Bojovnost kuřat nemá nic společného s budoucím pohlavím a už vůbec ne s agresivitou kohoutů vůči člověku
Agresivní kohout
Tiež som mala medzi kuriatkami podobné kura - už 2-krát. Ako sa ukázalo, bola to pomerne krátkodobá “hlúposť” a vrodená zvedavosť, skúmavosť kuraťa, ktoré ďobalo ostatných súrodencov - zväčša do oka. Tie bolestivo pípali, ale nič sa im nestalo. V prvom prípade to asi do týždňa prešlo, v druhom to trvalo ešte kratšie. A ani v jednom prípade sliepka, ktorá z nich narástla, nebola a nie je agresívna. Jedna z nich bola bielefeldka a to sú u mňa všetky pomerne pokojné sliepky. Aj keď postavenie v hierarchii kŕdľa si bežnými ďobancami udržujú.
A áno, voči mne agresívne nie sú. To len jeden kohút, ktorý ako kura agresívne nebolo, boli sme kamaráti.
Pevně věřím tomu, že by ho to i časem přešlo, ale já nenechám 30kuřátek terorizovat jedním pomatencem v jejich nejdůležitějším období života, kdy potřebujou v klidu žrát, pít a spát.. A pak, jakou mám záruku, že ta z něj vyrostlá klidná slepička mi nedodá příští rok do líhně víc takovejch pomatenců? Nene, ač sem chovatelská nula, v tomhle sem si jistej a vím co chci..
Jarda, 🙂 veď ja Vám naozaj netúžim zasahovať do chovateľstva. Navyše, páčilo sa mi, čo zverejňujete o Vašom chove…a asi nie ste ani chovateľská nula.
Napísala som, na základe vlastnej skúsenosti, ako to u mňa s podobným kuriatkom pokračovalo.
Já to ale od Vás neberu v žádným případě špatně, já jen "obhajuju" svoje zabití malýho kuřátka..
“Ještě včera sem ho střihnul a dal kočkám”
A pak se budete divit, až vám budou kočky kuřata lovit.
Kočky jsou lovci od přírody, těm netřeba nic ukazovat. A předpokládám, že Jarda má malá kuřátka ošéfovaná.
No, popravdě, taky mě to napadlo.. Já je mám sice z tohodle pohledu pod kontrolou, ale soused chová kuřata a kachňata dost na volno. Zatím sme problémy neměli, ale radši mu to nadnesu, aby byl nachystanej..
Možná neni kočka,jako kočka..já mám už jen čtyři kočky, maji přístup všude mezi zvířata,ale nikdy mi kuřata nelovily i když byla kuřata bez kvočny ...zato jezevčík Betynka s loveckými pudy, mi loni v nestřeženém okamžiku slupla kuře pavlovky a tvářila se,jako by nic 😀😀🤦..
Mě taky ne, loni při prvotním pouštění ven byly v klecích s hustým pletivem a kočky vůbec nejevily zájem.. Teď když sem jim dal to střihlý, tak se ho bály, ale pak ho stará čapla a zdrhla.. Takže je vcelku možný, že se to "naučej".. Ale těžko říct, no.. Uvidí se časem..
Pamatuji doby, kdy bylo normou, že kočky kuřata nelovily, přesně jak píše Ančovička. Která by lovila, byl by s ní býval učiněn krátký proces, zrovna tak se psem, pokud by lovil domácí zvířata. Teď je to sázka do loterie, a kuřata místo navolno na trávník musí být v ohrádce.
Asi tak to je..kočka se vychovat nedá,je jaká je, ale pes ano..moje Betynka,nevím🤣🤣..její rodiče chytají v lese divočáky, to se nezapře 😀ale jinak je hodná 😂..dřív jsme měli fenky dobrmanky, ty by neublížily ani kuřeti..😊
Já pamatuji doby, kdy psi na vsi rostli jako dříví v lese a pokud něco domácího ulovili, tak je umlátili lopatou a nebo utopili. Zrovna tak kočky.
🤣🤣🤣.. chudáci 😥..ale máte pravdu,bylo to tak..
Drvodělka fialová:Nevím, jestli by to děti zvládly, ale pokud kohout útočí, chytím ho a zatočím s ním. Normálně přitisknu křídla k tělu a rychle kroužím. Pak , kd ž ho postavíte na zem se musí motat. Nevím proč, ale žádný kohout už pak neútočí.
Drvodělko, to je tedy divná metoda…😲😀