No líbí se mi právě čím menší tím lepší 🙂 a čím pestřejší čím lepší. Nějaký nápad plemena?
Jáké je nejmenší plemeno ozdobných slepiček? Kolik váží? Jsou nároční na teplo? Za odpovědi děkuji.
Jáké je nejmenší plemeno ozdobných slepiček? Kolik váží? Jsou nároční na teplo? Za odpovědi děkuji.
Dobrý den, zakrslých plemen je hnedle několik. Záleží na tom, jaké slepice se vám líbí. Velikost zakrslých slepic se pohybuje kolem 0,5 kg. Na chov nejsou nikterak náročné, je vhodný chov ve voliéře, protože poměrně dobře létají.
No líbí se mi právě čím menší tím lepší 🙂 a čím pestřejší čím lepší. Nějaký nápad plemena?
sebritky - stačí zadať do googlu
Asi úplně nejmenší jsou seramy, ale jak se dají sehnat netuším. Jde o to, co chcete a jak si to představujete. jinak stačí v knihovně půjčit jakýkoliv vzorník drůbeže.
Jj, zkuste si nějaké vygooglit a pak se mrknout na inzerci, ať máte představu, jaké se dají sehnat a za jaké ceny. Určitě se dobře shání sebritky, jedny z nejrozšířenějších, nebo rousné zakrslé. Mě osobně se líbí německé, či holandské zakrslé. Holadnské zakrslé jsem nějaký čas choval, jsou klidné, odolné a nenáročné.
Holandské zakrslé jsou boží!
To jsou nádherný slepice. A nejlepší zakrslice 😉
Ale ty německé zakrslé vypadají stylově, škoda že jsou nesehnatelné.
Poslal by někdo fotky holanských zakrslých? Když zadám do vyhledávače naskočí mi jenom samé kozy stejně pojmenovaného plemene. Děkuji.
Zadejte "holandská zakrslá slepice" a máte to.
Vloni byly v Lysé, ale bohužel katalog nemám ☹️
To byly mé holandské zakrslé zlatokrké
list:To byly mé holandské zakrslé zlatokrké
Překrásné !
Já mám nejradši svoje milflerky 🙂
ančovička:Já mám nejradši svoje milflerky 🙂
Hele, nechte toho, já je taky chci 🥰 .
Máte to nádherné všichni, miluju drůbež a čím menší plemeno tím lepší. Je to na okrasu, nepotřebuju mít nutně ze všeho užitek ikdyž malá vejce taky dají. A jako bonus jsou dobré matky schopné vysedět a odvodit i větší plemena.
list:To byly mé holandské zakrslé zlatokrké
Prý je to vlastně téměř čistokrevný kur bankivský.
Anonymní:Prý je to vlastně téměř čistokrevný kur bankivský.
Bankivský bonzaj Proč ne?
kometa:Bankivský bonzaj Proč ne?
Jde o historii plemene - chytí hejno kura bankivského, dovezou do Evropy mezi šlechtěná plemena a dál toto hejno množí a považují za plemeno. Občas se asi přikříží i jiná plemena podobné velikosti ale pořád je to zajímavý suvenýr z pralesa.
Kur domácí dle DNA analýz nese znaky také kura sonneratova i kura zeleného, tadyk ten vliv dalších druhů bude minimální.