Ne nemá to rozpraskane
Dobrý den můžu se zeptat jestli Se mohou psovi mazat tlapky sadlem a jestli se sadlem muze mazat suší čumák
Dobrý den můžu se zeptat jestli Se mohou psovi mazat tlapky sadlem a jestli se sadlem muze mazat suší čumák
D:Dobrý den můžu se zeptat jestli Se mohou psovi mazat tlapky sadlem a jestli se sadlem muze mazat suší čumák
Sušší.
Akorát ,že vám to ten pes nejspíš olíže, protože sádlo mu bude chutnat.
To má tlapky a čenich rozpraskané? V tom případě bych zvažovala zdravotní problém, třeba hyperkeratózu.
Ne nemá to rozpraskane
Četla jsem ze v létě je skvělým pomocníkem na tlapky a čenich z horkých dnů dobra vazelina tak s eptam jestli muže být i sádlo
To sní. 🙂 Vazelína je většinou ropný produkt, bych to zakázala. Indulona taky.
Chcete prostě cokoli mastného. Včelí vosk. Zdražený na max třeba jako Paw tection. A tak.
já si myslím, že zdravý pes nic takového nepotřebuje.
To je možná pravda každý na to máme jiny názor
životnost sádla namazaného na tlapkách nebo čenichu psa se počítá v pikosekundách, nemá šanci tam nijak lokálně působit
a pokud chcete dát psovi sádlo je mnohem jednodušší nechat ho to rovnou slízat z mističky
dávkovat s citem.
Já jen jestli by sadlo na tlapkach co čenichu nevadilo
A jakou mast na tlapky a čenich by jste doporučili na léto jako prevence před bolavými tlapkami před sluníčkem
nechodit na sluníčko a rozpálené chodníky
sádlo a masti uzavřou kůži a to je špatně - tlapky jsou skoro jediné místo, kde se pes potí - je to důležité!
esi to nemůžete přežít, tak dejte kokosový olej
ten pes taky sní
a bude klid
Ještě když jsem žila v Brně, mazala jsem feňuli tlapy v zimě, kdy se všude solilo, nějakým balzámem na tlapky z veteriny. Nelízala to, předpokládám, že hnusně chutnal. Sádlo zaručeně hned olíže a efekt bude nulový.
D:Já jen jestli by sadlo na tlapkach co čenichu nevadilo
Nevadilo. Protože tam dlouho nevydrží. Viz výše.
megi-the-pes:nechodit na sluníčko a rozpálené chodníky
sádlo a masti uzavřou kůži a to je špatně - tlapky jsou skoro jediné místo, kde se pes potí - je to důležité!
esi to nemůžete přežít, tak dejte kokosový olej
ten pes taky sní
a bude klid
Ale to pocení na tak malé ploše neslouží k termoregulaci. Jak se psi ochlazují, přece víte.
D:A jakou mast na tlapky a čenich by jste doporučili na léto jako prevence před bolavými tlapkami před sluníčkem
Viz megi bod č.1. Žádná mast vám tenhle problém nevyřeší.
kometa:Ale to pocení na tak malé ploše neslouží k termoregulaci. Jak se psi ochlazují, přece víte.
ušima
Ušima? Já myslela mácháním vocásku? 😲
megi-the-pes:ušima
Strýček Fido možná jo.🙂
Tss. Rozšíření cév → horká krev nahoru. Pes má červené uši a můj třeba kolem očí.
A ty tlapky sice nijak extra nepomáhají, ale jsou i na ochlazování, zatímco jiné “potní” žlázy na psovi jsou úplně na něco jiného.
Historka, kdy jsem byla ještě méně poučená než jsem dnes. (připomnělo mi to vyjádření časové jednotky výše)
V obchodě s BARF:
Já: co to tu máte na pultě nového?
Obchod: to jsou psí bonbóny z ovčího tuku
/Krabička za 90 korun/
Já: a jak dlouho ty bonbony dokáže pes cucat?
Obchod: přibližně pikosekundu
Já: aha…. …tak děkuju.