Dvě užovky podplamaté. Stromová tam není určitě. To větší, teoreticky ještě může být obojková. Ale zase tam jde z fotky dobře vidět hlava, a není tam ani náznak světlých skvrn - takže vlastně být nemůže. Nejspíš opravdu pár. Možná jen při společném slunění, na páření je opravdu nyní už velmi pozdě.
U užovky hladké jsou známy případy kanibalismu (je plazožravá), u podplamatky tuším dosud ne, žere obojživelníky a drobné ryby. Hlavně - hadi na foto jsou v relativně klidné, nenapjaté pozici, volně přitisklí těly k sobě. Kdyby jedna požírala a druhá byla žrána, to by se mrskaly jinak.
Dvě užovky podplamaté. Stromová tam není určitě. To větší, teoreticky ještě může být obojková. Ale zase tam jde z fotky dobře vidět hlava, a není tam ani náznak světlých skvrn - takže vlastně být nemůže. Nejspíš opravdu pár. Možná jen při společném slunění, na páření je opravdu nyní už velmi pozdě.
U užovky hladké jsou známy případy kanibalismu (je plazožravá), u podplamatky tuším dosud ne, žere obojživelníky a drobné ryby. Hlavně - hadi na foto jsou v relativně klidné, nenapjaté pozici, volně přitisklí těly k sobě. Kdyby jedna požírala a druhá byla žrána, to by se mrskaly jinak.
Zdravím Vás. Ta větší mi fakt připomínala Natrixku. Hlavu celou i při zvětšení z boku jsem neviděla… Teoreticky byla by Natrixka schopná pozřít N. tessellatu?
Edit: A ta menší má ale kresbu podobnou Coronelle…nebo jsem mimo? ;-)
Souhlas, pářící se podplamatice (nebo alespoň sameček se pokouší 😀). Pozdě na to páření až tak není, sám jsem v Praze - Troji pod zoo fotil pářící se tessellaty během slunečného dne v měsíci září. Barva samice může být daná přípravou na ekdysi, nebo jde jen o barevnou aberaci - u tessellat jsou známé i relativně tmavé kusy včetně melanických exemplářů