Je to jak z divokého filmu! Lidi svou odpovědnost přehrávají na hloupého robota. Kdo zaručí, že kočka dostane plnou dávku, že ji to jen nepřiotráví, že nebude umírat……, že nepůjde vlastně o týrání. Že se nakonec neukáže, že to nepůsobí tak docela jen na kočky. Je zvláštní, že už se jednou Austrálie nepoučí…..Koně, králíci a teď kočky.
To sice je pěkné, ale jak zajistí, aby v programu likvidace neskončil také jejich Mourek. Nejprve měli schválit povinné čipování, aby nemohlo dojít k neúmyslnému zabití domácího mazlíčka.
To sice je pěkné, ale jak zajistí, aby v programu likvidace neskončil také jejich Mourek. Nejprve měli schválit povinné čipování, aby nemohlo dojít k neúmyslnému zabití domácího mazlíčka.
Takže za mě tato likvidace ne.
Já teda nevím, jak by čipování zabránilo otravě. Kdyby všichni majitelé své venkovní mazlíčky kastrovali, tak tahle situace nemusela vůbec nastat.
Je to robot, když podle pohybu bude určovat zvíře, mohl by jednoduše přečíst čip. Robot problém neřeší, neboť jsem nečetla, že by zavedli nějakou prevenci např. povinné kastrování nechovných koček tj. za rok jsou na stejném počtu. Navíc pokud se zvíře otráví musí umírat v bolestech. (jed nepůsobí okamžitě, ale teprve až se kočka olíže, tj. že musí mít odloženou účinnost)
Je to robot, když podle pohybu bude určovat zvíře, mohl by jednoduše přečíst čip. Robot problém neřeší, neboť jsem nečetla, že by zavedli nějakou prevenci např. povinné kastrování nechovných koček tj. za rok jsou na stejném počtu. Navíc pokud se zvíře otráví musí umírat v bolestech. (jed nepůsobí okamžitě, ale teprve až se kočka olíže, tj. že musí mít odloženou účinnost)
Jak víte, že bude umírat v bolestech? A že je to jed s odloženou účinností (což samo o sobě nemusí znamenat neetický způsob usmrcení)? Jeho složení jsem nevyčetla.
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 19.07.2023, 16:51:09
Domnívám se, protože není přesně určená míra jedu. Pokud se kočka olíže více umře okamžitě, ale pokud jen trochu jed podle mého bude v systému kočky působit pomalu a kočka bude mít bolesti. Pokud nebyli schopni zajistit kastrování koček, měli by nyní vynaložit úsilí na odchyt a usmrcení smrtící injekcí.
Tedy alespoň podle článku, jak vysvětluje způsob usmrcení.
Domnívám se, protože není přesně určená míra jedu. Pokud se kočka olíže více umře okamžitě, ale pokud jen trochu jed podle mého bude v systému kočky působit pomalu a kočka bude mít bolesti. Pokud nebyli schopni zajistit kastrování koček, měli by nyní vynaložit úsilí na odchyt a usmrcení smrtící injekcí.
Biaco o jaký jed konkrétně půjde? Odkaz jsem nerozklikávala. Zatím.
Mají tam také přemnožené velbloudy a klokany, tak jsou v granulích.
Píše se tam, že když savec neumře, pravděpodobně bude mít rozbitý repro systém. Tak kdo ví, asi to funguje i do budoucna. Smrtelná dávka je malinká, to je hned.
Tedy alespoň podle článku, jak vysvětluje způsob usmrcení.
Subletální dávky jsou metabolizovány a vyloučeny, píše článek.
Nelidské - agonie může trvat až 48 hodin u psa. Podívejte se na poslední odkaz a budete souhlasit, že toto není řešení viz. megi.
No, já tyhle články působící hlavně na city, moc nemusím. A nechápu větu - likvidací zvířat naopak uvolníme prostor pro zvýšenou reprodukční schopnost jiných živočichů.
Netvrdím, že je to ideální řešení. Ale zachování původní fauny beru jako důležitější.