Jak byl starý?
Zdravím, chovám holuby ve voliéře, všichni v pořádku , nevypadali nijak špatně, žádný průjem, zkrátka nic..... Dnes jsem došel do voliéry a ležel tam chovný holub na zádech mrtvý. Netušíte někdo co by to mohlo být?
Zdravím, chovám holuby ve voliéře, všichni v pořádku , nevypadali nijak špatně, žádný průjem, zkrátka nic..... Dnes jsem došel do voliéry a ležel tam chovný holub na zádech mrtvý. Netušíte někdo co by to mohlo být?
Anonymní:Zdravím, chovám holuby ve voliéře, všichni v pořádku , nevypadali nijak špatně, žádný průjem, zkrátka nic..... Dnes jsem došel do voliéry a ležel tam chovný holub na zádech mrtvý. Netušíte někdo co by to mohlo být?
Obligátní a trapná odpověď. Netušíme. Bez pitvy ani nelze.
Jak byl starý?
Tak na to ani odpovědět jinak nejde, ne? Když je jediná informace, že ležel na zádech. Leda by tu byla nějaká vědma, co by nastartovala křišťálovou kouli😉
list:Tak na to ani odpovědět jinak nejde, ne? Když je jediná informace, že ležel na zádech. Leda by tu byla nějaká vědma, co by nastartovala křišťálovou kouli😉
Vědmy a čarodějnice došly.😉
Ale teď vážně. Milý neregistrovaný, pokud Vás opravdu zajímá příčina úhynu, bylo by ideální provézt pitvu a případně ji doplnit o laboratorní vyšetření. A dostanete odpověď. Ano. Nějakou korunu to stojí, zvlášť s tou laborkou, ale dostanete přesnou odpověď.
Pokud Vás zajímá, co nás tady napadne, bude to chtít více informací. Holuby chováte ve voliéře, jaké plemeno?, věk uhynulého holuba?, v jaké voliéře?, jak umístěné? jak dlouho je tak máte? , jak krmíte? čím? kolik?, kolik holubů tam je?, mají možnost proletu?… Je toho daleko víc, co by bylo potřeba vědět, abychom byli schopni se tu zamyslet a kolektivně vymýšlet, co se asi mohlo stát. A ideálně doplněno o fotky 😉
Jen abyste nebyl překvapen, pokud vám při pitvě nebo rozboru trusu zjistí salmonelu (enteritidis nebo typhimurium), má pracoviště povinnost informovat Krajskou veterinární správu a ta většinou rozhodne o likvidaci celého chovu, nemocná zvířata se v tom případě nesmí léčit.
Tak je to veterinárně preventivní opatření proti šíření nákazy. Bohužel.