Chameleon jemenský-chov
Určitě bych poctil navštěvou vererinu,at se mrkne.
Jak to vypadá s chamíkem?Byl si na veterině.....Zajímalo by mě co ti k tomu řeknou.Třeba je to jen tuková boulička.
můj chámík loupe už asi 1 měsíc kůži a porád jí jetě neoloupal nevím co si s ním mám počít .prosím poradte
nevím si rady
Mám dotaz Má někdo zkušenosti s líhnutím vajíček chameleona jemenskeho? Jestli ano potřeboval bych se zeptat zda je možné nevilíhnuté mláďata vyndat ručně a odchovat? Jelikož jsem to s jedním vajičkem udělal a chameleonek žije a má se čile k světu,mohou u něho nastat nějaké komplikace případně jaké? díky
jelikož jsem si koupil malého chameleona Jemenského, měl bych pár dotazů...
1. Teď se svléká z kůže, a má pořád jednu přední nohu "zaseklou" za krkem...když chodí, tak se jen tak belhá...jelikož používá jen 3 nohy...už to vypadá,jako by si to tam rozdrápal, má tam takový hnědý flíček...Občas tu nohu vyndá..
2. Chodí srašně pomalu..vím, že je ještě malý, ale on skoro nechodí, to je normalní?
3. Na jídlo má zatím cvrčky, co víc mu můžu dát?? A kolik mu těch cvrčků mám denně dát? Je den kdy sežere třeba 4 a druhý den jen 1...
4. Stačí mu teplota 24°C?
Děkuji za odpovědi :-)
mám chamíka už asi 3,5 roku a pře týdnem chamík spadnul hodně škaredě. Měl na šítu takovou starou kůži a tu si natrhnul. Byl sem na veterině v Brně a tam mu to zastřihli a prohledli ho a prej je jinak v poho (i tam normálně chodil po stole). Po návratu domů se ale začal chovat divně. Nejdřív začal spát tak, že se chytil zadníma nohama a hlavu si položil na zam.I přes den to dělává. Když sem ho i vyndal z terárka, tak sem si všimnul, že chodí divně. Jako by trochu napadal na pravou přední nohu, ale není nateklá a veterinářka ho předtím prohlížela. Když chodí, tak po chvilkách vždycky přiotvírá tlamičku (předtím to nedělal) a dokonce to dělá i ve spánku. Asi to má něják naražené, zpraví se mu to samo? Krmím ho teď z pinzety a jakž takž žere, ale i tak se bojím nejhoršího. Budu rád za každou radu. Už nevím co s tím, je mi ho strašně líto :(
http://eshop.farmapython.cz/chameleoni/