Aktuálně: 3 780 inzerátů209 114 diskuzních příspěvků18 233 uživatelů

Oblovka žravá

Ondy (neregistrovaný) 04.08.2023, 14:12:06 xxx.xxx.230.81

Potřebovala bych poradit s oblovkou žravou (Achatina fulica). Dostala jsem jí už jako větší exemplář (asi 10 cm), a u své předchozí majitelky se chovala úplně normálně. U mně je ale neustále zahrabaná a uzavřená blanitou slupkou. Zkouším všechno na vylákání - odlišné teploty, sucho nebo naopak mokro, svítit, zhasnout, atd. Probrala se za dva měsíce, co jí mám, asi jen 3x, kousek odlezla, a zase se zahrabala, přestože jsem jí tam připravila výběr potravy jako zelí, mrkev, sépiovku, okurku, pampelišku, atd. Dělám něco špatně? Může to být nemoc? Děkuji

Irma19
Irma19 06.08.2023, 23:21:38 xxx.xxx.239.133

Může to být nemoc, stáří i nevhodné podmínky…

Máte tušení, jak je šnek starý? 

Jak byl chován u předchozího majitele? Teplota, vlhkost, ve skupině nebo o samotě?

V jak velké ubikaci ho máte a kde je terárium/box umístěn?

Abych vám poradila, potřebuju maximum informací, ideálně i fotku šneka a ubikace.

Zvídavá
Zvídavá 07.08.2023, 15:30:22 xxx.xxx.203.208

Téměř pokaždé, když jsem se s tímhle setkala, měla oblovka v teráriu hrozné sucho. Po velmi vydatném porosení po pár hodinách vylezla. Vlhčíte dostatečně? Jinak mě už opravdu napadá nějaká nemoc nebo stáří. :/

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.