- Příspěvek #138769
- Nahlásit
však to tam chudák s tou výškou nedojede, zvostane na pařezu kymácet se jak želva votočená na zádech
ale přirovnání mě rozesmálo 🙂
však to tam chudák s tou výškou nedojede, zvostane na pařezu kymácet se jak želva votočená na zádech
megi-the-pes:však to tam chudák s tou výškou nedojede, zvostane na pařezu kymácet se jak želva votočená na zádech
to jsme jednou šli Jizerkama cestou necestou. A najednou na lesní cestě hodně špatně sjízdné luxusní bavorák s nízkým podvozkem, v něm vyděšený mládežník a krásná slečna… Spali na Mariánkách v půjčené chatě a kdosi jim řekl, že se dá projet i na druhou stranu hor a že závory bývají nezamčené, zámky jen navlečené (a fakt často jo - občas na ně kouknu, když už jsem se to tehdy dozvěděla 🙃 ). Ptali se na cestu a měli výraz asi jak Jeníček s Mařenkou, když viděli Ježibabu… Přesvědčili jsme je, ať to na pasece otočí, že dál bude už jen hůř… Škoda, že nemáme fotku - ten drahý sporťák v bahně a kamení cest…
megi-the-pes:Taky hlídací pés… ani jednoho nezvládli. 😀
https://www.novinky.cz/clanek/koktejl-bidenuv-kousavy-pes-commander-uz-leze-ochrance-na-nervy-40438836
Vůbec nechápu, co tam s těma čoklama kurňa dělaj…
Psi pořád mezi lidma, měli by bejt socializovaný..
megi-the-pes:však to tam chudák s tou výškou nedojede, zvostane na pařezu kymácet se jak želva votočená na zádech
No však právě - taky by to teoreticky šlo, ale v praxi nechá spojlery na prvním hrbu.
A hlídač sice spojlery nikde nenechá, ale očeše je někomu jinému.
On ani ten retrívr nemusí nadšeně vítat psy na své zahradě.
Ono by se asi mělo rozlišit mezi psem, co jen má upozornit štěkotem na návštěvu a mezi psem, co má případně vetřelce pacifikovat.
Ono je to určitě o plemeni, ale jistě záleží i na povaze a výchově. Mě třeba ten náš nijak jako žádný radikál - zabiják nepřijde. Jako lidé se ho bojí (to je vpořádku), před většinou návštěv ho zavírám, ale zas tolik lidí k nám nechodí. S cizími dětmi bych ho hrát nenechala. Pravda je, že na velké a ostré psy jsem já i celá rodina zvyklá a asi víme jak se chovat, ale že by měl Hery touhu zabít kohokoli na potkání, to rozhodně ne. Vyděsit, to jo.
Nejlepší pes splňující všechny takové požadavky na přátelství a hlídání je Nora, až na to, že a) už je zadaná b) nevyhovuje silně ten kotec, má postýlku pěkně v ložnici.
Nora je překrásná.
Prozradíte či je to s čím😊?
Co