Rosely už nechovám ale dvě hnízda mívaly běžně, klidně měli ve druhém i pět mláďat a v prvním sedm.
Zdravím, necháváte rosely pestré hnízdit 2x ročně nebo jen jedno hnízdo ročně? Podzimní odchovy už jsou prý slabší.
Zdravím, necháváte rosely pestré hnízdit 2x ročně nebo jen jedno hnízdo ročně? Podzimní odchovy už jsou prý slabší.
Mě paradoxně v prvním hnízdě dali jedno mladé až na bidlo a v druhém mám teď dvě
Rosely už nechovám ale dvě hnízda mívaly běžně, klidně měli ve druhém i pět mláďat a v prvním sedm.
Rozely dvě hnízda zvládnou bez problémů,slabší odchov nemá vliv (po druhém hnízdění) síla a vitalita mláďat záleží na rodičích a dostatku krmení.
Já bych se řídila tím, kolik odchovají v prvním hnízdě. Znám i případ, kdy odchovali 9 ks najednou a takové ptáky už bych znovu hnízdit nenechala. Za mě pokud odchovají do 4 mláďat a máte na ně odběr, nechala bych je sednout. Pokud odchovají víc jak ty 4ks, už bych je nechala odpočívat.
Anonymní:Zdravím, necháváte rosely pestré hnízdit 2x ročně nebo jen jedno hnízdo ročně? Podzimní odchovy už jsou prý slabší.
Dobrý den,pokud rosely chtějí hnízdit vícekráte,nechte je.Kdyby nebyly v kondici,neměly na to sílu,nehnízdily by.Seberete budku a snášejí třeba z bidla,nebo do misky s krmením.Takto mohou i ztratit zájem o budku a budou v budoucnu snášet jinam.Již před mnoha desítkami let jsem takto chtěl nechat odpočinout různou Austrálii,dopadlo to jak píšu,vajíčka různě po voliéře,kakarika odchovala ve ve velké misce s krmením.
Tuto problematiku jedině zkusit přibrzdit dávku krmiva ,které stimuluje ke hnízdění.Toto je přirozené,něco jiného je,když z komerčních důvodů sbíráte vejce a necháte samici naprosto vyčerpat až k smrti,znám spoustu takových rádoby chovatelů,milovníků všeho živého,peníze jsou až na prvním místě.