Zdravim, mam problem s ovci od ktere jsem po 5 mesicich odebral 1 jehne a druhe zustalo. Z poloviny vemene ji jde hustsi mleko a ma ho tvrde,jakoby se tam neco srazilo. Krev ji nejde. Z druhe poloviny je mleko vysavano tak je OK. Udelal jsem nekde chybu? Poradte mi prosim, aby ta ovce byla v pořádku. Dik
Odstav jehnat
Anonymní:Zdravim, mam problem s ovci od ktere jsem po 5 mesicich odebral 1 jehne a druhe zustalo. Z poloviny vemene ji jde hustsi mleko a ma ho tvrde,jakoby se tam neco srazilo. Krev ji nejde. Z druhe poloviny je mleko vysavano tak je OK. Udelal jsem nekde chybu? Poradte mi prosim, aby ta ovce byla v pořádku. Dik
Vypadá to na zánět (je ta část i zarudlá a teplá?). Můžete zkusit vydojovat a namazat nějakou protizánětlivou mastí (osobně nedám dopustit na ichtamol), ale možná se už neobejdete bez veterináře a ATB..
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 06.08.2023, 17:58:38
V 5 mesicich, pokud to neni mlecna ovce, uz toho mlika tolik nema. Nemela problem uz predtim? Jedno jehne takhle velky by ji vypilo. Na ifaune byl recept 🙂 jelikoz jsem to roky nepouzil, tak jsem ho zapomnel. Neco se sadlem, octem a solej.