Snad mě zdejší chovatelé neukamenují mým spíše kulinářským dotazem. Poradí mi nějaká šikovná kuchařka, jak správně péct pižmovku velkou? Jestli raději pomalu a hodně dlouho, aby nebylo maso vysušené.
Kachna pižmová kuchyňská úprava
Kachna pižmová neexistuje. Pižmovku velkou najdeme převážně v zoo a v jižní Americe.
Asi myslíte Pižmovku domácí.
Pižmovka domácí je nejlepší nasolená, nasucho vložená do přikrytého pekáčku do trouby/Remosky, kde ji na max. 95-100 stupňů pečete cca 3-4 hodiny přikrytou a 1-2 hodiny odkrytou, podle velikosti/pohlaví. Čtyřikrát otočíte. Nepodlévat. Po odkrytí lze do pižmovky vložit plátek másla, plátek špeku a snítku tymiánu. Dobrou chuť.
Já bych se nebál šáhnout po kmínu..
Odpověď na příspěvek uživatele JardaPecival z 28.07.2023, 09:25:28
Já pod ni dávám trochu vody a na kolecka cibuli 😀..