Ok, a co třeba sušená krev? Má lepší složení než ta rybí moučka? O té jsem taky přemýšlel. Popřípadě bych nakombinoval kvasnice + tu sušenou krev.
Cuketa pro nosnice
Tu já vůbec neznám, znám jen krevní moučku. Složení (tedy mě zajímá konzervace) Vám řekne výrobce.
Nevím jak sušená krev, ale ta moučka smrdí jako železo, tak jasně, krev… to bude stejné, možná to někdo jen nazval jinak, kdo ví, musíte se zeptat, papírově to ale stejná surovina není.
Takže vejce mohou smrdět po rybách, nebo po krvi. 😀
Dvě hrsti na padesát slepic? To se mi nezdá, to by slepice nesměly zobat nic zeleného, aby jim to nesnížilo snášku. A naopak změna výsledné chuti krmiva, může zvýšit jeho příjem. Já bych v popsané dávce vynechal to pečivo. S úhyny souhlasím, pokud chci zjistit příčinu úhynu, budu muset nechat udělat pitvu. Na veterinárních ústavech fungují patologové, kteří jsou schopní, jen si to člověk musí zaplatit.
Já si myslím, že sušená krev a krevní močka jsou to samé, jen jiný obchodní název. Ale tady bych se obával (stejně jako u kvasnic) možné degradace krmiva vlivem pohlcení vzdušné vlhkosti a rejdění nejrůznějších mikroorganismů. I proto preferuji ten proteinový koncentrát😉
Krevní moučka je sušená krev. Měl jsem ji už v minulosti, smrdí to pěkně 😂. Jde mi o to, co se týče využitelnosti mezi kvasnicemi, krevní moučkou a rybí moučkou, co z toho je pro nosnice nejvíce užitečné. Popřípadě jestli musím mít kombinaci výše uvedených bílkovin.
Nemyslím si, že je nutná ta kombinace a pokud bych měl přístup ke všem, střídlal bych je. Pro mě je tam hlavně strašák to uskladnění.
Dám z pytle do plastového kbelíku s víkem a je to.
Jinak nenašel by se někdo, kdo má fungující krmnou směs pro nosnice co si dělá doma a byl by ochoten recepturu poskytnout?