Je pravda to co se říká že kuna v blízkosti jejího doupěte neloví? Mám podezření že u souseda ve stodoly, kde mají klid se usadili protože skoro každou noc slyším jejich skřeky. Slepice na noc zavírám ale když jdu v týdnu do práce pouštím je v 5 ráno za chvíli už bude tou dobou tma a já se začínám bát. Je pravda že kuna doma neloví zažil to někdo z vás?
Kuna doma neloví?
Říká se to a je pravda, že v sousedství kuna byla a byl klid, ale pak jednou večer vybílila i můj kurník, jen nevím, zda to byla ta od sousedů, nebo se jim podařilo se jí zbavit. Pokud máte obavu, můžete řešit automatickými dvířky do kurníku, nebo voliérou.
Anonymní:Je pravda to co se říká že kuna v blízkosti jejího doupěte neloví? Mám podezření že u souseda ve stodoly, kde mají klid se usadili protože skoro každou noc slyším jejich skřeky. Slepice na noc zavírám ale když jdu v týdnu do práce pouštím je v 5 ráno za chvíli už bude tou dobou tma a já se začínám bát. Je pravda že kuna doma neloví zažil to někdo z vás?
Kamarádka má kuních bobků plny dvůr a slepice k tomu. Starší zavírá na noc do kurníku, mladší má v prázdném boxu pro koně ve stáji, která rozhodně není nedobytná (součástí je otevřená stodola na seno a slámu). A na ztráty si nestěžuje.
Ale má tam i kočky a psa, což možná pomáhá.
Kuny máme ve stodole léta.Slepice jsou na noc v kurníku,nejsou zavřené,některé na stromě.Dokonce jsme ani nezavírali kvočnu s kuřaty.Ztráty nemáme.S kočkou se kuna vyhne,několikrát jsem to viděla.Před psem uteče.