jasný, že všechno je o štěstí na majitele. ale není to zámožný a chudý, spíš o prioritách. jsou i lidi, co by na léčbu měli, ale nedají to
na druhou stranu nějaké cykly chemoterapie za raketu, aby člověk urval rok navíc, do toho bych nešla. jasný, onkologie veterinární velice pokročila a jsou i typy tumorů, které jsou vyléčitelné (určité typy lymfomů, třeba) ale mnohdy člověk draze léčí spíš pro sebe a pro to zvíře.
Nemoci psů - finanční náročnost
Já mám teď čerstvě zkušenost s nekrózou kyčelního kloubu. K mému překvapení 15 tisíc. Je vidět, že jsou ještě i veterináři, kteří nemají potřebu lidi odrat o poslední korunu. Dále na jiné klinice zlomená stehenní kost. 30 tisíc i s prvotním vyšetřením, rentgeny, operací, dva šrouby.
Kastrace malých fen cca 4-6 tisíc dle veta. Někdy bohužel i dvanáct patnáct – dle veta. Na čištění zubů se Pražákom vyplatí jet na Moravu. 🙈
Obecně mě ale děsně vytáčí nenažranost některých veterinářů. A jak si to ještě umí hezky obkecat. Jeden fiškulín u nás začal dělat nejen předoperační vyšetření před jakýmkoliv zákrokem, ale už i pooperační vyšetření. Takže to ty lidi zaplatěj dvakrát a jak jsou šťastný, že je pejsek i po operaci zdravý. 😂
Myslím, že obecně záleží na tom, jaká je prognóza….jsem chudá, najednou bych třeba ani velkou částku neschrastila, ale tak kdyby bylo nejhůř, tak si můžu vzít půjčku. Ale zaplatit třeba 50 tis. za operaci s tím, že psu prodloužím život o několik měsíců?? Tak to se přiznám, že to bych asi nedala. Na druhou stranu pokud by to byl mladý pes a operací by se problém vyřešil, tak jsem ochotná zaplatit i více.
Pokud by to byla léčba za 250 tisíc, tak se teda přiznám, že mě to mrzí, ale v současné chvíli bych na to neměla.
Já musím zaklepat, že za těch 35 let, co psy mám, jsme zatím nepotřebovali drahou operaci a nebo finančně náročnou dlouhodobou léčbu…doufám, že jsem to teď nezakřikla. Takže zatím největší výdaje jsem měla u feny s osteosarkomem. Za 2 a půl měsíce od diagnostiky do uspání mě to stálo asi 20-25 tis. A to teda sakum prdum…vyšetření, léky na bolest, uspání, ale taky úprava jídelníčku a samozřejmě, když člověk ví, že má před sebou max 3 měsíce se svojí psí láskou, tak teda rozmazluje omega a dopřává psu vše, co má rád, ať to stojí, co to stojí, i kdybych si to měla já utrhnout od huby a žrát jenom suchej chleba.