Dobrý den, co jsem udělala špatně, že došlo k následujícímu problému? Mám už sedmiletého koně…hrozně to letí … poslední měsíc, měsíc a půl pozoruju, že nedokáže chodit rovně, po rovné čáře nedokáže jít, je jak opilý 🙂 předtím jsem si toho nevšimla ale je pravda, že jezdil hlavně v jízdárně až teď venku. Mohlo by to snad být tím, že nemá oporu v udidle, protože se snažíme dělat western, ale to je jen domněnka, nějaký fígl jak na rovné ježdění?
Rovné linie jsou věc, kterou se musí remonta prostě učit - jsme zrovna v této fázi se čtyřletkou. My ale máme trenéra. Nyní máme právě trénovat např. pomocí “uliček” z kavalet, používat jako oporu stěnu jízdárny apod. V terénu těžko trénovatelné, možná nějaká rovná pěšinka, cesta, ze které nejde uhýbat…?
Raději to proberu s vetem až přijede ale spíš to snad není zdravotní problém nebo nedej bože něčím jako injekce způsobené, ale člověk nikdy neví. Každopádně vám oběma děkuji.
Dobrý den, co jsem udělala špatně, že došlo k následujícímu problému? Mám už sedmiletého koně…hrozně to letí … poslední měsíc, měsíc a půl pozoruju, že nedokáže chodit rovně, po rovné čáře nedokáže jít, je jak opilý 🙂 předtím jsem si toho nevšimla ale je pravda, že jezdil hlavně v jízdárně až teď venku. Mohlo by to snad být tím, že nemá oporu v udidle, protože se snažíme dělat western, ale to je jen domněnka, nějaký fígl jak na rovné ježdění?
Taky mě napadla ataxie, video a vet.
A dostal tedy nějakou injekci? To jsem z vašich příspěvků nevyčetla.