Sháním hrdličky s mutací Grizzle. Jedná se o dominantní mutaci vytvářející zebrování u všech barev. Moc se mi líbí jak to krajkování zkrášlí i obyčejné divoce zbarvené. Budu rád za odkaz na chovatele, nebo zda se vůbec alespoň někde objevila na burze. Díky. Fotky mutace pochází od chovatelky Claudie z Maďarska.
To na fotce je bílá, phao a straka. Všechno samostatné recesivní mutace. Mě zajímá mutace Grizzle, kterou je možné kombinovat s jakoukoliv jinou mutací a vytváří moc pěkné vzory. Zejména se mi líbí kombinace s divokým zbarvením.
Ty fotky jsem vložil jen tak že je má u inzerátu a má i jiné mutace, takže jsem ho zadával spíš že by stálo za to ho kontaktovat, případně by věděl o dalších chovatelích.
Choval jsem pár chechtavek, ale vydrželi jsme to cca 5 měsíců. Jakmile se objevil jen slabý paprsek světla, sameček si začal samičku namlouvat a poslouchat jeho vytrvalé houkání prokládané chichotáním od 4 od rána moc nešlo. V podstatě ze stejného důvodu jsem ukončil i chov čínských křepelek. Krásná stvoření, ale jakmile je tam kohoutek, je to o nervy…