Aktuálně: 3 717 inzerátů209 763 diskuzních příspěvků18 242 uživatelů

Ohrožená plemena holubů

Anonymní (neregistrovaný) 07.08.2023, 08:07:58 xxx.xxx.70.283

Ahoj, kolik má Česká republika národních plemen holubů a která jsou na pokraji vyhubení? Děkuji.

DolníH (neregistrovaný) 07.08.2023, 08:23:48 xxx.xxx.0.1
Anonymní:

Ahoj, kolik má Česká republika národních plemen holubů a která jsou na pokraji vyhubení? Děkuji.

Dejte si alespoň přezdívku když zakládáte vlakno. Na pokraji vyhubení jsou v podstatě všechna národní plemena. Další generace holubářů je velmi slabá a chovů je tak málo že se musí přikřižovat. Postupně z původního genofondu už nezbylo téměř nic a bude to už jen horší. Nikdo nemá zájem tak jak dříve a jednotky chovů plemeno naživu neudrží.

Anonymní (neregistrovaný) 07.08.2023, 08:39:41 xxx.xxx.0.1

PRK, ale PRS, hlavně ti mají na mále.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
DolníH (neregistrovaný) 07.08.2023, 09:31:59 xxx.xxx.0.1

Na poslední fotce si všimněte vykreslení tvaru hejna na obloze v pozadí. Semknuté kulovité, copak to bude za plemeno?

Karlos004 (neregistrovaný) 07.08.2023, 20:22:30 xxx.xxx.70.283

Tak to vaše psaní je velmi smutné ale určitě je na něm kus pravdy. Navštívil jsem pár menších výstav v posledním měsíci a chovatelé holubů jsou z 80% postarší pánové a já si kladu otázku proč to tak je. Veškeré chovatelství je asi v úpadku ale u těch holubů je to vidět až nejvíc. Papoušci, drůbež, tam nějaká omladina je, ale u holubů je situace tristní. Opravdu jsem nepřišel na to proč tomu tak je…

list
list 07.08.2023, 21:36:47 xxx.xxx.0.1

Znám lidi, kteří nejedí doma odchovanou drůbež, protože jim kupované kuřecí chutná, na rozdíl od doma odchovaného. Krůtí je schopno pozřít méně lidí a na holubi mi řeknou, že tam není co sníst, že je to jen olíznutí kostí. S lepší dostupností masa a vajec v obchodech lidé přestali s chovem, protože je to moc práce a starostí, taky nelze jet na dovolenou, protože se někdo musí postarat… Před nedávnem vzrostl zájem o slepice, kvůli vejcím, ale k holubům se nikdo nehrne. 

Když jsem si před pár lety holuby pořizoval lidi v okolí reagovali slovy o okřídlených krysách a tak. 

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.