Zdravím,
pro odlehčení nejbizardnější zprávy - účastníci psy, kočky apod. - podmínka ČR (ať je to zajímavější.)
Zdravím,
pro odlehčení nejbizardnější zprávy - účastníci psy, kočky apod. - podmínka ČR (ať je to zajímavější.)
No to je hustý….to by mě ve snu nenapadlo, že by se tohle mohlo stát. U našeho afgána by to bylo teda sci-fi, ten byl dost hlídací a dotyčného by hnal sviňským krokem.
Zápletka jak z Dicka Francise…
Nebo to vypadá, jako by ji někdo vystříhal dredy.
Jo…Dick Francis…taky mě to hned napadlo..🙃
Tohle se nám stalo u kočky. Nevýstavní. Ale vypadalo to úplně stejně.
Míca měla krásný nadýchaný ultra dlouhý kožíšek… a přesně tyhle zuby z toho zbyly.
Asi po týdnu se dítě přiznalo.
A ty komentáře tam… “Letos asi vyhraje Gregor.” 😀
Dicka Fr. mám ráda, ale tohle nepamatuju. Něco mi uniklo. V kterém ?
Jen podobná zápletka. Někdo se snaží poškodit konkurenci, aby vyhrál on..
Ale paní píše, že po úrazu byla pro ni péče o srst náročná, tak mě napadlo, jestli se pes nezacuchal a někdo agilní ho neostříhal.
Ale je fakt, že je to ostříhaný tam, kde to nejhůř dorůstá ..
Bych se pos..ala, kdyby tohle udělal mému psovi. Ani se nedivím, že vypsala odměnu. Jak dlouho srst dorůstá?
Pokud je úspěšná na výstavách, tak už asi podmínky chovnosti splnila.
Cca 3 roky prý. U GR je to dost podobný, pokud ho někdo ostříhá nakrátko, i když se to nezdá. Je to hrozný, no. Otázka je, kdo to udělal a proč. Zlaté Hory jsou tady kousek a je to dost odlehlá lokalita.
Vážně 3 roky? To bych nečekala…
No to bych se fakt vztekla. To je dlouhá doba. Jestli nemá splněné podmínky uchovnění, může se s chovem na téhle fence rozloučit. Těžko na ní budou na výstavách brát ohledy, že je oškubaná, protože…..
Ta fenka uz je uchovnena
https://kchch.estranky.cz/clanky/klubove-akce/bonitace/bonitace-2023.html
Ale pisou v tom idnes clanku, ze se kvalifikovaly na Cruft, takze o to prijdou 😔
Tak to je pech.
No ono, když člověk nemá výstavního psa, tak ony ty chlupy tak nějak dorostou…resp. nebude to tolik patrné, že byl pes ostříhaný.
Ale u výstavní srsti?? Afgáni mají délku chlupů 20-30 cenťáků…to prostě trvá, než tohle doroste. Nevím, jestli 3 roky, ale za rok to asi nebude.
U briardů je to prý podobně, zvlášť u strti na trupu, říkala naše chovatelka. Taky mě to překvapilo.
Letos cruft nebude a kdoví, jestli až fenka za 3 roky zaroste, bude dost hezká na nominaci na cruft.
Ale je chovná, může odchovat štěňata i oškubaná. Takže chs a chovu nic v cestě nestojí, zvlášť po medializaci.
Není to zpráva, ale inzerát. Přesto bych řekla, že je minimálně bizarní.
..nejvíc pak ta fotka štěněte na holém břuchu prodávajiciho….
Kilian:..nejvíc pak ta fotka štěněte na holém břuchu prodávajiciho….
A foto holčičky…
😀 Foto č. 2 = 2 holky, 5 borců 70 000 dolarů tam píše 😀 Německý ovčák je z Německa. Vyměním za peníze. 😀
Ale ta fena je pěkná. A to štěkanátko taky.