Dnes jsme na koních potkali zase jednu borderu, štěně čtyři měsíce, jako náš Framík. Fram by si býval chtěl hrát, ale borderáček naježenej, přikrčenej, hodně nedůvěřivej pejsek. Panička v ruce klikr, poslouchal jí pěkně, ale ta povaha se mi nelíbila.
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 01.08.2023, 10:51:07
Už jsem potkala i vyloženě agresivní borderku. Malina se s nima chtěla očichat a ty borderky se málem poprali, ale na dovolené měl jeden známý psa border kolii a to byl přátelský mazlivý chytrý úžasňák.
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 01.08.2023, 10:58:22
Ale mezi nejmenší dlouhosrstkou a nejmenší borderkou není deset cm a deset kilo. Na fenu to bude cca 5kg a 10cm, ale takhle male borderky nepotkávám Můj pes má cca 37cm a každá borderka je ve výšce cca těch 50cm s tím, že některé jsou lehčí a některé nikoliv. Plus se velikost u borderek moc soudit nedá ani skrz rodiče, protože jim to tam hodně skáče. Takže zrovna velikost a váhu bych v potaz nebrala. NEBO bych si vzala nějaké stabilnější plemeno, které není plus mínus 10cm a 10kg.
Čemuž odpovídají i bonitační karty. Takže teoreticky může mít člověk štěstí, ale reálně vychytá spíše psa ve velikosti dlouhosrstky. Váha se u nich nesleduje, ale poybuje se kolem 20kg, co tak vidím.