Mám jednu z útulku ze Slovenska a jednoho z kotce od myslivce. Pes je úžasnej, nehne se ode mě, Slovenská lidožravka je pěkná mršina nevděčná 😀. Před 7mi lety jsem chtěla zachránit pejska z útulku, aniž bych o tom něco věděla. Nechala jsem si jí přivézt ze Slovenska. Přijela neočkovaná, nekastrovaná, bez očkováku a čipu, těžce nekontaktní podvyživená kostřička. Vyklepli mi jí z přepravky večer v Jihlavě před obchoďákem, podepslaa jsem smlouvu, dostala očkovát a odjeli. Po pár minutách telefon, že ten očkovák není její, že to spletli, ona žádnej nemá, ať ten co jsem dostala pošlu tam a tam. Domů cesta 2 hodiny. První 3 měsíce na sebe nenechala sáhnout, čurala a kadila v baráku ( když jsme jí do toho baráku dostali, měla strašný trauma projít dveřma, ale když jsme jí zahnali na zahradě do kouta nechala se odnést domů. Byl listopad, fakt jsem jí nechtěla nechat v zimě v noci venku, vážila asi 3 kg). Žrala cizí lidi, veškerej odpad co kde našla. Teď po 7mi letech už tolik lidi nežere, ale pořád hledá i sebemenší dírku v plotě, aby mohla někam zdrhnout a sežrat kdejakej hnus. Ukradla dělníkům bochník chleba na stavbě, táhla domů z lesa holuba, uhnilou srnčí nohu, žere hovna. Ještě teď se jde v noci vychcat pod fíkus, i když dveře od domu jsou dokořán… Občas má pořád nálady, že se uhýbá i přede mnou a nechávám pootevřený dveře do domu, aby si ona přišla když bude chtít. Ale měla mršina kliku, že se dostala ke mě. Nikdy mě nenapadlo jí vrátit, asi by jí nikdo nechtěl …..
Ahoj, uvažuju o pořízení psa a jedmou z variant je i návštěva brněnského útulku. Je pravda že psi z útulku bývají k novému majiteli opravdu velmi vděční a přátelští? Jako by mu tím děkovali za nový domov? Do kolika let věku se vyplatí vzít si psa z útulku ?