to znamená, že bez papírů se nedohledám rodičů, prarodičů, prapra rodičů a vůbec dalších příbuzných. Ani případných zdravotních průšvihů.

kometa
kometa 25.08.2023, 16:02:18 xxx.xxx.147.163
Doron:

Teď jste uhodila hřebíček na hlavičku a jsme u jádra pudla 🤣 !

On ten chov často nevedou odborníci .

Často přemýšlím o těch krátkolebých plemenech, která už někde zakazují pro týrání chovem. Mám moc ráda třeba grifonky, pro jejich povahu. Nebo boxery..

Copak kluby, poradci chovu a rozhodčí nemohli preferovat psy s trochu delší čuminou včas?

Muselo se čekat, až se začnou dusit a chrochtat?

A NO, který vypadá, jako když ho někdo vzal lopatou po zádech?

megi-the-pes
megi-the-pes 25.08.2023, 16:28:46 xxx.xxx.61.16
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 25.08.2023, 15:57:33

Já jo, Vy ne. Kdyby chtěl kupec vidět stájový deník, tak ukážu, co na tom. To je taky papír. 🙂 Nedohledáte, ano.

“Protože to že pes vypadá super neznamená, že to bude předávat dál.”

Ale no tak.

Akorát tak můžu předpokládat, že děti budou mít žlutou barvu a budou dobré na prasata. 
Ale to není o papíru, to je o tom, jaké mám rodiče. Já k těm bezpapírákům nic nepřikřižuji, furt mám skupinu 50 psů, myslete si, že jsou to psi z různých org., takže rodiče papíry měli, ale já na to dlabu, jsem ignorant a množím si to doma, takže nikdo další už papír nemá.
Pravděpodobnost předání vloh dětem je naprosto stejná. 
Máte papírové, jo…a pak uděláte další vrh, stejní rodiče… a děcka úplně k ničemu. Takže to budou bezpapíráci, ale budou mít papír. Paráda.

Jo, v okamžiku, kdy tam něco přidám, jsem v pytli, už samozřejmě nemám jedno plemeno, ale křížence, ale o nich nemluvím.

Papír má výhodu, že to vše můžu najít online nebo někde tam, takže si můžu dobře vybrat. A když to má i DNA, tak tomu budu i věřit; ještě víc věřit. 

U kříženců se padělek pozná úplně jednoduše - stačí jít ob generaci. Teď ten jezevec nebo o čem se to tu mluví vypadá super, ale teď se musí najít manželka a musí být jezevec.
Pokud se, byť jen v jednom, rodiči skrývá další plemeno, ukáže se. 
A některé znaky se určitě předávají hned prvnímu vrhu, akorát že si teď hned žádný nevymyslím. Co já vím… Varaxi ví! Jako že ze dvou růžových psů nebude zelený. Nebo tak něco.

megi-the-pes
megi-the-pes 25.08.2023, 16:30:20 xxx.xxx.61.16
kometa:

Tyto by měli okamžitě vyhodit z plemene.

kometa
kometa 25.08.2023, 16:31:50 xxx.xxx.147.163
megi-the-pes:

Ale já takové pořád potkávám.

kometa
kometa 25.08.2023, 16:33:13 xxx.xxx.147.163
megi-the-pes:

Já jo, Vy ne. Kdyby chtěl kupec vidět stájový deník, tak ukážu, co na tom. To je taky papír. 🙂 Nedohledáte, ano.

“Protože to že pes vypadá super neznamená, že to bude předávat dál.”

Ale no tak.

Akorát tak můžu předpokládat, že děti budou mít žlutou barvu a budou dobré na prasata. 
Ale to není o papíru, to je o tom, jaké mám rodiče. Já k těm bezpapírákům nic nepřikřižuji, furt mám skupinu 50 psů, myslete si, že jsou to psi z různých org., takže rodiče papíry měli, ale já na to dlabu, jsem ignorant a množím si to doma, takže nikdo další už papír nemá.
Pravděpodobnost předání vloh dětem je naprosto stejná. 
Máte papírové, jo…a pak uděláte další vrh, stejní rodiče… a děcka úplně k ničemu. Takže to budou bezpapíráci, ale budou mít papír. Paráda.

Jo, v okamžiku, kdy tam něco přidám, jsem v pytli, už samozřejmě nemám jedno plemeno, ale křížence, ale o nich nemluvím.

Papír má výhodu, že to vše můžu najít online nebo někde tam, takže si můžu dobře vybrat. A když to má i DNA, tak tomu budu i věřit; ještě víc věřit. 

U kříženců se padělek pozná úplně jednoduše - stačí jít ob generaci. Teď ten jezevec nebo o čem se to tu mluví vypadá super, ale teď se musí najít manželka a musí být jezevec.
Pokud se, byť jen v jednom, rodiči skrývá další plemeno, ukáže se. 
A některé znaky se určitě předávají hned prvnímu vrhu, akorát že si teď hned žádný nevymyslím. Co já vím… Varaxi ví! Jako že ze dvou růžových psů nebude zelený. Nebo tak něco.

Jenže ta ob generace je právě už většinou nedohledatelná. Myslím u množitelů.

Doron
Doron 25.08.2023, 17:05:59 xxx.xxx.5.165
kometa:

No přesně . Vždycky si vybavím scénu z filmu Kráska a zvíře. Dívka v ní prochází chodbou ve které jsou rozvěšené portréty původních majitelů zámku. A generace od generace vypadá zrůdněji a zrůdněji.

Tak tam to dovedli, s tou svojí výstavní linií.

sutrik
sutrik 25.08.2023, 18:21:31 xxx.xxx.161.25

Když budu hnidopich…

Papíráci se vyvinuli z bezpapírových. Museli splňovat X generací a Y jedinců jednotného vzhledu a povahy, aby bylo uznáno plemeno. A někteří bezpapíráci “najednou” dostali papíry. Ti psi se ale papírem nezměnili. Když někdo bude pokračovat v chovu bezpapírových jedinců, z kterých se vyvinuli PP,  dále a bez křížení s dalšími rasami, bude to stále stejné plemeno. Bez křížení se tam nemůžou dostat jiné geny, než díky kterým bylo plemeno oficiálně uznáno.

Druhá věc je, že plemeno se stále vyvíjí. Věřím, že to u některých může být i důvod, proč nepodporovat PP a z PP chovu přejít jako vyjádření nesouhlasu na bezpapírový chov původního rázu (němečtí ovčáci a zmršené nohy, záda, extrémně krátkolebá plemena…). Nebude to případ většiny chovatelů bezpapíráků, ale i tací nepochybně jsou.

kometa
kometa 25.08.2023, 18:30:28 xxx.xxx.147.163
sutrik:

Když budu hnidopich…

Papíráci se vyvinuli z bezpapírových. Museli splňovat X generací a Y jedinců jednotného vzhledu a povahy, aby bylo uznáno plemeno. A někteří bezpapíráci “najednou” dostali papíry. Ti psi se ale papírem nezměnili. Když někdo bude pokračovat v chovu bezpapírových jedinců, z kterých se vyvinuli PP,  dále a bez křížení s dalšími rasami, bude to stále stejné plemeno. Bez křížení se tam nemůžou dostat jiné geny, než díky kterým bylo plemeno oficiálně uznáno.

Druhá věc je, že plemeno se stále vyvíjí. Věřím, že to u některých může být i důvod, proč nepodporovat PP a z PP chovu přejít jako vyjádření nesouhlasu na bezpapírový chov původního rázu (němečtí ovčáci a zmršené nohy, záda, extrémně krátkolebá plemena…). Nebude to případ většiny chovatelů bezpapíráků, ale i tací nepochybně jsou.

To asi jsou. Ale většina bezPP se za mě mrská na neuchovněných jedincích. Kteří v lepším případě neprošli kvůli exteriéru, v tom horším kvůli zdraví nebo povaze. Ne, že by to to nebylo vidět i v chovu papírovém. Viz vaše příklady.

Já bych si bezpapíráka prostě z principu nekoupila.

balu
balu 25.08.2023, 18:49:19 xxx.xxx.120.137
Odpověď na příspěvek uživatele sutrik z 25.08.2023, 18:21:31

To předpokládá chov sice bez PP, ale sledování linií, předků, a vizi, kam plemeno dotáhnout. To bylo při šlechtění dnešních plemen. Ti dávní šlechtitelé si vedli záznamy, svoje plemenné knihy, nemrskali to náhodně jako je to v chovu bez PP dnes. Tak, jak při šlechtění plemen, zodpovědně, žádný z množitelů psů bez PP nepostupuje.

orionka
orionka 25.08.2023, 19:21:54 xxx.xxx.82.160
megi-the-pes:

A můžete pokračovat : dobrman povahy, knírač srst a povahy pravděpodobně taky. Určitě vás napadnou plemena další, kde se pořád posunoval chov dopředu….až kam ? A borderkolie - taky asi nebe a dudy.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.