efe:Být tebou, tak se vrátím nohama na zem 😉
Dobrý den, je příliš drahý nebo proč? Já to mám ve výhledu několik let, zatím jen sbírám informace, třeba se rozšíří do té doby.
Ahojky! Chtela bych se dozvedet neco o Peruánském pasovi.Treba kolik stoji, jakou ma povahu a co o nem kdo vi. V budoucnu bych si tohoto kone totiz chtela poridit..... Moc, moc dekuji....
Být tebou, tak se vrátím nohama na zem 😉
Vím pouze o chovatelích paso fino colombiano, mám za to, že o peruánských paso budou mít velké povědomí, každopádně za zeptání nic nedáte -
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/172470492/hrebec-paso-fino-colombiano-rolls-royce-mezi-konmi.php
A tak jsou ty prázdniny..
Ale tak co víš. Třeba za deset let tohle bude módní plemeno a on a jeho kříženci (pochopitelně, když to bude v ČR) půjdou na dračku jak housky na krámě. Už kvůli těm chodům - netřeba se učit vysedávat, hurá!
Mám známou, která sice nemá přímo tohle plemeno, myslím, ale taky mimochodníka. A protože má v háji kyčle, strašně si to pochvaluje. Bodejť. Mimochod + westernové sedlo ty kyčle fakt řeší.
Mně, zaplaťpříroda, zatím stačí to west. sedlo, ale mohu je střídat s anglií a je to taky super, protože kobylka to chápe.
Ovšem v tom west. sedle westernově nejezdím, i když určité rozdíly tu samozřejmě jsou (především v práci s otěží). Kobylka s tím nemá problém; spíš to má ráda, že jí do huby sahám holt jen někdy. Teda v terénu.
Jen chci říct, že vnímám rozdíl mezi ježděním ve west. sedle a ježděním westernovým, no. Je totiž docela velikej - jen holt ne nezbytně . Jen to musí kůň dobře chápat, rozumět tomu. A vo tom to je 🙂
Dobrý den, je příliš drahý nebo proč? Já to mám ve výhledu několik let, zatím jen sbírám informace, třeba se rozšíří do té doby.
Parset tisic. Navic to co tu je k sehnani nebude zrovna top kvalita.
Anka:Dobrý den, je příliš drahý nebo proč? Já to mám ve výhledu několik let, zatím jen sbírám informace, třeba se rozšíří do té doby.
Viz výše. Je vzácné a tudíž drahé. Ono i ceny obyč ČT se šplhají na stovky tisíc.
Navíc je to plemeno ne moc vysoké a poměrně subtilní. Čili pro mnoho Evropanů (vysokých a robustních) to zrovna nebude.
Já si hlavně myslím, že přímo peruánský paso tu nepůjde sehnat, tudíž koupě přes oceán. A do toho já bych nikdy nešla - za prvé peníze, za druhé peníze a za třetí bych toho koně ráda viděla (několikrát) na živo, než za něj dám ty peníze…
Přesně tak. Náhodně na nějakém sales webu ala bazoš klisna za 6,5 tisíce dolarů. Kvalitní jedinec z chovu bude mnohem výš asi.
S dovozem pěkná raketa.
efe:Já si hlavně myslím, že přímo peruánský paso tu nepůjde sehnat, tudíž koupě přes oceán. A do toho já bych nikdy nešla - za prvé peníze, za druhé peníze a za třetí bych toho koně ráda viděla (několikrát) na živo, než za něj dám ty peníze…
Přesně tak. Však jsem psala, děti a prázdniny…
Ale třeba na něj za těch pár let našetří.
Kallisto:Přesně tak. Náhodně na nějakém sales webu ala bazoš klisna za 6,5 tisíce dolarů. Kvalitní jedinec z chovu bude mnohem výš asi.
S dovozem pěkná raketa.
To je kolik? Cca 143 00? + ta doprava, veterinář, různé další papíry, já nevím. A nakonec zjistím, že se na tom nedá jezdit.
No asi cca, za koně z chovu to bude asi mnohem více. Tohle byla nějaká náhodná klisna na prodejním webu a byli tam i dražší samozřejmě.
Kallisto:No asi cca, za koně z chovu to bude asi mnohem více. Tohle byla nějaká náhodná klisna na prodejním webu a byli tam i dražší samozřejmě.
Však já tomu rozumím. Zadavatelka se prostě zasnila.