Aktuálně: 3 555 inzerátů216 164 diskuzních příspěvků18 328 uživatelů

Kachna pižmová kuchyňská úprava

Týna (neregistrovaný) 28.07.2023, 08:52:01 xxx.xxx.91.147

Snad mě zdejší chovatelé neukamenují mým spíše kulinářským dotazem. Poradí mi nějaká šikovná kuchařka, jak správně péct pižmovku velkou? Jestli raději pomalu a hodně dlouho, aby nebylo maso vysušené.

honzapm
honzapm 28.07.2023, 09:19:47 xxx.xxx.0.1

Kachna pižmová neexistuje. Pižmovku velkou najdeme převážně v zoo a v jižní Americe.

Asi myslíte Pižmovku domácí.

Pižmovka domácí je nejlepší nasolená, nasucho vložená do přikrytého pekáčku do trouby/Remosky, kde ji na max. 95-100 stupňů pečete cca 3-4 hodiny přikrytou a 1-2 hodiny odkrytou, podle velikosti/pohlaví. Čtyřikrát otočíte. Nepodlévat. Po odkrytí lze do pižmovky vložit plátek másla, plátek špeku a snítku tymiánu. Dobrou chuť.

ančovička
ančovička 03.08.2023, 18:12:52 xxx.xxx.13.0
Odpověď na příspěvek uživatele JardaPecival z 28.07.2023, 09:25:28

Já pod ni dávám trochu vody a na kolecka cibuli 😀..


Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.