vím že toto téma bylo kdysi na ifaune, ale tady jsem to zatím nenašla. Zajímalo by mě, za kolik prodáváte králíky v kuchyňské úpravě. Prodáváte je i s hlavou a nebo bez?
S hlavou, srdcem a játry 170 kč kilo. Ale musím říct že jsme se letos rozhodli chov omezit jen na to, co sami spotřebujeme. Po zdražení zrní, granulí, očkování atd vám tahle cena pokryje tak náklady. Za víc to zas lidi nekoupí. Možná kdyby jsme měli menší králíky, ale při váze 2,5 -3 kg už lidé váhaj. Takže jsme to s byť s lítostí omezili na tři samice.
Králík,podle zákona o prodeji ze dvora, se prodává s hlavou.Jelikož chováme výstaváky,tak na prodej zabitých moc nemáme.Zájemců o králíky máme dost.Prodávám za 220/kg,ale zabíjíme okolo 4.tého měsíce.Čistá váha je tak 1,6-1,8kg.